Special Villas
Natuurhuisje in Frankrijk

Natuurhuisje Frankrijk

 • Natuurhuisje in Frankrijk huren
 • Aan zee, in een bosrijke omgeving of landelijk gebied
 • Voor stellen, gezinnen of families

Natuurhuisje in Frankrijk

Vakantie vieren tussen de wijnvelden, vlak bij een pittoresk dorpje in een groene omgeving. Veel mensen dromen daar van! In een natuurhuisje in Frankrijk ben je verzekerd van rust en ruimte om je heen en kun je volop genieten van je vakantie. Geen geluid van voorbij razende auto’s, geen drukke campings en geen harde muziek maar alleen het gekwetter van de dieren uit de natuur. Zodra de temperaturen stijgen, hoor je de krekels. Op het Franse platteland kom je dieren tegen die je bij ons nauwelijks meer ziet zoals wilde zwijnen, reeën, vossen en in waterrijke gebieden de otter. En ’s avonds hoor je de stilte en kijk je in het donker naar de sterrenhemel. Bij Special Villas kun je een romantisch natuurhuisje in Frankrijk voor 2 personen huren, of kijk in ons aanbod naar grote vakantiehuizen in Frankrijk voor een vakantie met het heel gezin.

 
  Frankrijk ontdekken

  Pittoreske dorpjes, wijngaarden en grotten, kastelen en lokale markten 

  Vakantiehuizen en kleinschalige domeinen

  Individuele huizen of op een kleinschalig park, met zwemgelegenheid

  Persoonlijk advies

  Persoonlijk bezocht, direct contact met eigenaar en advies op maat

 

Speciaal uitgelicht:

 

Vakantiehuizen in de Franse natuur

Onze natuurhuisjes in Frankrijk liggen op de mooiste plekjes in de natuur. Tijdens onze zoektocht naar vakantiehuizen is dat een belangrijke voorwaarde; zowel de ligging als de inrichting van het huis moeten tiptop in orde zijn om toegevoegd te worden aan het aanbod van Special Villas. We hebben natuurhuisjes in Frankrijk in vele soorten en maten, variërend van authentieke gîtes, voormalige boerderijen tot safaritenten en luxe vakantiehuizen en zelfs kastelen. Individueel of op een kleinschalig vakantieparkje. Of je met z’n 2-en op vakantie gaat, met het gezin of met de hele familie, er is voor iedereen wat te kiezen!

Frans natuurhuisje aan zee

Misschien vier je liever vakantie aan het water. De Charente Maritime in het zuid-westen van Frankrijk kent de op-een-na meeste zonuren van Frankrijk en heeft kilometers lange zandstranden en idylissche eilandjes voor de kust zoals île d’Oleron, île de Ré en île Madame. De Marais Poitevin is een natuurgebied van moeras waar reigers, otters, koeien en geiten samen leven. Al varend op een platte boot kun je het groene Venetië ontdekken. Waar je ook vakantie viert, wandelen en fietsen kan altijd vanuit jouw natuurhuisje in Frankrijk aan zee. Neem dus gerust je wandelschoenen en fiets mee, vanuit de ‘achtertuin’ van jouw vakantiehuis kan de tocht beginnen. De eigenaren vertellen je graag over de mooiste routes in de omgeving. 

Waar vind ik een natuurhuisje in Frankrijk?

Wil je de geur van lavendel ruiken of olijven plukken, dan kom je al gauw uit om een natuurhuisje in Zuid-Frankrijk te huren. In de Drôme Provençale, Provence Côte d’Azur en Languedoc Roussillon schijnt de zon volop en kun je uren wandelen in de ongerepte natuur van nationale en regionale natuurparken vanuit je natuurhuisje in Zuid-Frankrijk. Je vindt er een variatie aan bossen, afgewisseld door rotsformaties en kronkelende rivieren en lieflijke dorpjes met olijfboomgaarden en lavendelvelden. De Cevennes grenst aan de Ardèche en maakt deel uit van de regio Languedoc-Roussillon. Het is hier minder toeristisch en de natuur wordt gekenmerkt door gebergtes, kalksteenformaties, groene valleien en ‘causses’ (hoogvlaktes). Je kunt hier uren wandelen zonder mensen tegen te komen. De dorpjes hebben leistenen huizen, het leven van alledag gaat in een traag tempo voorbij, heerlijk relaxed. 

De Dordogne bestaat uit 4 gebieden Périgord Noir, Vert, Blanc en Pourpre, genoemd naar hun eigenschap: donkere bossen (en truffels!), overweldigende natuur, kalkstenen valleien en wijngaarden. De Dordogne is ook de streek van grotten, kastelen en rivieren. Je vindt hier prachtige natuurhuisjes in Frankrijk en je kunt hier een actieve vakantie beleven en het landschap vanaf het water aanschouwen. Kanovaren, klimparken en mountainbiken zorgen voor een unieke beleving. De Bourgogne is een streek met een rijke geschiedenis met kastelen, kloosters en kerken. Het vlakke landschap kent weidevelden, bossen en wijngaarden. En het regionale natuurpark Morvan, met bossen en meren, leent zich uitstekend voor een wandel- of fietstocht vanuit je natuurhuisje in Frankrijk. Je komt langs snelstromende beekjes en watervallen, het water is een favoriete plek van de wilde eend, ijsvogel en forel. Een bezoek aan een wijnhuis mag je niet overslaan tijdens je vakantie. Je kunt zelfs overnachten in een kasteel met uitzicht op wijnvelden.

 
 
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.

Wat andere gasten willen weten ⤵

🙋‍♀️ Waarom een natuurhuisje in Frankrijk bij Special Villas boeken?

Een natuurhuisje in Frankrijk boek je het best bij Special Villas. Alle natuurhuisjes in Frankrijk zijn persoonlijk bezocht zodat we zeker weten dat je een fijne vakantie zult beleven. We kennen de eigenaren en kunnen je daardoor persoonlijk advies geven. Of je nu op zoek bent naar een natuurhuisje in Frankrijk aan zee, midden in de bossen of bij een landelijk gebied; Special Villas heeft het.

🚗 Kan ik met de elektrische auto naar Frankrijk?

Met een goede voorbereiding kun je prima met de elektrische auto naar Frankrijk rijden. Zorg dat je de route vooraf hebt uitgestippeld zodat je weet wanneer en waar je de auto kunt laden. Met extra laadpassen die ook in Frankrijk werken, laadkabels en diverse apps op je telefoon heb je geen laadpaalstress. Kijk maar eens wat onze ervaringen zijn.

📌 Welke natuurhuisjes liggen in Frankrijk?

Natuurhuisjes vind je tegenwoordig over de hele wereld. Maar als je op zoek bent naar een natuurhuisje in Frankrijk, moet je bij Special Villas zijn. Wij beschikken over een ruim aanbod natuurhuisjes in Frankrijk; van klein naar groot en van gelegen aan zee tot midden in de bossen. Dankzij ons ruime aanbod vind je gegarandeerd hét perfecte natuurhuisje in Frankrijk.

🏡 Welk natuurhuisje ligt in Zuid-Frankrijk?

In de Drôme Provençale, Provence Côte d'Azur en Languedoc Roussillon vind je diverse natuurhuisjes. Geniet van liefelijke dorpjes met olijfboomgaarden en prachtige natuurgebieden. Special Villas beschikt over een ruim aanbod natuurhuisjes in Zuid-Frankrijk. Van romantische huisjes tot grote vakantiehuizen voor het hele gezin.