Special Villas
Familieweekend in Twente

Familieweekend in Twente

Familieweekend bij Buitenplaets de Heide

Het familieweekend van familie Brink was zeer geslaagd. Zij boekten een groot vakantiehuis in Twente met zwemvijver, tokkelbaan en klimwand. Lees je mee in ons blog?

Het vergt ieder jaar heel wat tijd en energie om een weekendje weg te organiseren voor onze familie. Een geschikt vakantiehuis zoeken voor een gezelschap van 20 mensen in de leeftijd van 2-80 jaar, is een behoorlijke uitdaging.  We zoeken altijd een mix van actie, lekker eten en een mooie omgeving. Lirette van Special Villas heeft ons uitstekend geholpen, we delen graag onze belevenissen op buitenplaets de Heide in Twente.

Een en al natuur

Bij boeking wisten we wel dat we in een mooie omgeving zouden overnachten, maar dat het zo mooi en indrukwekkend zou zijn, hadden we niet kunnen bedenken. Hoewel je dicht bij de bewoonde wereld zit (binnen een straal van 10km ben je in dorpjes als Delden, Haaksbergen, Hengelo en  Diepenheim), heb je het gevoel op een afgelegen plek te zijn middenin de natuur te zijn met bossen, hei en vennetjes. Je hoort de vogels fluiten en ontdekt eekhoorntjes en konijnen.   

heide, bos en vennen in Twente, Overijssel

Bijzonder vakantiehuis

De ontvangst was allerhartelijkst, de eigenaar is zeer gastvrij en je voelt je hier echt welkom. Hij vertelt je graag over de geschiedenis van het landgoed en we hebben natuurlijk ook een wandeling gemaakt in de prachtige 'tuin' met heerlijke geuren en vele bloemen. En dan het huis zelf, lekker ruim met 7 slaapkamers. De keuken is super-de-luxe, als je van koken houdt, kun je lekker uitgebreid tafelen.  De keuken heeft veel werkruimte, er is zelfs een serviesverwarmer en snelle vaatwasser. Het weer zat gelukkig mee, we hebben alle dagen buiten op het terras gezeten. Er zijn er 4, dus je kunt altijd ergens in het zonnetje zitten.

Terras van vakantiehuis buitenplaets de Heide

Speelbos

Voor kinderen is het een echt speelparadijs. De zwemvijver in het bos en het klimparcours tussen de bomen is erg leuk als je van een uitdaging houdt. Deze laatste moet je vooraf reserveren omdat er een begeleider bij is. Er is ook een klimwand. We hadden ook kleine kindjes bij ons, voor hen was er een speeltoestel in het bos met een klimrek en een schommel. Naast het huis is ook een zandbak, een glijbaan en speelhuisje, zo kun je ze goed in de gaten houden als je op het terras zit. Er is in het bos ook nog een sportterrein om te voetballen, basketballen of tennissen. Er is nog een skelter, tafeltennistafel en tafelvoetbal. Genoeg te doen dus!

Klimparcours met zwemvijver bij buitenplaets de Heide

Samen zijn met elkaar

Omdat we allemaal verspreid over het land wonen, zien we elkaar niet heel veel. Dit weekend met elkaar was echt samen zijn, iedereen had plezier en we hebben intens genoten. Niemand wilde naar huis, dus dat zegt wel genoeg.  En hoewel er in de omgeving ook genoeg te zien is, zijn we nauwelijks weg geweest, zoveel is er te doen in en om het huis. Het is een vakantieadres om te onthouden!

Wil jij net als de familie Brink, ook een vakantie doorbrengen op buitenplaets de Heide? Je kunt er met een groep van 14-22 personen verblijven. Het Woonhuis heeft 7 slaapkamers voor 14 personen, ertegenover ligt de Kapschuur met 4 stapelbedden voor 8 personen. Hier willen vaak de grote kinderen slapen zodat ze een eigen plekje hebben waar ze zonder ouders kunnen chillen. Special Villas heeft nog meer grote vakantiehuizen voor een familieweekend. Bel gerust voor persoonlijk advies, alle vakantiehuizen zijn persoonlijk bezocht en ik help je graag.