Special Villas
De leukste kerstmarkten van Nederland

De 5 leukste kerstmarkten in Nederland

Brengt de sfeer van kerstmarkten jou ook in een kerststemming? December is de maand van de kerstmarkten, glühwein en cadeautjes. Het is de tijd van donkere dagen, kaarsjes aan en Kerstmis in aantocht. Hou jij ook zo van gezelligheid en kerstsfeer, oliebollen en kerstmuziek, verlichte kraampjes en kerstversieringen? Je vindt hier de leukste tips voor kerstmarkten in Nederland en net over de grens. Geniet van sfeervolle dagen tijdens een weekendje weg met je partner, een vriend of vriendin of met het gezin en de familie. Samen zijn met elkaar zorgt voor mooie herinneringen, waar je ook bent. Ik heb de 5 leukste kerstmarkten in Nederland en net daarbuiten op een rijtje gezet, lees je mee?

Kerstmarkten in Nederland met overnachtingstips

1. Valkenburg

Valkenburg is van 16 november - 6 januari 2019 dé kerststad van Nederland. Bijzonder is dat de kerstmarkt ondergronds is, de Gemeentegrot en Fluwelengrot zijn versierd met kerstlichtjes, marktkraampjes en decoraties. 2x Per week is er een kerstparade met verlichte praalwagens en dansers door het centrum. Ook kun je de Route d'Amuse lopen waarbij je een wandeling maakt door Valkenburg en onderweg de lekkerste hapjes proeft bij diverse restaurants. Wil je genieten van de kerstsfeer in Valkenburg , bekijk deze vakantiehuizen in Zuid-Limburg.

Kerstmarkt Valkenburg

2. Deventer

Op 15 en 16 december vindt in Deventer het jaarlijkse Dickens festijn plaats. De personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen dan tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Kerstliedjes worden gezongen, verhalen worden voorgelezen en in de Grote of Lebuinuskerk is een kerstmarkt met stalletjes en muziek. Hou rekening met de drukte, de wachttijd bij de ingang kan oplopen tot 1,5 uur. Wil je meer weten over het Dickensfestijn? Wil je een bezoek aan het Dickensfestijn combineren met een weekendje weg, huur een van de vakantiehuizen in Overijssel.

Dickensfestijn in Deventer, jaarlijkse traditie met de kerstmarkt

3. Dordrecht

Van 14 tot en met 16 december is de historische binnenstad van Dordrecht omgetoverd tot een grote en sfeervolle kerstmarkt. 100-en Kerstkramen, winterterrassen waar kerstliederen worden gezongen, een levende kerststal en vele lekkernijen vormen de ultieme kerstsfeer tegen het decor van de binnenhaven en monumentale panden. Zing mee met de Christmas sing-a-long, kom schaatsen op de ijsbaan en geniet van het straattheater en de optredens langs de route. Wil je na een drukke dag de rust opzoeken, overnacht dan in een van de mooiste huizen in de Oosterhoutse bossen. op slechts een half uurtje rijden.

Kerstmarkt van Dordrecht

4. Nordhorn

Duitsland is het land van de kerstmarkten. Bijna iedere stad heeft er wel een, de een nog groter dan de ander. Gelukkig vind je op nog geen 10km van de grens ook gezellige kerstmarkten. Misschien kleiner van opzet, maar net zo sfeervol. Van 23 november tot 30 december kun je in de binnenstad van Nordhorn struinen langs de vele houten kraampjes, feestelijk versierd met lichtjes, muziek en kerstspullen. Tijdens je bezoek aan de kerstmarkt in Grafschaft Bentheim kun je overnachten in landhuis Wielen.   

5. Kribkestocht

Van 2 december tot en met 6 januari kun je in Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek op vele plekken de mooiste 'kribkes' bekijken. Er zijn leuke wandeltochten en autoroutes samengesteld die via knooppunten met elkaar verbonden zijn. De meeste kerststallen zijn 's-avonds verlicht, de wandelingen kun je op iedere dag van de week beginnen, op elk punt van de route. Onderweg pauzeer je even voor een lekker hapje en drankje in het gastronomische Limburg en Belgie.  Kies een leuke kribkes-route uit en kom in kerststemming, overnachten kun je in een sfeervol kasteelappartement in Blegny.

wandelen en vakantie vieren in de Belgische Voerstreek