Bekijk de mooiste vakantiehuizen op Specialvillas.nl. De leukste tips voor een dagje uit in december met overnachtingstips voor een weekendje weg. Boek nu!

Terwijl het buiten kouder wordt en de dagen korter, weet je dat de winter in aantocht is. Binnen maak je het knus en gezellig met kaarsen, warme chocomelk en een brandend haardvuur. December is in aantocht, voor je het weet staan de feestdagen voor de deur.

Wil je erop uit tijdens de decembermaand of kerstvakantie en zoek je inspiratie voor een dagje uit? We hebben een aantal uittips voor je op een rijtje gezet met overnachtingsadressen in de buurt. Ze zijn nog vrij met de kerstdagen!

1. PIXIPAD IN DRENTHE

Bij het Boomkroonpad in de Drentse bossen bij Drouwer ontwaken de Pixies zodra het donker wordt. Een uniek lichtkunstwerk van kleine lichtpulsjes die flonkeren in het bos en je de weg leiden over een 3 km lange route door het bos. Het lichtkunstwerk is geïnspireerd door bestaande patronen in de natuur, de groepsintelligentie van een zwerm spreeuwen of vuurvliegjes.

In samenwerking met Staatsbosbeheer komen kunst, natuur en techniek hier samen. Op zaterdag en woensdag van november t/m 6 januari 2018 (tickets vooraf reserveren). 

 

 
Pixipad, Drenthe, staatsbosbeheer, boomkroonpad, decembermaand, weekendje weg

Overnachtingstip Drenthe:

Het Drentse Erf is een fijne plek om te onthaasten. Eenvoud en comfort gaan hier prima samen. Voor kinderen is er volop speelgelegenheid, maar ook met z’n 2-en kun je er romantisch overnachten.

 
Drenthe, weekendje weg, vakantiehuis 2-4 personen, romantisch

2. TWENTSE TRADITIE

In het Oosten van het land is genoeg te beleven, ook tijdens de feestdagen. Beleef de natuur tijdens een wandeling, bezoek een braderie en laat je culinair verrassen.

Een eeuwenoude Twentse traditie is de het blazen op de midwinterhoorn. Vroeger werden zo signalen en boodschappen doorgegeven van hoeve tot hoeve. De bijzondere klanken kondigen de komst van het kerstfeest aan. Vanaf eind november tot 6 januari wordt er in verschillende dorpen op de hoorn geblazen.  

Op 26 december kun je een kerstfestival in Hengelo meemaken, kerst met Cunmar, met een levende kerststal, een kerstmarkt, midwinterhoornblazers en nog veel meer.

Blazer op midwinterhoorn, oude traditie in Twente om Kerst aan te kondigen

Overnachtingstip Overijssel:

Buitenplaets de Heide, een familiehuis voor 14 personen, midden in de natuur met landgoed Twickel als buurman. Extra gasten kunnen terecht in het bijgebouw (max. 22 personen). Voor natuurliefhebbers, kookliefhebbers en sportievelingen.

Nederland, Overijssel, Buitenplaets de Heide, landgoed in de natuur met vakantiehuis voor groepen

3. BRABANTSE GASTVRIJHEID

De Brabantse stad Breda staat bekend als bourgondisch, gastvrij en historisch. Het centrum wordt in december een Winterwonderland, maar er is meer.

Niet te missen: de Grote Kerk bezoeken (zeker even naar binnen gaan), het begijnhofje, een biertje drinken in een van de vele cafés, een wandeling door het Mastbos of schaatsen op de overdekte schaatsbaan.

Tip: met een gps-tocht of rondleiding met een gids ontdek je de leukste plekjes. Ken je de 9 straatjes van Breda al met creatieve ambachtslieden?

Ben je op 22 december in de stad, de bekende en Bredase DJ Tiësto geeft een show in zijn geboortestad.

Breda by night, Paul Ranft Photography
 

Overnachtingstip Brabant:

Op ca. 10 minuten rijden van Breda ligt het Betonnen Boshuis, modern, hip en gelegen in het groen. De ‘grote’ stad en het platteland gaan prima samen.

Betonnen Boshuis bij Breda, Brabant, Nederland. Luxe vakantiehuis

4. KERSTMARKT ZUID-LIMBURG

Limburg is het hele jaar door in trek, tegen het einde van het jaar nog eens extra door de kerstsfeer met sprookjesachtige verlichting en kerstmarkten.

Op het Vrijthof in Maastricht kun je schaatsen en de kerstmarkt afstruinen. Vanuit het reuzenrad kun je de stad van bovenaf bekijken. Magisch Maastricht is van 1 december 2017 tot 1 januari 2018.

Vanaf medio november t/m 7 januari wordt Valkenburg omgetoverd tot kerststad. Mensen komen van heinde en ver om alles wat met kerst te maken heeft te beleven en te proeven. Uniek is de kerstmarkt in de Fluweelengrot en Gemeentegrot. Op woensdagen en zaterdagen kun je de Christmas Parade beleven, met praalwagens en dansers.
Meer informatie bij de VVV Zuid-Limburg.

Kerstmarkt in Valkenburg, Zuid-Limburg tijdens een weekendje weg
 

Overnachtingstip Zuid-Limburg:

De hippe appartementen van de Caberger Hoeve zijn een heerlijk rustpunt na een dagje shoppen in Maastricht. In slechts 10 minuten op de fiets (ter plaatse te huur) ben je in het centrum. Ook voor kinderen erg leuk. Loft 2 is nog vrij met de kerstdagen.

Caberger Hoeve vakantielofts bij Maastricht, Limburg
 

Vanuit je hottub genieten van het Limburgse heuvellandschap, dat kan bij landgoed St. Geertruid. Op deze boerenhoeve zijn diverse luxe appartementen, loft Brederode is een romantisch overnachtingsadres voor 2 personen en nog vrij met de kerstdagen.

Vakantie St. Geertruid in Limburg met uitzicht op de natuur vanuit je hottub

5. KERSTSFEER IN EUREGIO

Ook in de regio buiten Zuid-Limburg zijn er overal kerstactiviteiten. Krijg je maar geen genoeg van de kerstmarkt? Breng dan een bezoek aan de kerstmarkten van Aken en Luik, je kunt er uren slenteren op zoek naar kerstspullen, een glaasje glühwein houd je lekker warm.

In Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek kun je de kribkestocht volgen, een route langs kerststalletjes, kapelletjes en kerstkruizen. Er zijn verschillende korte- en lange wandeltochten en ook autoroutes uitgezet. Van 26 november 2017 tot 6 januari 2018.

Vakantie in de Voerstreek, Belgie
 

Overnachtingstip Voerstreek:

Het Oude Huis is een vakwerkhuis in Sint Martensvoeren met een rijke historie. Je proeft de sfeer van vroeger. Nog vrij met de kerstdagen.

Vakantiehuis in St. Martensvoeren, Voerstreek in Belgie