Special Villas
5x Charente Maritime ‘the place to be’

5x Charente Maritime ‘the place to be’

Vakantietips waarom de Charente Maritime ‘the place to be’ is. Handige tips voor de nazomer of je volgende vakantie met unieke vakantiehuizen.

Het is zomervakantie, hoewel je met deze zomerse temperaturen ook in Nederland volop kunt genieten van de zon, zijn er genoeg mensen die nog op zoek zijn naar een vakantiestek voor de (na)zomer of alvast op zoek gaan naar een volgende vakantiebestemming.

Ooit wel eens gedacht aan de Charente Maritime in Frankrijk? Lees hier wat deze streek aan de Atlantische kust te bieden heeft en welke favoriete plekken je gezien moet hebben. Waar wacht je nog op? Maak kennis met deze verrassende regio en boek een vakantiehuis in de Charente Maritime!

 
Oesterhuisjes in Marennes in Charente Maritime Frankrijk

1. Zonnig klimaat

De zon schijnt hier (bijna) altijd, deze streek heeft de op 1 na meeste zonuren van Frankrijk, dus de kans is erg groot dat je een zonovergoten vakantie hebt in juni t/m september. Door de ligging aan zee is er een zacht klimaat, groeien er palmbomen en staat de mimosa in februari al in bloei. Met een gemiddelde temperatuur van 20-25 graden in het voor- en naseizoen met uitschieters tot 30 graden in de zomermaanden is het verkoelende briesje ’s-middags heel aangenaam.

 
Zonvakantie in Charente Maritime in Frankrijk
 

2. Stranden

De stranden zijn erg populair, zeker ook voor gezinnen met kinderen. Op het strand van Marennes is het goed toeven voor kleine kinderen. Vanaf de gezellige boulevard met enkele terrasjes kijk je op het schiereiland van Arvert en zie je Saint Trojan op het eiland Ile d'Oléron.

Ile Lumineuse ligt aan de zuidkant van île d’Oleron en heeft fijn zandstrand. De stranden van Grand Village en Vert Bois zijn ideaal voor liefhebbers van surfen en windsurfen.

Van Ronce les Bains tot la Palmyre vind je de langgerekte zandstranden van de Côte Sauvage . Met de talloze fietspaden een leuke manier om de omgeving te verkennen.

 
Strand van Marennes in Charente Maritime Frankrijk
 

3. Eilandentocht

Voor de kust liggen de eilanden île d'Oléron, île d'Aix, île Madame en île de Ré, tevens vind je hier Fort Boyard, bekend van televisie. Maak een boottocht langs de kust en bezoek deze eilanden of la Rochelle. Een leuk dagje uit, je kunt vanaf 6 havens vertrekken. Ile d’Oleron en île de Ré zijn ook met de auto te bereiken.

 
Fort Boyard bij ile d'Oleron
 

4. Oesterroute

Voor oesterliefhebbers is deze streek een paradijs, maar ook als je geen liefhebber bent van oesters is het erg leuk en leerzaam om te voet, per fiets of per auto langs kanalen, oesterhuisjes en kweekbedden te rijden. Proef de lekkernij bij oesterkwekers en breng een bezoek aan het cité de l’huître in Marennes.

 
Oesters uit Marennes Charente Maritime in Frankijk
 

5. la Rochelle

La Rochelle is een gezellige havenstad met een rijke geschiedenis. In het oude centrum zijn volop restaurants en cafés. Het Maritiem museum geeft een kijkje in het leven aan boord van een schip, de vloot ligt in de haven en 2 schepen zijn te bezichtigen voor het publiek. In la Rochelle is ook het Aquarium, ontdek kardinaalbaarzen tussen het rode koraal, kwallen, zeepaardjes, anemoonvisjes, haaien en zeeschildpadden.

 
de haven van la Rochelle in de Charente Maritime Frankrijk
 

Kun je na dit artikel ook niet wachten om het de Charente Maritime te ontdekken? Kom en ontdek het aanbod vakantiehuizen in de Charente Maritime en wellicht mogen wij jou binnenkort verwelkomen in dit heerlijke land!

 

B O N    V O Y A G E