Special Villas
Top 5 vakantievilla's in de Provence

Top 5 vakantievilla's in de Provence

TOP 5 Vakantievilla's in de Provence

Een vakantiehuis huren in de Provence? De geur van lavendel, uitzicht op wijn- en olijfboomgaarden, een privézwembad en een luxe vakantiehuis, wat wil je nog meer? Met de feestdagen achter de rug dromen wij vast vooruit naar de volgende vakantie. In deze blog laten we je onze top 5 villa’s in de prachtig mooie Provence zien. Ze liggen dichtbij het karakteristieke, Provenҫaalse stadje Saint Remy de Provence.  De streek waar Vincent van Gogh schilderde, met de prachtige natuur van les Alpilles. Wie weet vind je hierin wat inspiratie voor jouw volgende vakantie!

De Provence is een prachtige regio in het zuidoosten Frankrijk. Hier vind je paarse lavendelvelden en geurige rozemarijn, authentieke pittoreske  dorpjes en natuurlijk de Franse rosé wijnen. Deze villa’s vind je op bijzondere en natuurrijke locaties, ze beschikken allemaal over een heerlijk privé zwembad en zijn speciaal door Special Villas geselecteerd.

Villa Safar

Villa Safar is werkelijk een plaatje! Deze luxe en karakteristieke vakantievilla biedt plaats aan twee gezinnen. Bij aankomst  door de (af te sluiten) poort kom je in de imposante en omheinde tuin en proef je meteen de mediterrane sfeer. Binnen is de villa erg smaakvol ingericht met moderne meubels en  accessoires. Je kunt zelfs een potje tafelvoetballen. De villa ligt op ca. 6km van Arles met vele Romeinse bouwwerken zoals het amphitheater en het Romeinse theater. Op boulevard de Lices is er wekelijks op zaterdag een grote markt met streekproducten. Les Alpilles is de streek waar vele kunstenaars, ook Vincent van Gogh, inspiratie opdeed. Vele bekende plaatsen zul je herkennen in Avignon, Saint Remy-de-Provence, les baux-de-Provence en Glanum.

 

Villa Safar met zwembad en airco

Modern en luxe vakantiehuis met zwembad nabij Arles
Meer
 

Villa Mas du Rocher

Villa Mas du Rocher is een stijlvol en luxe vakantiehuis, in een omgeving van olijfboom- en wijngaarden en het nationaal park van Les Alpilles. Het vakantiehuis heeft een fijne Franse sfeer en een mix van een moderne inrichting en Provencaalse uitstraling. Uniek aan deze vakantievilla is de prachtige (afgesloten) tuin, gevuld met veel groen, zitbankjes, een eettafel en een zwembad. Het huis ligt op ca. 5 minuten rijden van het gezellige centrum van Maussane, met een dorpsplein, leuke cafes en goede restaurants en diverse leuke winkeltjes. Ook ander dorpen en steden zijn een bezoek meer dan waard, zoals Les Baux de Provence, Saint Remy de Provence en Glanum.

 
 

Villa Han

Deze ruime villa voor 8 personen is een heerlijke plek voor een vakantie in de Provence met 2 gezinnen. De villa ligt op een perceel van 2100m² en heeft diverse terrassen, deels overdekt. Je hebt een fraai uitzicht op de groene omgeving met mooie bloemen en schaduwrijke bomen. Ook vind je in de tuin het privé zwembad. Het interieur is comfortabel en van vele gemakken voorzien, er is Nederlandse TV-ontvangst. Het dorpje ligt op ca. 4km, de stranden liggen op ca. 30 minuten rijden. Montauroux is een village perché’, een  middeleeuws dorpje tegen een rotswand aan gebouwd met smalle straatjes waar je doorheen kunt slenteren. Grasse ligt op ca. 20km afstand. Ook Saint Tropez en Monaco kun je vanuit je vakantievilla bezoeken. Vergeet zeker niet de dorpjes in het binnenland zoals Mons en Seillans te bezoeken. Hier zal je een hele fijne zonnige vakantie bleven!

 
 

Villa Mas de l'Olivade

Villa Mas de l'Olivade is een perfecte keuze als je van het buitenleven houdt. De villa heeft een grote tuin met fruitbomen en een zwembad met diverse zitjes. Van binnen is de villa ingericht met moderne en stijlvolle meubels in Scandinavische stijl. De airco zorgt voor verkoeling tijdens de warme zomermaanden De omheinde tuin is maar liefst 5600 m², een fijne plek om vakantie te vieren in een natuurlijke omgeving van olijfbomen, cipressen, platanen en provençaalse geuren. Saint Remy de Provence ligt op 7 minuten rijden. Je vindt er smalle straatjes, pleinen en fonteinen, kunstgaleries, boetiekjes en restaurants. Vlakbij ligt de archeologische plaats Glanum, Arles en Avignon. Vincent van Gogh leefde in deze omgeving om inspiratie op te doen voor zijn kunstwerken.  

 
 

Les Garrigues de la Vallée des Baux

Op een klein parkje in een residentiele wijk ligt les Garrigues de la Vallée des Baux met ca. 15 appartementen en enkele huizen. Ze zijn modern ingericht, lekker licht met gebruik van natuurlijke materialen. De appartementen hebben een klein (overdekt) terras, waar je in alle rust een boek kunt lezen. Het terrein is heuvelachtig en vanuit het (gemeenschappelijke) zwembad heb je een prachtig uitzicht op de omliggende omgeving. Les Alpilles is een verrassend mooie regio in de Provence om vakantie te vieren:  kalkstenen heuvels, wijngaarden en olijfbomen, geurende lavendel, Provencaalse dorpjes verscholen tegen de rotsen. De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar, een prima keuze vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar. Met plaatsen als Les Baux de Provence, Saint Remy de Provence, Maussane-les-Alpilles en Arles is er genoeg te ontdekken.

 

Les Garrigues de la Vallée des Baux - Mazet 4

Kleinschalig vakantiepark met knusse appartementen
Meer
 

Al overtuigd voor een vakantie in de Provence door deze adresjes? Ontdek ook de andere luxe villa’s in de Provence. Als je op zoek bent naar kleinschalige locaties, bijzondere en persoonlijke vakantiehuizen, ben je bij Special Villas aan het juiste adres. De huizen zijn persoonlijk bezocht en er wordt rechtstreeks met de huiseigenaar samen gewerkt.