Special Villas
Festivals en evenementen in de Provence

Festivals en evenementen in de Provence

In de Provence is genoeg te beleven. Jaarlijks zijn er bijzondere evenementen die je niet mag missen, van muziekfestivals tot traditionele volksfeesten. Heb jij plannen om op vakantie te gaan naar de Provence ? Slenteren door smalle steegjes, lekkernijen proeven op de lokale markt, de geur van lavendel opsnuiven en een glas rosé drinken horen bij het dagelijkse leven in het zonnige Zuid-Frankrijk. Veel dorpen en steden kennen ook culturele evenementen tijdens het seizoen zoals een muziekfestival, traditionele Feria's of een dorpsfeest.  We geven je enkele tips van evenementen om te onthouden!   

1. Dali in steengroeve in les Baux de Provence

Vanaf 6 maart 2020 tot 3 januari 2021 komen de kunstwerken van Salvador Dali en Antonio Gaudi tot leven in de steengroeves van les Carrières de Lumières. Met digitale projecties op de muren, plafonds en vloeren worden de levensgrote schilderingen getoond op muziek van Pink Floyd. Jaarlijks vinden hier wisselende exposities plaats. Het dorpje Baux-de-Provence ligt vlakbij Saint Remy de Provence.

 

Bekijk onze vakantiehuizen hier dichtbij

Onze vakantiehuizen in Paradou bevinden zich op slechts 10 kilometer afstand van Carrières de Lumières. Zo kun je in een mum van tijd de prachtige kunstwerken bewonderen.
 

2. Festival van Avignon

Ieder jaar in juli verandert de stad Avignon in een theater met meer dan 250 kunstvoorstellingen van toneel- , film- , circus, kleinkunst, dans en muziek. Verspreid over zo'n 20 verschillende podia in de open lucht of op bijzondere plekken. Van heinde en ver komt men om van het festival d'Avignon te genieten.

Bekijk onze vakantiehuizen hier dichtbij

Kies voor een verblijf in de Provence en bezoek in juli dit gezellige evenement met veel vermaak voor alle leeftijden. Onze vakantiehuizen in Rochefort-du-Gard bevinden zich op slechts 11 km afstand, hier ben je dus zo!
 

3. Klassiek muziekfestival in Orange

Sinds 1869 vindt het oudste opera- en klassieke muziekfestival, het Chorégies, in Orange plaats. De naam 'choreos' verwijst naar de Grieks-Latijnse traditie, het decor van het Romeinse amphitheater leent zich uitstekend hiervoor. Dankzij de hoge en goed bewaarde podiummuur is de akoestiek zeer goed en kan men zo'n 8300 gasten ontvangen. Van 19 juni - 1 augustus 2020 kun je hier genieten van opera, muzikale comedie en balletvoorstellingen.  

 

Bekijk onze vakantiehuizen hier dichtbij

Wil je ook genieten van deze schitterende opera, muzikale comedie en balletvoorstellingen? Onze vakantiehuizen in Maussane-les-Alpilles bevinden zich op een uurtje rijden van Orange.
 

4. Pont du Gard

Het aquaduct van de Pont du Gard is een van de belangrijkste meesterwerken van de Romeinen. Het hele jaar door biedt de historische Pont du Gard een veelzijdig cultureel programma met evenementen zoals licht- en vuurwerkspektakels, tentoonstellingen, muziekfestivals, circusevenementen, podiumkunsten, feesten en culinaire evenementen. In juni, juli, augustus en september vinden er 's-avonds lichtshows plaats.

 

Bekijk onze vakantiehuizen hier dichtbij

Zelf dit eeuwenoude aquaduct bewonderen? Met onze vakantiehuizen in Gourdagues bent u hier met slechts 45 minuten rijden.
 

5. Truffelmarkt in Richerenches

Op de eerste zaterdag na 15 november wordt het truffelseizoen officieel geopend in Richerenches. Tot en met half maart vindt er wekelijks een truffelmarkt plaats op zaterdagochtend. Dit is een van de grootste truffelmarkten van Europa. In de plaatselijke feestzaal serveert men 's middags een truffelmenu. Ook kun je zien hoe truffels worden opgespoord door speciale honden. Breng ook een bezoek aan het Truffel- en wijnmuseum.

 

Bekijk onze vakantiehuizen hier dichtbij

Wil je dit zelf eens ervaren, smikkelen en smullen? Met een glamping accommodatie in Richerenches ben je hier heel dichtbij. Geniet zo vaak als je wilt.
 

6. Feria's in Arles, Nîmes en Saint Remy de Provence

Jaarlijks vinden er in het Zuiden van Frankrijk feria's plaats, traditionele festiviteiten die hun oorsprong vinden om patroonheiligen te eren of om de seizoenen of het einde van het oogsten te vieren. In Arles start het seizoen met de Paasferia en in september de feria du riz (rijstfeest). Nîmes viert de wijnoogst en Pinksteren en in Saint Remy de Provence wordt de feria gevierd van 14 - 16 augustus.

De feria's duren een paar dagen, er wordt gefeest met optochten en optredens, er wordt gedanst, gedronken en gegeten. En natuurlijk naar stierengevechten gekeken.

 
Feria van Arles Pasen 2020
 
 

Genoeg redenen dus om een vakantie te boeken naar Frankrijk.
We hebben nog meer vakantiehuizen, villa's en lodgetenten in de Provence in de buurt van deze evenementen. Special Villas bezoekt de vakantiehuizen en villa's persoonlijk en selecteert uitsluitend huizen met een mooie ligging, architectuur en inrichting. De huizen zijn van prive-eigenaren en liggen niet op grote vakantieparken. Bel of mail gerust voor meer informatie, we adviseren je graag.