Special Villas

Gastblog: Vriendenweekend Duitsland

Tijdens ons jaarlijkse vriendenweekend zijn we te gast geweest bij landhuis Wielen, bij Uelsen in Nedersaksen, Duitsland. Het was fantastisch!

In december hebben we een korte vakantie gehad in landhuis Wielen. Wij waren de eerste gasten van het luxe vakantiehuis dat afgelopen periode verbouwd is en we hebben volop genoten van de luxe, de wellness en sfeer van het huis. De aankomst was prima geregeld, de eigenaresse is erg gastvrij en er stond een flesje wijn klaar.

Al 15 jaar lang brengen we met onze groep vrienden, oud-studenten geneeskunde, jaarlijks een weekendje samen door, telkens in verschillende vakantiehuizen op een andere plek. Maar van alle jaren is landhuis Wielen veruit het mooiste, ruimste en meest luxe vakantiehuis waar wij zijn geweest. Wat hebben we genoten!

Door het panoramische uitzicht op bos, weilanden en water kom je werkelijk tot rust. Het huis ademt een fantastische sfeer uit, een bijzonder positief karma. Het heeft een mix van een jagershut-de-luxe en Engelse cottagestijl. We waren met 12 personen en hadden heel landhuis Wielen tot onze beschikking, het huis is opgedeeld in een 6-persoons huis en een 12-persoons huis en kan als één groot huis worden gehuurd. In de eetkamer is een grote tussendeur die open kan zodat er een grote woon-/eetkamer ontstaat. Voordeel van zo’n groot vakantiehuis is dat je samen vakantie viert en toch voldoende privacy hebt.

 

Landhuis Wielen in Duitsland, Nedersaksen

Veel faciliteiten

De keukens van beide huizen zijn compleet, we hebben heerlijk samen gekookt. De bedden zijn van goede kwaliteit, allemaal eenpersoonsbedden, handig voor niet-stellen.

De aparte zitruimte in het grote huis, tussen de woonkamer en keuken, is een fijne plek als je even wat rust zoekt, er staat een grote gevulde boekenkast en piano.

De ontspanningsruimte achter het huis is erg leuk. Uiteraard hebben we er gebruik van gemaakt, er staat een poolbiljart, tafelvoetbal, sjoelbak en dartbord. In het barretje kun je je drankjes kwijt, het is een gezellige ruimte om ‘-avonds te borrelen en een spel te spelen.

Recreatieruimte van landhuis Wielen in Duitsland, Nedersaksen

Wellness

Ook zo heerlijk, een buiten bubbelbad en sauna. Deze vind je aan de zijkant van ieder huis. Als je één van de huizen huurt, heb je geen last van de buren omdat het terras aan de andere kant ligt. We hebben volop gebruik gemaakt van de buiten bubbelbad en sauna, wat een ontspanning !

Sauna van landhuis Wielen in Duitsland, Nedersaksen

Omgeving van landhuis Wielen

Omdat er in en om het huis genoeg te doen is om de dag door te brengen, hebben we de omgeving niet echt verkend. Een paar mensen van onze groep hebben een wandeling gemaakt, je komt langs weilanden met af en toe een boerderij. Bij mooi weer kunnen kinderen zich vermaken op de trampoline. Er komt in de naastgelegen wei nog een midgetgolfbaan. Voor ons reden genoeg om nog eens terug te komen.

Wandelkaart in Wielen, Nedersaksen in Duitsland