Special Villas
7x Kleinschalige vakantiedomeinen

7x Kleinschalige vakantiedomeinen

7x Kleinschalige vakantiedomeinen

Wil jij ook zorgeloos vakantie vieren met rust en privacy om je heen op een plek waar je je als gast welkom voelt? En waar de kinderen onbezorgd kunnen spelen en makkelijk vriendjes maken? Boek een kleinschalig vakantiedomein. Misschien herken je het wel: in de drukte een plekje zoeken bij het overvolle zwembad, harde muziek terwijl je rustig een boek wilt lezen en huisjes die zo dicht op elkaar staan dat je alle geluiden van de buren hoort. Vakantie vieren kan ook anders. Hou jij meer van een persoonlijke ontvangst, een relaxte sfeer, een veilig en overzichtelijk speelterrein voor de kinderen en gezelligheid maar niet te druk? Dan is een kleinschalig vakantiepark vast iets voor jou, wij zijn al jaren favoriet. Ik tip je 7 kleinschalige vakantiedomeinen waar je kunt genieten van een fijne vakantie.   

Kleinschalig vakantiepark domaine les Marée in Zuidwest Frankrijk

La Vallée sur Cèze in de Gard

Domaine la Vallée sur Cèze ligt op een prachtige plek boven op een beboste heuvel. Het is hier heerlijk rustig, je hoort alleen de geluiden uit de natuur en ziet overal om je heen bos. De 8 huizen zijn voor 6-12 personen en hebben allen een groot overdekt terras met uitzicht op de vallei. De huizen zijn luxe en eigentijds ingericht na een grondige renovatie. Het grote zwembad is omheind, er is een kleine bar met drankjes en ijsjes.Voor kinderen is er een kleine speeltuin. Bij voldoende deelname wordt er wekelijks een pizza-avond georganiseerd, deze is bij velen populair. Ook wordt er af en toe een wandeling georganiseerd door het natuurgebied. De Gard is een prachtige omgeving waar genoeg te beleven is. TIP: de watervallen van Sautadet bij la Roque sur Ceze

 

Domaine la Vallée sur Cèze - Aigueze

Luxe vakantiehuizen met modern comfort middenin de natuur van de Gard
Meer
 

Park Beaudine in de Provence

Op het parkje Beaudine staan 14 kleine villa's en een boetique hotel De meeste vakantievilla's hebben een privézwembad, sommige zwembaden zijn verwarmd. Voor de overige huizen is er een omheind en gemeenschappelijk zwembad. De huizen zijn ingericht in Provenҫaalse sfeer en van alle gemakken voorzien. Ze zijn geschikt voor 2-6 personen en worden verhuurd aan gezinnen. Het is er heerlijk rustig, kinderen moeten zichzelf vermaken, er zijn geen voorzieningen. En heb je geen zin om te koken? Er is een heerlijk restaurant met Franse keuken. In het hotel kun je 's-ochtends ontbijten (tegen betaling). TIP: Forcalquier is op loopafstand, hier is iedere maandag een grote Provenҫaalse markt.

 

Park Beaudine - vakantiewoning T3 met prive-zwembad in Zuid-Frankrijk

Deze vakantiewoning in Frankrijk ligt op een kleinschalig park in de Provence met luxe vakantiehuizen met prive-zwembad.
Meer
 

Le Mas du Gardon in de Gard

Op de plek waar tegenwoordig le Mas du Gardon is gelegen, stond ooit een wijnfabriek. De oude gebouwen en authentieke materialen herinneren nog aan die tijd. Sinds een aantal jaren is het een kleinschalig vakantiepark met 7 gîtes en een vakantievilla. Stuk voor stuk smaakvol, luxe en trendy ingericht met warme kleuren, materialen en accessoires. De gîtes zijn voor 4-6 personen en hebben een gemeenschappelijk zwembad. Iedere gîte is weer anders van indeling en inrichting, ze hebben ieder een eigen (klein) terras. Er is ook een villa, deze is voor 11 personen en heeft een privézwembad, ideaal voor 2 gezinnen.TIP: het middeleeuwse Uzès ligt om de hoek, drink een drankje op het grote plein en bezoek de markt op zaterdag. Dit domein is erg geliefd dus vroeg boeken is aangeraden.

 

Le Mas du Gardon - Loft Jasmin

Moderne gîte met zwembad in Zuid-Frankrijk
Meer
 

La Nouvelle Source in Dordogne-Lot

La Nouvelle Source is al jarenlang in het aanbod van Special Villas, het is een geliefde plek waar menigeen naar terugkomt. De 5 vakantiehuizen liggen in een groene vallei aan de rand van een klein bos. De sfeer is relaxt, het uitzicht geweldig. De kinderen maken snel vriendjes en vermaken zich bij het verderop gelegen (verwarmde) zwembad of op het grote speelveld met trampoline, biljart en tafeltennis. In het voor- en naseizoen is de sauna en buiten bubbelbad een fijne plek om te ontspannen voor ouders. Je wordt gastvrij ontvangen door de Nederlandse eigenaren. Souillac ligt op 5 minuten rijden, hier is een wekelijkse streekmarkt. TIP: kanovaren op de rivier

 

La Nouvelle Source - Henry vakantiehuis Dordogne, Frankrijk

Een vakantiehuis in Frankrijk voor levensgenieters met verwarmd zwembad, sauna, bubbelbad en volop speelplezier voor kinderen. Kleinschalig en sfeervol.
Meer
 

Domaine les Marées in de Charente Maritime

Vlak aan de Atlantische kust ligt in op een rustige plek domaine les Marees. Hier staan 10 luxe geschakelde huizen, ieder weer anders ingedeeld en ingericht in Balinese stijl met alle mogelijke luxe en hoogwaardige materialen. Afhankelijk van de ligging van het huis kijk je uit op een moerasgebied (Natura 2000), het dorpje of het lagunezwembad. Het zwembad ligt op afstand van de huizen, eromheen is een wit zandstrandje waar kinderen kunnen spelen terwijl jij luiert op een loungebed. In de grote tuin kunnen de kinderen zich vermaken op het speeltoestel. Er staan gratis fietsen klaar om naar het strand te gaan. Het strand van Marennes is geschikt voor kleine kinderen. Er zijn genoeg andere stranden te vinden, ga ook een dagje naar Ile d'Oleron en Ile de Re. TIP: oesters eten in Marennes.

 

Domaine les Marées - 8. Le Nid des Cigognes - vakantiehuizen in Frankrijk

Een klein paradijs in Zuidwest-Frankrijk voor een gezinsvakantie: een luxe vakantievilla, strand, zwembad, oesters en Fort Boyard. Relaxen maar...
Meer
 

Domaine de Valence in de Drôme Provenҫale

Domaine de Valence is een kindvriendelijk en populair vakantiedomein. Er zijn 9 grote huizen voor 6-15 personen met hoge plafonds, grote ramen en een smaakvolle inrichting voor families met kinderen tot ca. 12 jaar. Een aantal huizen zijn geschakeld en kunnen ook als één groot huis gehuurd worden. Ideaal als je met meerdere gezinnen op vakantie gaat en toch ieder je eigen privacy wilt behouden. Er zijn 2 zwembaden (omheind) waarvan een verwarmd is en er is een tennisbaan. Voor de kinderen is er een speeltuintje, een klimhut en tafeltennistafel. Het gehele terrein is omheind. In de zomermaanden is de aankomst- en vertrekdag op maandagTIP: Valence met haar oude binnenstad en een wandeltocht in het nationale park Vercors

 

Domain de Valence - la Petite Maison - voor 14 personen

Vakantie op een kleinschalig vakantiepark als deze betekent zorgeloos vakantie vieren: 9 luxe vakantiehuizen, 2 zwembaden, 1 tennisbaan en speelterrein.
Meer
 

Château Prayssac in de Dordogne

Chateau Prayssac is gezellig, kindvriendelijk en scherp geprijsd. Op dit voormalige wijndomein kun je heerlijk ontspannen. Geen overbodige luxe, maar 9 knusse gîtes met een klein priveterras en grote parkachtige tuin met barbecue. Het grote chateau wordt in 2022/23 verbouwd en vanaf medio 2023 verhuurd aan grote families (14 personen). Er is een zwembad, niet al te groot, maar wel omheind. Bij aankomst wordt er een welkomstborrel georganiseerd zodat je kennis kunt maken met de andere gasten en tips ontvangt van leuke uitjes in de omgeving. Het dorpje is op loopafstand, je kunt de dag opstarten met een wandeling naar de bakker voor overheerlijke croissants. TIP: wijn proeven bij de buurman, een gerenommeerde wijnboerderij

 

Chateau Prayssac - B vakantiehuis met zwembad

Op deze idyllische plek in Frankrijk ligt een wijndomein met enkele vakantiehuizen en zwembad. In de Dordogne kun je genieten van kastelen, grotten en wijn.
Meer
 

Ben jij ook zo enthousiast over kleinschalige vakantiedomeinen? Er is nog meer keus, ik wil je daar graag over adviseren. Special Villas bezoekt alle vakantieadressen persoonlijk en werkt direct samen met de huiseigenaren. De vakantiehuizen worden geselecteerd op ligging, architectuur en inrichting. Bel of mail voor extra informatie.