6x tips met herfstbestemmingen in Nederland

 

Waar denk je aan bij de herfst? Blaadjes, wandelen, wind, regen, bos, kastanjes zoeken, de natuur in, thee, warme chocomelk… Het mag dan wel veel regenen in de herfst, dat maakt dit seizoen ook juist heel gezellig. Lekker binnen zitten, spelletjes spelen, warme drankjes drinken en cocoonen. En als het dan droog is heerlijk naar buiten voor een lange wandeling in bos, waar de bomen roodbruin zijn en waar je samen op zoek kan gaan naar kastanjes en paddenstoelen. De herfst is een heerlijke tijd en leent zicht perfect voor een getaway in de natuur. In deze blog delen we de mooiste plekjes in de herfst in Nederland!

 

1. Friese meren in Friesland

Friesland heeft een prachtige natuurrijke en waterrijke omgeving. Rondom de verschillende meren maak je in de herfst fijne wandelingen of fietstochten. In de maanden oktober, november en december blijven een aantal veerpontjes in de vaart, extra leuk om een pontjesroute te kiezen en útwaaie maar! Verblijf je langer in Friesland? Dan maak je makkelijk een uitstapje naar provinciehoofdstad Leeuwarden of naar de havenstad Harlingen. Ook leuk is een paddenstoelenexpeditie, in de bossen in Friesland kom je deze op onverwachte plekken tegen bij natter weer.  

 

Overnachten in Friesland: Lindenhof Loënga

Een vakantiehuis met stijl, design en comfort in het mooie Friesland, vlakbij Sneek.
 

2. Uitwaaien op het Zeeuwse strand in Zeeland

Een andere natuurrijke bestemming in Nederland is De Schotsman in Zeeland. Dit natuurgebied grenst aan het Veerse Meer, waar je echt even kunt uitwaaien, krabbetjes vangen of schelpen zoeken en daarna opwarmen met een warme chocolademelk bij een van de leuke strandtenten. Voor een educatieve dag ga je naar Deltapark Neeltje Jans, met exposities en films over de watersnoodramp en de Deltawerken en een bezoek aan de stormvloedkering.  

 

Patrijzenlaan 20 - Vakantiehuis in Kamperland

Luxe bungalow huren vlakbij het strand? Kies voor dit populaire vakantiehuis met grote tuin
 

3. Wild spotten in het bos in de Achterhoek

Gelderland kent een grote variatie aan landschappen en strekt zich uit van de Veluwe tot aan de Achterhoek. Het coulisselandschap met een steeds wisselende natuur van houtwallen, heggen en weilanden en bossen is een geliefde plek voor reeën, dassen, konijnen uilen en andere vogels. Bij vakantiehuis Joppe heb je grote kans dat je ze in de achtertuin tegenkomt. De rust en stilte om je heen zorgen ervoor dat je heerlijk zen wordt. 

 

Vakantiehuis Joppe in de Achterhoek

Natuur, rust en ruimte in het bos: 2 Vakantiehuisjes op een prachtige plek middenin het bos, met uitzicht op de bosrand en weidevelden, dat staat je hier te wachten.
 

4. Wandelen tussen de herfstkleuren in Noord-Brabant

Van de prachtige warme herfstkleuren krijgen we maar geen genoeg. Hoe heerlijk is het om tussen de groene, gele, rode en bruine natuur de wandelen en even helemaal te onthaasten? Telefoon uit (behalve misschien om wat foto’s te maken) en écht de herfst ontdekken. In Noord-Brabant zijn verschillende natuurgebieden te vinden waar je dit kan doen. Bezoek bijvoorbeeld het Leenderbos, de Strabrechtse heide of de Groote Heide. Een afwisseling van heidevelden, bossen en beekjes langs buurtschappen met oude langgevelboerderijen en Brabantse gemoedelijkheid met een leuk rustpunt in een Brabants buurtcafe. 

 

Vakantiehuis de Wei - Dorpshuis in Heeze

Vrijstaand en romantisch vakantiehuis met uitzicht op de weilanden
 

5. Vogels spotten in de Biesbosch

Dat vogelliefhebbers hun hart op kunnen halen in de Biesbosch, dat wisten we misschien al. Maar wist je dat je dit ook in de herfst kunt doen? In elk jaargetijde spot je de vogels op een andere manier. Vanaf het land of vanaf een gehuurd (fluister)bootje spot je zeearenden, ijsvogels, zilverreigers, visarenden, roerdompen en nog veel meer! Of pak de fiets en doorkruis het landschap via het knooppunten netwerk, onderweg genietend van de rivieren, de eilandjes met wilgen en beekjes en maak een stop bij het Biesbosch museumeiland. 

 

Betonnen Boshuis - luxe vakantiehuis met wellness in Brabant

Luxe villa huren in de natuur, met golfbaan en wellness resort? Kies voor een design vakantiehuis op landgoed Bergvliet met unieke architectuur
 

6. Verhalenroute in het natuurrijke Twente

Ontdek de verhalen en geschiedenis tijdens de Verhalenroute Vriezenveen, deze vind je in het noorden van Twente, Overijssel. Tijdens deze wandelroute van 15 km ontdek je hoe het landschap de afgelopen eeuw veranderd is. Vanuit huize Dekker ontdek je de geschiedenis van het unieke veenlandschap van Engbertdijksvenen. Beschermd natuurgebied en Natura-2000 gebied. Een eldorado voor vogel- en natuurliefhebbers.

 

Huize Dekker in Vriezenveen

Luxe vakantiehuis met moderne inrichting en ligging aan het water.
 

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke plekken om te genieten tijdens de herst- en wintermaanden. Special Villas is specialist in unieke vakantiehuizen. Ze zijn geselecteerd op interieur, locatie en ligging en alles is persoonlijk bezocht waardoor we precies weten wat je van de vakantievilla’s kunt verwachten. Bel of mail gerust voor meer informatie, we adviseren je graag.

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Nederland