Special Villas
6x Duurzame vakantiehuizen in Nederland, Belgie en Frankrijk

6x Duurzame vakantiehuizen in Nederland, België en Frankrijk

6x duurzame vakantiehuizen in Nederland, Belgie en Frankrijk

Op zoek naar een duurzaam vakantiehuis? Probeer eens één van deze prachtige locaties in Twente, Limburg, Frankrijk of België. Alle duurzame vakantiehuizen zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid, bijvoorbeeld met behulp van milieuvriendelijke materialen en bouwmethoden. Zo wordt de natuur zo min mogelijk belast. Denk aan bijvoorbeeld 100% zelfvoorzienend, zonnepanelen en hergebruik van water. Ze zijn ook gelegen in een aantal van de meest prachtige natuurrijke omgevingen, zodat je kunt genieten van het buitenleven terwijl je je voetafdruk zo laag mogelijk houdt.

De duurzame vakantiehuizen in Twente liggen op het platteland, omringd door velden en bossen. De perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen, maar ook dicht bij het beste wat Nederland te bieden heeft. Je kunt hier prachtige fiets- en wandeltochten maken en volledig tot rust komen. In Frankrijk liggen de duurzame vakantiehuizen bijvoorbeeld in Languedoc-Roussillon, nabij prachtige vergezichten en pittoreske dorpjes. Deze huizen zijn gebouwd met traditionele methoden en materialen, zodat ze goed passen in de omgeving.

Cevenolse Mas in Frankijk kleinschalig en zelfvoorzienend

Kamperen midden in de natuur van de Cévennes, een prachtige en natuurrijke streek in Zuid-Frankrijk. Kinderen kunnen op avontuur en dammen bouwen in de rivier achter het terrein. De eigenaren streven ernaar zo veel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Zo is er een eco-camping aan de oevers van de beek met vrije plaatsen, een yurt en safaritent. Evenals kleine akkers, een moestuin en weiden met schapen, kippen en geiten. Zoek je iets meer comfort, dan vier je vakantie in een van de gîtes. Ben je met 2 personen, dan kun je overnachten in gîte Donzel. Voor 4 personen kies je gîte Escalier, gîte Verdier is voor 6 personen bestemd. Of ga voor glamping er kom luxe kamperen.

 

Cevenolse Mas gîte Donzel - vakantie voor natuurliefhebbers

Voor liefhebbers van de natuur is dit een heerlijke vakantieplek in de Cevennes, een ongerept stukje Frankrijk met volop kunst, cultuur en rust.
Meer
 

Sterrenkubus in Twente

Slapen onder de sterrenhemel, een unieke ervaring voor jong en oud. In de Sterrenkubus in Twente kun je uren sterren kijken met de sterrenkijker die in het huisje staat, kalfjes aaien op de boerderij en slow food eten. Er wordt hier biologisch geboerd, de zeldzame brandrode runderen kleuren het landschap en zorgen voor een eerlijk stukje vlees. De vierkante houten sterrenkubus huisjes zijn duurzaam, milieuvriendelijk en van alle gemakken voorzien. Op de boerderij wordt biologisch geboerd, je kunt er heerlijk duurzaam eten met streekproducten en aanschuiven voor de table d'hôte of de heerlijke gerechten in je eigen huisje proeven.

 

Twentse Buitenleven - Sterrenkubus in Overijssel, romantisch overnachten

Slapen onder de sterrenhemel, een unieke ervaring voor jong en oud. Uren sterren kijken, kalfjes aaien op de boerderij en slow food eten. Tip: ook leuk als cadeau!
Meer
 

Natuurlofts® in Zuid-Limburg

De Natuurlofts® zijn een uniek concept in het uiterste puntje van Zuid-Limburg. Er zijn 5 Natuurlofts®, ieder met een eigen thema. De beleving van de natuur staat centraal en het concept laat zien dat duurzaamheid en vakantie vieren prima samen gaan. De Natuurlofts® liggen vrij in de natuur met een weids uitzicht over de landerijen en het Savelsbos. De hottub zorgt voor de nodige ontspanning. Ze zijn eco-neutraal gebouwd met duurzame materialen volgens de Japanse holistische levensfilosofie van Wabi Sabi met asymmetrische patronen, minimalisme en duurzame materialen die, naarmate ze verouderen, alleen maar mooier worden.

 

Landgoed St. Geertruid - Natuurloft® Water met hottub en bubbelbad

Onthaasten in Limburg in luxe en duurzaam wellness vakantiehuis
Meer
 

Poorthuis in Belgie

Het Poorthuis is een familiehuis, gebouwd met duurzame materialen en volledig in harmonie met de natuur. Het vrijstaande huis is in de loop der jaren verbouwd en opgeknapt met gebruik van bestaande en natuurlijke materialen. Bij de verbouwingen is veel gebruik gemaakt van ecologische- en biologische materialen en oude bouwmaterialen zijn hergebruikt zodat het ambacht van de maker blijft voortleven. Hier verblijf je op een ongerepte plek waar natuur en rust in harmonie zijn. Dit duurzame vakantiehuis in België is onderdeel van het monumentale landgoed met maar liefst 76 ha grond waarvan 15 ha bos en 45 ha weidevelden voor akkerbouw en fruitteelt. Op het landgoed zijn tevens paarden, schapen en eenden, in combinatie met een kampvuursoep of workshops, is deze plek zowel inspirerend als ontspannend.

 

Het Poorthuis in Blegny

Karakteristiek vakantiehuis in de Belgische Voerstreek waar rust en natuur samenkomen
Meer
 

Texels Landleven

Een duurzaam vakantiehuis huren? Dit luxe en moderne vakantiehuis is de meest duurzame in Europa, met sauna en eco-zwemvijver! Met oog voor het milieu en de natuur, een ecologische zwemvijver, een Upfall waterbesparend  douchesysteem, zelfvoorzienend op energiegebied en volledig off-grid heeft het Texels Landleven een Europese primeur. Dat luxe en duurzaamheid in harmonie gecombineerd kunnen worden, bewijst deze sfeervolle accommodatie. Vakantie vieren krijgt hierdoor een extra dimensie. Rust, natuur, duurzaamheid, sfeer en aandacht, het is er allemaal. Ook voor gasten die zorg nodig hebben. Erg populair dus vroeg boeken.

 

Texels Landleven - duurzaam en luxe vakantiehuis voor groepen

Een duurzaam vakantiehuis huren? Dit luxe en moderne vakantiehuis is de meest duurzame in Europa en geschikt voor mindervaliden. Met sauna en eco zwemvijver.
Meer
 

Buitenplaets de Heide in Twente

Buitenplaets de Heide is een landgoed met zwemvijver, klimparcours, speeltuin en sportterrein in de Twentse natuur. Het vakantiehuis, met de grote groene tuin, is duurzaam verbouwd. Verwarming gebeurt via bodemwarmte en stroom komt van eigen zonnepanelen. Vrijwel het gehele huis heeft vloerverwarming die zomers voor koeling zorgt. Er is tevens stroom voor een elektrische auto. Het familiehuis is voor grote gezinnen en families om met opa, oma en kleinkinderen vakantie te vieren. Duurzaam verbouwd met veel sport- en spelmogelijkheden. Dat is genieten met een grote G.

 

Buitenplaets de Heide Woonhuis - vakantiehuis op privelandgoed in Twente voor actieve gezinnen

Landgoed met zwemvijver, klimparcours, speeltuin en sportterrein in de Twentse natuur. Het vakantiehuis is van alle gemakken voorzien.
Meer
 

Deze duurzame vakantiehuizen in Nederland, België en Frankrijk liggen op rustige, groene plekken. Zo kun je heerlijk vakantie vieren en hou je je ecologische footprint beperkt. Je kunt verblijven in unieke accommodaties of gaan glamperen in een luxe tent. Hoe dan ook, je wordt omringd door de prachtige natuur en frisse lucht. Dus waarom laat je een verre bestemming niet links liggen voor je volgende vakantie en ga je naar een van deze duurzame vakantiehuizen in Europa?