Special Villas

5x Uitstapjes in de herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur. 5 Leuke tips voor jou, met activiteiten en vakantie-adressen. Ook leuk voor als 't géén herfstvakantie is.

De herfst is het seizoen van zonnige dagen, van gekleurde bladeren in het bos en warme chocomelk bij een knapperend haardvuur. Kijk jij ook uit naar de herfstvakantie om met het gezin, de familie of met z'n 2-jes erop uit te gaan? Ik geef je graag inspiratie voor uitstapjes met daarnaast de leukste vakantiehuizen in de buurt.    

Herfstvakantie in Nederland

1. Philips Museum in Eindhoven

Beleef hoe een kleine gloeilampenfabrikant zich ontwikkelt tot een toonaangevend wereldconcern. Speel Mission Eureka met jouw team en ontdek bijvoorbeeld hoe led-licht werkt. Voor kleine kinderen is er de lampjes speurtocht en in de herfstvakantie (12-18 oktober) vindt de Kids Factory plaats waar kinderen spelenderwijs leren over techniek. Het Philips Museum is het gehele jaar open.

Het Philips Museum in Eindhoven is een leerzaam en leuk uitstapje met kinderen

Vakantiehuis in Borkel en Schaft in Brabant

Onder de rook van Eindhoven ligt de Pastoorswoning, in een piepklein dorp . Je kunt er met 12 personen terecht en de hond is ook welkom. 's-Avonds de vuurkorf aan , een partijtje jeu de boules en genieten maar. Je kunt ook een Dutchtub huren.

Vakantiehuis de Pastoorswoning in Brabant
 

2. Wildlands Adventure Zoo Emmen

Het dierenpark is verdeeld in 3 zone's waar je presentaties en shows kunt bijwonen. Nortica is de wereld van ruige rotsen en koude kusten, met pinguins en ijsberen. In de Jungola ontmoet je olifanten en slingerapen. Je beleeft avonturen op de Rimbularivier, in het Bamboedoolhof, de Vlindertempel en het Koppensnellerspad.  In de Serenga Safari verken je de uitgestrekte savanne met zijn giraffes en neushoorns en hoog op de Leeuwenberg houdt de koning der dieren je in de gaten. Je kunt je bij Wildlands Adventure de hele dag vermaken.  

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Vakantiehuis in Schoonebeek in Drenthe

Het Drentse Erf ligt in Natuurpark Bourtanger Moor in een omgeving met Saksische boerderijen. Het is een bijgebouw van een boerderij en je vindt er volop rust en ruimte. Op het erf lopen kippen, poezen en varkens, voor kinderen is er een trampoline, speelgoed, traptrekker, voetbaldoelen en nog veel meer.  Je slaapt er heerlijk op de COCO-mat matrassen.

Vakantiehuis het Drentse Erf
 

3. Kameleondorp Terherne

Wie is er niet groot mee geworden met de boeken van de Kameleon? Stap in de wereld van de schippers van de Kameleon en beleef de avonturen van Hielke en Sietse.  
Vaar mee in de Kameleon, survival op het avontureneiland en slenter door de straten van Lenten. In Terherne ga je een dag terug in de tijd, naar de jaren '50, het is een dag vol plezier en ontdekkingen. 

Vakantiehuis in Easterwierrum in Friesland

Na een dagje Terherne ben je zo in Easterwierrum waar je kunt logeren in de Grutte Tsjerke. Deze voormalige dorpskerk is modern, luxe en sfeervol ingericht en geschikt voor mindervaliden. Je kunt er met 10 personen terecht.

Vakantiehuis de Grutte Tsjerke in Friesland
 

4. Ootmarsum in Overijssel

Als je in Twente bent, mag een bezoek aan het Openluchtmuseum Ootmarsum niet ontbreken. Het brengt je terug naar het Twente van vroeger waar het leven van 100 jaar geleden herleeft. In het stadje zelf zijn vele kunstgaleriën en authentieke gebouwen. 

Openluchtmuseum in Ootmarsum Twente

Vakantiehuis in Beckum in Overijssel

Bij Buitenplaets de Heide in Twente heb je geen tijd om je te vervelen. Er zijn veel sport- en spelactiviteiten zoals een zwemvijver met tokkelbaan en klimparcours, een klimmuur, speeltuin, sportveld (tennis, basketbal, voetbal), glijbaan, trampoline, skelter, tafeltennis en nog veel meer. Vanuit het vakantiehuis wandel je zo de bossen en heide op, plezier voor jong en oud. Er is plaats voor 14 - 22 personen.

Buitenplaets de Heide een vakantiehuis voor families in Twente
 

5. Hanzestad Elburg

Het oude vestingsstadje Elburg aan de voormalige Zuiderzee is een bezienswaardigheid op zich. Smalle steegjes, grachten en oude gebouwen kenmerken de oude vissersplaats. Bezoek de oude stadsmuren en kazematten, het Muurhuisje en de hoefsmid in museum de Hoefhamer. De oude houten schepen in de haven, de botters, houden de herinnering aan Elburgs visserijverleden levend.

Botterdagen in Elburg op de Veluwe, vlakbij vakantiehuis Stoffels

Vakantiehuis in Hulshorst op de Veluwe

Dit knusse en luxe familiehuis ligt aan de rand van de Veluwe en is een speelparadijs voor kinderen. Met een zwemvijver, speelgoed, trampoline en speelhuisje kunnen de kinderen zich prima vermaken. 's-Avonds een pizza maken in de outdooroven en stoere verhalen vertellen bij het haardvuur. Vakantiehuis Stoffels is een heerlijk familiehuis.   

Zwemvijver van vakantiehuis Stoffels in Hulshorst, Veluwe