Special Villas
5x Uitstapjes in de herfstvakantie

5x Uitstapjes in de herfstvakantie

5x Uitstapjes in de herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur. Ik heb 5 leuke tips voor jou, met activiteiten en vakantie-adressen. Ook leuk voor als 't géén herfstvakantie is. De herfst is het seizoen van zonnige dagen, van gekleurde bladeren in het bos en warme chocomelk bij een knapperend haardvuur. Kijk jij ook uit naar de herfstvakantie om met het gezin, de familie of met z'n 2-jes erop uit te gaan? Ik geef je graag inspiratie voor uitstapjes met daarnaast de leukste vakantiehuizen in de buurt.    

Herfstvakantie in Nederland

1. Philips Museum in Eindhoven

Beleef hoe een kleine gloeilampenfabrikant zich ontwikkelt tot een toonaangevend wereldconcern. Speel Mission Eureka met jouw team en ontdek bijvoorbeeld hoe led-licht werkt. Voor kleine kinderen is er de lampjes speurtocht en in de herfstvakantie (12-18 oktober) vindt de Kids Factory plaats waar kinderen spelenderwijs leren over techniek. Het Philips Museum is het gehele jaar open.

Het Philips Museum in Eindhoven is een leerzaam en leuk uitstapje met kinderen

TIP: Vakantiehuis in Borkel en Schaft in Brabant

Onder de rook van Eindhoven ligt een gezellig Brabants dorpje met in het kleine centrum de Pastoorswoning. De voormalige pastorie is omgetoverd tot sfeervolle vakantiewoning met een heerlijk grote tuin. Je kunt er met 12 personen terecht en de hond is ook welkom. 's-Avonds de vuurkorf aan, een partijtje jeu de boules spelen en genieten maar. Je kunt ook een Dutchtub huren, deze zorgt voor urenlang ontspanning in de hottub. Achter het huis grenst de rivier de Dommel. Bij mooi weer kun je een kano huren in de buurt en een mooie tocht maken door het Brabantse landschap.

Vakantiehuis de Pastoorswoning in Brabant
 

2. Attractiepark Slagharen

Bij attractiepark Slagharen waan je je voor even in een andere wereld. Met vele attracties in de stijl van het Wilde Westen is er voor iedereen wel wat wils. Durf jij in Gold Rush, de triple launch achtbaan, ben je de snelste in Yukatime of ga je de Free Fall aan? Ook voor de mindere waaghalzen is er genoeg te doen, het Philaes Fun House voor de kleintjes, de Magic Maya of vlieg als een adelaar met The Eagle. Heb je nog niet genoeg beleefd, koop dan een kaartje voor het waterpark Aqua Mexicana met waterspeeltuinen, 10 glijbanen en een groot subtropisch zwembad. In 2023 bestaat attractiepark 60 jaar.  

Attractiepark Slagharen

TIP: Villa Vechtdal 2

Villa Vechtdal 2 ligt vlakbij Slagharen en vanuit het vakantiehuis kun je makkelijk een dagje op stap naar het attractiepark. In en om het huis is er zoveel te doen dat je misschien weinig buiten de deur onderneemt. Buiten in de tuin staat de een buitenbubbelbad, deze is het hele jaar door in gebruik. Er is een sauna, een trampoline en een Finse kota waar je bij het haardvuur kunt barbecuen en stoere verhalen kunt vertellen. Het vakantiehuis ligt aan het water, er is een kanoboot en roeiboot waarmee je op het recreatiemeer kunt peddelen. Ook visliefhebbers kunnen hier terecht, er kan gevist worden op voorn, snoek, graskarper, spiegelkarper en baars. 

Vakantiehuis villa Vechtdal
 

3. Kameleondorp Terherne

Wie is er niet groot mee geworden met de boeken van de Kameleon? Stap in de wereld van de schippers van de Kameleon en beleef de avonturen van Hielke en Sietse.  
Vaar mee in de Kameleon, survival op het avontureneiland en slenter door de straten van Lenten. In Terherne ga je een dag terug in de tijd, naar de jaren '50, het is een dag vol plezier en ontdekkingen. 

TIP: Vakantiehuis in Easterwierrum in Friesland

Na een dagje Terherne ben je zo in Easterwierrum waar je kunt logeren in de Grutte Tsjerke. Deze voormalige dorpskerk is modern, luxe en sfeervol ingericht. De grote leefkeuken nodigt uit tot het maken van lekkere maaltijden. Vanuit de loungehoek op de 1e verdieping kijk je uit over de weilanden. Buiten is een groot terras en een mooie tuin. Er staan gratis fietsen klaar, waarmee je een boodschap kunt doen en de omgeving kunt ontdekken. Een dagje naar de Waddeneilanden, uitwaaien op de dijk, een dagje Harlingen of Franeker, je komt tijd tekort in Friesland. Het vakantiehuis is ook geschikt voor mindervaliden, er is een plateaulift aanwezig, een aangepaste badkamer en een slaapkamer met hoog-laagbedden. Er is ruimte voor 10 personen terecht.

Vakantiehuis de Grutte Tsjerke in Friesland
 

4. Ootmarsum in Overijssel

Als je in Twente bent, mag een bezoek aan het Openluchtmuseum Ootmarsum niet ontbreken. Het brengt je terug naar het Twente van vroeger waar het leven van 100 jaar geleden herleeft. In het stadje zelf zijn vele kunstgaleriën en authentieke gebouwen. 

Openluchtmuseum in Ootmarsum Twente

TIP: Vakantiehuis in Beckum in Overijssel

Bij Buitenplaets de Heide in Twente heb je geen tijd om je te vervelen. Op het landgoed zijn veel sport- en spelactiviteiten zoals een zwemvijver met tokkelbaan en klimparcours, een klimmuur, speeltuin, sportveld (tennis, basketbal, voetbal), glijbaan, trampoline, skelter, tafeltennis en nog veel meer. Vanuit het vakantiehuis wandel je zo de bossen en de heide op, jong en oud vermaken zich hier opperbest. Er is plaats voor 14 - 22 personen.

Buitenplaets de Heide een vakantiehuis voor families in Twente
 

5. Hanzestad Elburg

Het oude vestingsstadje Elburg aan de voormalige Zuiderzee is een bezienswaardigheid op zich. Smalle steegjes, grachten en oude gebouwen kenmerken de oude vissersplaats. Bezoek de oude stadsmuren en kazematten, het Muurhuisje en de hoefsmid in museum de Hoefhamer. De oude houten schepen in de haven, de botters, houden de herinnering aan Elburgs visserijverleden levend.

Botterdagen in Elburg op de Veluwe, vlakbij vakantiehuis Stoffels

TIP: Vakantiehuis in Hulshorst op de Veluwe

Dit knusse en luxe familiehuis ligt aan de rand van de Veluwe en is een speelparadijs voor kinderen. Er is een ecologische zwemvijver met een opblaasbootje en steiger, waar je bij mooi weer lekker kunt zwemmen. Er is speelgoed, een trampoline, een speelhuisje en kinderfietsen zodat de kinderen zich prima kunnen vermaken. In de grote tuin staan fruitbomen waar je heerlijk van mag snoepen. 's-Avonds kun je pizza's maken in de outdooroven en stoere verhalen vertellen bij het haardvuur. Vakantiehuis Stoffels is een heerlijk familiehuis, ook bij slecht weer is het een fijn huis om binnen te vertoeven.   

Zwemvijver van vakantiehuis Stoffels in Hulshorst, Veluwe
 

Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor leuke uitsapjes in Nederland. Weet je nog niet waar je naar toe wilt? Kies eerst een mooi vakantiehuis bij Special Villas via de zoek- en boekfilter. Bij ieder huis staat beschreven wat er in de omgeving te doen is. De huizen zijn van prive-eigenaren waar rechtstreeks mee wordt samengewerkt. Ze zijn persoonlijk bezocht en hebben een mooie ligging, architectuur en inrichting. Vanuit ieder huis zijn er leuke activiteiten te ondernemen. Bel of mail gerust voor advies.