Special Villas
5x Niet te missen december uitjes

5x Niet te missen december uitjes

5x Niet te missen decemberuitjes

Terwijl het buiten kouder wordt en de dagen korter, weet je dat de winter in aantocht is. Binnen maak je het knus en gezellig met kaarsen, warme chocomelk en een brandend haardvuur. December is in aantocht, voor je het weet staan de feestdagen voor de deur. Wil je erop uit tijdens de decembermaand of kerstvakantie en zoek je inspiratie voor een dagje uit? We hebben de leukste tips voor een dagje uit in december voor je op een rijtje gezet met overnachtingsadressen in de buurt. Ze zijn nog vrij met de kerstdagen!

TWENTSE TRADITIE

In het Oosten van het land is genoeg te beleven, ook tijdens de feestdagen. Beleef de natuur tijdens een wandeling, bezoek een braderie en laat je culinair verrassen. Een eeuwenoude Twentse traditie is de het blazen op de midwinterhoorn. Vroeger werden zo signalen en boodschappen doorgegeven van hoeve tot hoeve. De bijzondere klanken kondigen de komst van het kerstfeest aan. Vanaf eind november tot 6 januari wordt er in verschillende dorpen op de hoorn geblazen. Op 26 december kun je een kerstfestival in Hengelo meemaken, kerst met Cunmar, met een levende kerststal, een kerstmarkt, midwinterhoornblazers en nog veel meer.

Blazer op midwinterhoorn, oude traditie in Twente om Kerst aan te kondigen

OVERNACHTINGSTIP OVERIJSSEL

Buitenplaets de Heide is bij uitstek een gezellig vakantiehuis om met de hele familie in de decembermaand vakantie te vieren.

Buitenplaets de Heide Woonhuis I voor actieve gezinnen

Landgoed met zwemvijver, klimparcours, speeltuin en sportterrein in de Twentse natuur. Het vakantiehuis is van alle gemakken voorzien.
Meer
 

BRABANTSE GASTVRIJHEID

De Brabantse stad Breda staat bekend als bourgondisch, gastvrij en historisch. Het centrum wordt in december een Winterwonderland, maar er is meer. Niet te missen: de Grote Kerk bezoeken (zeker even naar binnen gaan), het begijnhofje, een biertje drinken in een van de vele cafés, een wandeling door het Mastbos of schaatsen op de overdekte schaatsbaan. Tip: met een gps-tocht of rondleiding met een gids ontdek je de leukste plekjes. Ken je de 9 straatjes van Breda al met creatieve ambachtslieden? Ben je op 22 december in de stad, de bekende en Bredase DJ Tiësto geeft een show in zijn geboortestad.

Breda by night, Paul Ranft Photography
 

OVERNACHTINGSTIP NOORD_BRABANT

Op ca. 10 minuten rijden van Breda ligt landgoed Bergvliet met diverse sfeervolle vakantiehuizen op het landgoed of net daarbuiten. Een ervan is vakantiehuis Ter Aalst, modern en gelegen in het groen en een overdekt terras met open haard. De ‘grote’ stad en het platteland gaan prima samen.

Vakantiehuis Ter Aalst

Landelijk gelegen duurzaam vakantiehuis met stijl en comfort
Meer
 

KERSTMARKT ZUID-LIMBURG

Limburg is het hele jaar door in trek, tegen het einde van het jaar nog eens extra door de kerstsfeer met sprookjesachtige verlichting en kerstmarkten. Op het Vrijthof in Maastricht kun je schaatsen en de kerstmarkt afstruinen. Vanuit het reuzenrad kun je de stad van bovenaf bekijken. Magisch Maastricht is van 1 december 2017 tot 1 januari 2018. Vanaf medio november t/m 7 januari wordt Valkenburg omgetoverd tot kerststad. Mensen komen van heinde en ver om alles wat met kerst te maken heeft te beleven en te proeven. Uniek is de kerstmarkt in de Fluweelengrot en Gemeentegrot. Op woensdagen en zaterdagen kun je de Christmas Parade beleven, met praalwagens en dansers. Meer informatie bij de VVV Zuid-Limburg.

Kerstmarkt in Valkenburg, Zuid-Limburg tijdens een weekendje weg
 

OVERNACHTINGSTIP ZUID-LIMBURG

De hippe appartementen van de Caberger Hoeve zijn een heerlijk rustpunt na een dagje shoppen in Maastricht. In slechts 10 minuten op de fiets (ter plaatse te huur) ben je in het centrum. Ook voor kinderen erg leuk. Er zijn nog enkele lofts vrij met de kerstdagen.

 

5. KERSTSFEER IN EUREGIO

Ook in de regio buiten Zuid-Limburg zijn er overal kerstactiviteiten. Krijg je maar geen genoeg van de kerstmarkt? Breng dan een bezoek aan de kerstmarkten van Aken en Luik, je kunt er uren slenteren op zoek naar kerstspullen, een glaasje glühwein houd je lekker warm. In Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek kun je de kribkestocht volgen, een route langs kerststalletjes, kapelletjes en kerstkruizen. Er zijn verschillende korte- en lange wandeltochten en ook autoroutes uitgezet. Van 26 november 2017 tot 6 januari 2018.

Vakantie in de Voerstreek, Belgie
 

OVERNACHTINGSTIP VOERSTREEK

Chateau Cortils is een chateau met een rijke historie. Je proeft de sfeer van vroeger. Er zijn nog enkele appartementen vrij met de kerstdagen.

Chateau Cortils - Oude Kapel

Kasteelvakantie met appartementen met een rijke geschiedenis
Meer
 

PIXIPAD IN DRENTHE

Bij het Boomkroonpad in de Drentse bossen bij Drouwer ontwaken de Pixies zodra het donker wordt. Een uniek lichtkunstwerk van kleine lichtpulsjes die flonkeren in het bos en je de weg leiden over een 3 km lange route door het bos. Het lichtkunstwerk is geïnspireerd door bestaande patronen in de natuur, de groepsintelligentie van een zwerm spreeuwen of vuurvliegjes. In samenwerking met Staatsbosbeheer komen kunst, natuur en techniek hier samen. Op zaterdag en woensdag van november t/m 6 januari 2018 (tickets vooraf reserveren). 

Pixipad, Drenthe, staatsbosbeheer, boomkroonpad, decembermaand, weekendje weg
 

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om vakantie te vieren in de decembermaand, ook als je buiten de kerstvakantie wilt overnachten. De vakantiehuizen van Special Villas zijn stuk voor stuk sfeervol, daar worden ze op geselecteerd, ze hebben een mooie ligging, bijzondere architectuur en smaakvolle inrichting. Heb je advies nodig, bel of mail gerust, ik help je graag verder.