Special Villas
Gastblog: op babymoon naar Frankrijk

Gastblog: Op babymoon naar Frankrijk

Zuid-Frankrijk is vanaf het voorjaar een geliefde streek om vakantie te vieren. Linda ging op babymoon naar Le Paradis en vertelt haar belevenissen.

Begin mei 2019 hebben we met z’n tweeën heerlijk genoten van een week in de safaritent van Le Paradis in Goudargues. Extra bijzonder omdat we binnenkort vader en moeder worden en dit de laatste vakantie met z’n tweetjes is.

Wijngaarden en olijfbomen in de Zuid-Franse Gard

Bij aankomst in het dorp Goudargues nemen we een drankje op het terras bij Café De France. Het is er gezellig druk en we genieten van het uitzicht op de bruggetjes onder de bomenlaan. Daarna snel door naar Le Paradis, we zijn nieuwsgierig naar de safaritent! 


Na een onverhard pad (beetje spannend, maar alleen voor bestemmingsverkeer dus heerlijk rustig) zijn we dan echt op onze eindbestemming. We worden welkom geheten door eigenaresse Polly met een fris drankje en verse hapjes. We zijn onder de indruk! 

Eigenaresse van le Paradis in de Zuid-Franse Gard
 

De tent ziet er top uit, zowel qua inrichting als netheid. Buiten een groot terras met eettafel en stoelen en uitzicht op het zwembad. Binnen een zalig groot bed, een kleine koelkast, Nespressomachine en luxe badkamer met badjassen. Omdat de tent op een verhoging ligt hebben we uitzicht op o.a. uitgestrekte heuvels met wijnranken, bossen en heel in de verte de Mont Ventoux.  

Het weer is uitzonderlijk fris voor de tijd van het jaar, maar daar heeft Polly gelukkig een oplossing voor…een flinke Dyson warmteblazer. 
Hierdoor slapen we heerlijk in de safaritent, zelfs met ruim 30 weken zwangerschap. 

Glamping in een safaritent bij le Paradis in Goudargues
 

In de omgeving is er veel moois te beleven, het is niet voor niets dat de Tour de France ook dit jaar weer de regio heeft aangedaan. 
We vonden de markt in Goudargues erg leuk, klein maar met veel lokale specialiteiten. 
Een echte topper is het stadje Uzès op ruim 30 minuten rijden. De route er naar toe is ook leuk, met schilderachtige dorpjes tegen de heuvels en eindeloze wijnvelden. Uzès heeft een historisch centrum met winkeltjes, goede restaurants en een erg uitgebreide markt met veel lekkers. 

Tijdens de vakantie in Zuid-Frankrijk mag een bezoek aan Uzes niet ontbreken
 

Daarnaast ook Avignon bezocht, deze stad is een maatje groter ten opzichte van Uzès en natuurlijk bekend van zijn pauselijk paleis. 

Een trip naar de Pont du Gard stond ook op ons verlanglijstje, vooral vanwege mierzoete vakantieherinneringen van vriendlief. Dit is zeker de moeite waard en je kunt er een leuke ronde wandelen en kanoën. 

Pont du Gard in Languedoc Roussillon
 

Wij hebben voor de wandeling gekozen, omdat ik met een bolle buik in een kano wel een hele grote uitdaging vond. Ook de wielrenfiets was mee (nee, niet voor mijzelf), en de regio leent zich prima voor een stevige tocht.

Fietsen in de Gard tijdens de vakantie in Zuid-Frankrijk
 

Wat is de Franse keuken toch lekker! Zowel de gerechten van Polly (iedere ochtend is het ontbijt weer een grote verrassing) als restaurants in de omgeving. Aanraders zijn Ten in Uzès midden in het centrum en La Galantine te Goudargues (typisch Franse keukenen met een Nederlandse chef-kok). Het gros van alle uitstapjes hebben we overigens  getipt gekregen van Polly, zij voelde prima aan waar we behoefte aan hadden.

Ontbijt bij le Paradis, glamping in Zuid-Frankrijk
 

Wij hebben heerlijk genoten bij Polly en Hans! Wat een fijne en rustige plek. 
Een week waarbij we zalig hebben kunnen ontspannen, de rust, het zwembad, de leuke omgeving…inmiddels zijn we met z’n drietjes en lijkt het ons een prima plan om nog een keer terug te gaan met onze kleine jongen! Het contact met Lirette van Special Villas was heel goed, ze reageert snel op vragen en is erg behulpzaam. Voor herhaling vatbaat!

 
Zwembad van Le Paradis, kleinschalige glamping in Zuid Frankrijk