Special Villas
Herfst in Nederland, 6x tips met vakantiehuizen

Herfst in Nederland I 6x tips met herfstbestemmingen

6x Tips met herfstbestemmingen in Nederland

Waar denk je aan bij de herfst? Blaadjes, wandelen, wind, regen, bos, kastanjes zoeken, de natuur in, thee, warme chocomelk… Het mag dan wel veel regenen in de herfst, dat maakt dit seizoen ook juist heel gezellig. Lekker binnen zitten, spelletjes spelen, warme drankjes drinken en cocoonen. En als het dan droog is heerlijk naar buiten voor een lange wandeling in het bos, waar de bomen roodbruin zijn en waar je samen op zoek kan gaan naar kastanjes en paddenstoelen. De herfst is een heerlijke tijd en leent zicht perfect voor een getaway in de natuur. In deze blog delen we vakantiehuizen op de mooiste plekjes in de herfst in Nederland!

Groene hart van Friesland

Friesland heeft een prachtige natuurrijke en waterrijke omgeving. Waar je ook naar toe wilt, de Friese meren, de Waddenzee, de Friese wouden of het IJsselmeer, je komt langs de mooiste plekjes van Friesland. Overal kun je in de herfst fijne wandelingen of fietstochten maken. In de maanden oktober, november en december blijven een aantal veerpontjes in de vaart, extra leuk om een pontjesroute te kiezen en útwaaie maar! Verblijf je langer in Friesland? Dan maak je makkelijk een uitstapje naar provinciehoofdstad Leeuwarden of naar de havenstad Harlingen. Ook leuk is een paddenstoelenexpeditie, in de bossen in Friesland kom je deze op onverwachte plekken tegen bij natter weer.  

Grutte Tsjerke I rolstoelvriendelijk vakantiehuis Friesland

Hemels vakantiehuis in Friesland, rolstoelvriendelijk en geschikt voor mindervaliden. Lekker luxe en sfeervol.
Meer
 

Uitwaaien op het Zeeuwse strand in Zeeland

Een andere natuurrijke bestemming in Nederland is De Schotsman in Zeeland. Dit natuurgebied grenst aan het Veerse Meer, waar je echt even kunt uitwaaien, krabbetjes vangen of schelpen zoeken en daarna opwarmen met een warme chocolademelk bij een van de leuke strandtenten. Voor een educatieve dag ga je naar Deltapark Neeltje Jans, met exposities en films over de watersnoodramp en de Deltawerken en een bezoek aan de stormvloedkering.  Overnachten kun je in het heerlijke vakantiehuis Patrijzenlaan in Kamperland.

Patrijzenlaan 20 - Luxe vakantiehuis aan het strand

Luxe bungalow huren vlakbij het strand? Kies voor dit populaire vakantiehuis met grote tuin
Meer
 

Groene parel aan de Vecht

Overijssel kent een grote variatie aan landschappen en strekt zich uit van het Vechtdal tot aan Twente, Salland en de Kop van Overijssel. De Overijsselse Vecht meandert door het landschap over een lengte van maar liefst 160km en leidt je als een gids door deze mooie streek langs schilderachtige dorpen, door bossen en heide en landgoederen. Vier vakantie in Dalfsen, de groene parel aan de Overijsselse Vecht, met statige havezaten. kom kijken op Lammetjesdag op de Lemelerberg en kom alles te weten over het sterrenstelsel bij de Sterrenwacht in Dalfsen.  Het Reestdal is een eeuwenoud esdorpenlandschap met beekjes, je kunt hier prachtig wandelen. Of ga fietsen langs de route 'De tijdreis van het Oerrund' waarbij je 8000 jaar teruggaat in de tijd. Van een vakantie in het Vechtdal zorgen de rust en stilte om je heen ervoor dat je heerlijk zen wordt. 

Wellness aan de Vecht - BG

Luxe wellnessappartementen met uniek uitzicht op de Vecht
Meer
 

Wandelen tussen de herfstkleuren in Noord-Brabant

Van de prachtige warme herfstkleuren krijgen we maar geen genoeg. Hoe heerlijk is het om tussen de groene, gele, rode en bruine natuur de wandelen en even helemaal te onthaasten? Telefoon uit (behalve misschien om wat foto’s te maken) en écht de herfst ontdekken. In Noord-Brabant zijn verschillende natuurgebieden te vinden waar je dit kan doen. Bezoek bijvoorbeeld het Leenderbos, de Strabrechtse heide of de Groote Heide. Een afwisseling van heidevelden, bossen en beekjes langs buurtschappen met oude langgevelboerderijen en Brabantse gemoedelijkheid met een leuk rustpunt in een Brabants buurtcafe. Vakantiehuis de Schaapskooi is een fijn vakantieadres pm met 2-4 personen vakantie te vieren in het Brabantse land.

Schaapskooi - vakantiehuis op Brabantse platteland

Sfeervol en knus vakantiehuis in Brabant met moderne inrichting. Ook je paard en hond zijn welkom, een fijne plek om te genieten van de natuur.
Meer
 

Vogels spotten in de Biesbosch

Dat vogelliefhebbers hun hart op kunnen halen in het Nationaal Park De Biesbosch, dat wisten we misschien al. Maar wist je dat je dit ook in de herfst kunt doen? In elk jaargetijde spot je de vogels op een andere manier. Vanaf het land of vanaf een gehuurd (fluister)bootje spot je zeearenden, ijsvogels, zilverreigers, visarenden, roerdompen en nog veel meer! Of pak de fiets en doorkruis het landschap via het knooppunten netwerk, onderweg genietend van de rivieren, de eilandjes met wilgen en beekjes en maak een stop bij het Biesbosch museumeiland. Het Betonnen Boshuis in de Oosterhoutse bossen is een heerlijke uitvalsbasis om De Biesbosch te ontdekken. 

Betonnen Boshuis - luxe wellness vakantiehuis in Brabant

Wellness villa huren in de natuur, met golfbaan voor de deur? Kies voor een design vakantiehuis op landgoed Bergvliet met unieke architectuur
Meer
 

Verhalenroute in het natuurrijke Twente

Ontdek de verhalen en geschiedenis tijdens de Verhalenroute Vriezenveen, deze vind je in het noorden van Twente, Overijssel. Tijdens deze wandelroute van 15 km ontdek je hoe het landschap de afgelopen eeuw veranderd is. Vanuit vakantiehuis de Binnenhof ontdek je de geschiedenis van het unieke veenlandschap van Engbertdijksvenen. Dit nationale park is beschermd natuurgebied en Natura-2000 gebied. Een eldorado voor vogel- en natuurliefhebbers met weidse hoogvenen, waar je adders, blauwe kiekendieven en boomkikkers kunt spotten, maar ook bijzondere libelles en misschien zelfs een kraanvogel. 

Vakantiehuis de Binnenhof

Luxe en landelijk vakantiehuis in een gezellig dorp
Meer
 

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke plekken om te genieten tijdens de herst- en wintermaanden. Special Villas is specialist in unieke vakantiehuizen. Ze zijn geselecteerd op interieur, locatie en ligging en alles is persoonlijk bezocht waardoor we precies weten wat je van de vakantievilla’s kunt verwachten. Bel of mail gerust voor meer informatie, we adviseren je graag.