Special Villas
5 Tips voor een wellnessvakantie

Wellness: 6 tips voor een wellness vakantie

6 Tips voor een wellnessvakantie

Je herkent het vast wel, overvolle agenda's, keuzestress, drukke werkweken en ook nog tijd inplannen voor je sociale contacten. Af en toe heb je het nodig, om een paar dagen bij te komen en nieuwe energie op te doen. En waar kan dat beter dan in een wellness vakantiehuis waar alles aanwezig is om te ontspannen tijdens de vakantie. Plan gerust eens in de zoveel weken of maanden tijd in om te onthaasten, de batterij op te laden en nieuwe energie op te doen. Een wellnessvakantie zorgt ervoor dat je met een fris en opgeruimd hoofd weer aan de slag kunt. We maken het je makkelijk met deze 6 tips voor een relaxvakantie met privéwellness.

Winterhuis in de Achterhoek

Dit luxe vakantiehuis ligt op een landgoed met 2 wellness vakantiehuizen. Zo compleet als het Winterhuis vind je nergens anders een wellness vakantiehuis! Een topplek als je van privacy, luxe en wellness houdt: binnen een klein zwembad, infrarood sauna en zonnebank. Buiten is een Finse sauna en buiten bubbelbad. Met mooi weer is het heerlijk vertoeven in de buitenlucht. Je kijkt uit op een parkachtige tuin met kikkerpoelen, wandelpaden en zithoekjes, het is hier heerlijk rustig. En wil je de omgeving verkennen, dan zijn er prachtige wandel- en fietsroutes en leuke dorpjes te ontdekken zoals Bronckhorst, Bredevoort en Doesburg. De Duitse grens ligt op slechts 5km. De Achterhoek is een verrassende regio om vakantie te vieren.

Landgoed 4 Seizoenen Winterhuis met prive wellness en binnenzwembad

Luxe vakantiehuis Achterhoek met prive binnenzwembad, sauna en buiten bubbelbad.
Meer
 

Villa Vechtdal in Overijssel

Al jarenlang in het aanbod van Special Villas en erg geliefd bij de gasten. Niet alleen vanwege de vele voorzieningen, maar ook de gastvrije ontvangst wordt zeer gewaardeerd. In dit vakantiehuis aan het water vermaakt jong en oud zich. Buiten staat het buiten bubbelbad overdekt op het terras, zodat je het hele jaar door hiervan kunt genieten. De sauna staat in een aparte ruimte. Voor kinderen is er een trampoline, tafelvoetbal en speelhuisje en met de kanoboot kun je het water op om te vissen, het kabbelende water is heerlijk rustgevend. Een fijne plek voor een vakantie met het gezin of vriendinnenweekend. En wil je erop uit? Attractiepark Slagharen, Plopsaland Indoor en een bosrijke omgeving om te fietsen. Ook Duitsland ligt vlakbij. 

Villa Vechtdal 1 vakantiehuis aan het water

Vakantiehuis aan het water met buiten bubbelbad, sauna, vishut en vis- en zwemvijver in het Overijsselse Salland.
Meer
 

Betonnen Boshuis in Brabant

Een uniek vakantiehuis dat van alle gemakken is voorzien, de architectuur, inrichting en ligging maken het Betonnen Boshuis tot een geliefde plek voor vakantievierders, fotografen en stylisten. Het huis is ruim, modern en sfeervol ingericht, met een open haard, Turks bad, buitenbad en hottub is dit wellnesshuis een fijne plek om vakantie te vieren in ieder seizoen. Vanaf een van de terrassen kijk je uit op de golfbaan van landgoed Bergvliet. Het vakantiehuis is gelegen in een bosrijke omgeving op korte afstand van de Bourgondische stad Breda en met diverse eetadresjes in de buurt. Genoeg redenen om hier te verblijven, toch?   

Betonnen Boshuis - luxe wellness vakantiehuis in Brabant

Wellness villa huren in de natuur, met golfbaan voor de deur? Kies voor een design vakantiehuis op landgoed Bergvliet met unieke architectuur
Meer
 

Natuurlofts® in Limburg

In het uiterste puntje van Zuid-Limburg liggen op een kleinschalig domein enkele vakantiehuizen en Natuurlofts®. De Natuurlofts® zijn erg geliefd vanwege de het uitzicht, de inrichting en de sfeer. Er zijn 5 lofts, elk met een thema zoals Koken, Water, Lounge, Aarde en Rust. Ze hebben ieder een hottub met uitzicht over de Limburgse heuvels. Zie jij het al voor je, bubbelen in de buitenlucht onder de sterrenhemel? Bij Natuurloft® Water heb je zelfs nog een extra bubbelbad binnen. Sommigen Natuurlofts® hebben een pizza houtoven. Overnachten in een duurzaam gebouwde Natuurloft® met luxe inrichting zorgt voor rust en genietmomenten. Het is hier heerlijk wakker worden. 

Landgoed St. Geertruid - Natuurloft® Water met hottub en bubbelbad

Onthaasten in Limburg in luxe en duurzaam wellness vakantiehuis
Meer
 

Onthaasten in de Achterhoek

Wat een zalige plek: een kleinschalig en rustig parkje in de Achterhoek met enkele wellness vakantiehuizen. Van buiten zijn het (kleine) Saksische boerderijtjes, van binnen hebben zijn ze allemaal verschillend, met een eigentijdse en moderne inrichting, een hottub (waarvan sommige overdekt), een sauna (Fins of infrarood), een sunshower om de spieren te ontspannen en een kleurtje op te doen en een grote tuin met uitzicht op de landerijen. Sommige huizen hebben zelfs een loungebed in de tuin, dat wordt gegarandeerd genieten. En wil je er nog op uit, dan is er genoeg te doen. Wandelen en fietsen door het coulissenlandschap met houtwallen, weilanden, bossen en bekkjes, langs kastelen en wijngaarden. Rust en ruimte, gastvrijheid en wellness, je vindt het hier allemaal.

Onthaasten in de Achterhoek - vakantiehuis Brittenburg

Wellness vakantiehuis op rustig en kleinschalig park met sunshower, sauna, hottub
Meer
 

Wellnesshuis Sint GO

De Vlaamse Ardennen is een regio met glooiende heuvels en gemoedelijke dorpjes, weg van de drukte. Vlakbij Zottegem staat dit wellnesshuis waar je geheel prive en onbeperkt gebruik kunt maken van de sauna, hammam en bubbelbad. Een wijntje drinken bij de gashaard, een spelltje spelen op de flipperkast en uitgebreid kokkerelen bij de buitenkeuken, er is in huis genoeg te doen om te ontspannen. Ook de omgeving is de moeite om te verkennen per fiets of te voet. Veel belangrijke wielerwedstrijden passeren in deze streek. Gent ca. 29 km, Brussel ca 55 km en Brugge ca. 81 km. Wat ook zo fijn is, je kunt hier dagelijks aankomen en vertrekken.

Wellnesshuis Sint GO

Vakantiehuis met privé wellness en buitenkeuken in Vlaamse Ardennen
Meer