Hou jij ook zo van een vakantie aan het water? Lekker zwemmen, vissen of bootje varen, een vakantiehuis aan het water is altijd geslaagd .

Kabbelend water is zo rustgevend, de stress valt al snel van je af. Op warme dagen kun je wel wat afkoeling gebruiken en is een plons in het water erg welkom. Zandkastelen bouwen, een visje vangen, kanovaren of picknicken met een roeiboot, op vakantie zorgt water voor veel plezier.

We hebben de 6 leukste adresjes aan het water voor je op een rijtje gezet.   

Villa Vechtdal, vakantiehuis aan het water om te vissen en te varen
 

1. Domaine les Marées in Charente Maritime

Een kleinschalig vakantiepark met 10 luxe huizen op korte afstand van het strand en de zee. Voor gezinnen met kleine kinderen is het strandje van Marennes ideaal. Het ligt in een beschutte baai met een kunstmatig aangelegde dam waardoor bij eb het water in het bassin blijft staan. Verderop heb je lange fijnzandstranden en voor de kust liggen de eilanden île d'Oleron en île de Ré.

Domaine les Marees klainschalig vakantiepark vlakbij het strand en de zee
Domaine les Marées
 

2. Maison de Chasse in de Dordogne

Op deze plek heb je je eigen rivier tot je beschikking! Het voormalige jachtslot biedt onderdak aan 3 luxe gîtes die van alle gemakken zijn voorzien. Achterin de grote parkachtige tuin stroomt de heldere rivier la Dronne waar je dammen kunt bouwen, zwemmen en kunt kanovaren. Op de houten vlonder met zitzakken kun je uitrusten. Ideaal voor avontuurlijke en oudere kinderen. 

Maison de Chasse vakantiehuis aan het water in de Dordogne
Maison de Chasse
 

3. Fabriek in de Ardèche

Een prachtige plek als je van avontuur en een actieve vakantie houdt. In de voormalige zijdefabriek overnacht je in een minimalistisch ingerichte loft met uitkijk op de rivier la Volane. Het kabbelende water met rotsen aan weerszijden is een geliefde plek voor oudere kinderen om te vissen, kikkervisjes te vangen en van de rotsen te springen. 

Tip: ga samen met een gids een canyoningtocht doen en laat je meevoeren door de rivier over de rotsblokken. 

Fabriek, loftappartementen langs de rivier in de Ardeche
Fabriek
 

4. Texels Landleven

Texel is een heerlijke vakantiebestemming. Het is het grootste waddeneiland met veel schapen en lammetjes in het voorjaar, een kilometers lange kustlijn en natuurgebieden met een bijzondere flora en fauna. 
Het Texels Landleven bestaat uit 3 geschakelde huizen van ieder 12 personen. Met sauna, zwemvijver en duurzaam gebouwd. En het strand vlakbij. 

Texels Landleven groepsaccommodatie bij het strand
Texels Landleven
 

5. Duynvilla in Noord-Holland

Een uniek plekje op loopafstand van het strand. Deze groepsaccommodatie bestaat uit 4 individuele huizen in een gebouw. Met een gemeenschappelijke ruimte om te koken en te luieren. Je kijkt uit op natuurgebied het Zwanenmeer en binnen 10 minuten sta je op het strand. 

Groepshuis Duynvilla aan de kust
Groepsverblijf de Duynvilla
 

6. Villa Vechtdal 1 in Overijssel

De perfecte plek voor een vakantie of weekendje weg: een zwem- en visvijver grenzend aan de tuin, sauna en buiten bubbelbad. Er ligt een roeiboot en kano voor je klaar, varen maar!

Voor de fervente visliefhebber is er een vishut aan het water. Je kunt hier 's-nachts je hengel uitwerpen en een dutje doen.

Ernaast staat Vechtdal 2 met een grillhut (i.p.v. vishut). Erg leuk voor een vakantie met het gezin of met vrienden.

Villa Vechtdal vakantiehuis aan het water met visvijver
Villa Vechtdal 1