Special Villas
Vakantiehuizen in Ardennen, België

Luxe vakantiehuizen in Ardennen

  • Luxe vakantiehuizen in de Ardennen
  • Romantisch en uniek
  • Overnachten in een kasteel

Vakantiehuis in de Ardennen

Op zoek naar een luxe vakantiehuis in de Ardennen? Lekker dichtbij en dus een ideale bestemming voor een weekendje weg of vakantie in Belgie. Op korte afstand van Nederland waan je je meteen in het buitenland. Ruige natuur met veel bossen, kleine dorpjes en stadjes, abdijen en kastelen kenmerken de Ardennen. Vanuit jouw vakantiehuis in Belgie kun je wandelen, fietsen en mountainbiken door het heuvelachtige landschap, de bochtige wegen zijn favoriet voor motorliefhebbers. De voorpret begint met het zoeken naar een geschikt en luxe vakantiehuis in de Belgische Ardennen voor jouw gezelschap. Of je nu kiest voor een romantisch vakantiehuis voor 2 personen, een luxe vakantiehuis voor je familie of vrienden of een groot vakantiehuis in de Ardennen voor een familiereunie, er is voor ieder wat wils. 

    In de Ardennen

    Vakantiehuizen in een bosrijke omgeving

    Vakantiehuizen en villa's

    Luxe, vrijstaand en met veel voorzieningen

    Ardennen ontdekken

    Op ontdekking in de Ardennen, culinair en sportief  

 

Wandel- en fietsparadijs

De vakantiehuizen in de Ardennen zijn een goed vertrekpunt om allerlei activiteiten te doen. We geven je dan ook graag een aantal tips om je vakantie perfect te maken. De Ardennen is de perfecte uitvalsbasis om te wandelen of fietsen. Wandelschoenen aan, fiets mee en genieten maar. Er is een groot netwerk aan wandel- en fietsroutes, in verschillende variaties voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar en fietser, ieder dorp zet zijn eigen wandelroute uit. Je kunt ook wandel- en fietstochten maken op ravel wegen, oude spoorwegen waar geen auto’s komen. Voor mountainbikers is er volop uitdaging om mooie tochten te maken, in veel dorpen zijn routes uitgezet en met gps kun je zelf routes uitstippelen.

 
Bekijk de vakantiehuizen in de Ardennen

Stadjes en dopen in de Belgische Ardennen

De Ardennen kent ook genoeg gezellige stadjes. Durbuy is het oudste stadje met een middeleeuws centrum, restaurants en cafés. In de zomermaanden kun je in de omgeving outdoor activiteiten ondernemen, in de wintermaanden is er een kerstmarkt. Namen is de hoofdstad van de Ardennen met een middeleeuws centrum en de citadel hoog boven de stad, in de loop der eeuwen gebouwd als verdedigingswerk. En wil je een dagje uit, bezoek dan bijvoorbeeld de grotten van Han, Remouchamps of Hotton. Maak een uitsapje naar de watervallen van Coo, waar het kletterende water 15 meter naar beneden stort, ze zijn de hoogste van België. Bierliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan een lokale bierbrouwerij zoals die van La Chouffe, Bellevaux en Maredsous. Kleine kinderen doe je een groot plezier met een uitje naar Plopsa Coo, het kinderpretpark met Piet Piraat. 

Sportieve vakantie in de Ardennen

Op sportief gebied is er nog veel meer te doen naast wandelen en fietsen. In de Ardennen kun je de perfecte outdoor beleving meemaken zoals abseilen, kanoën, mountainbiken, tokkelen en raften. In de Ardennen vanuit je vakantiehuis kun je lekker actief aan de slag, een ideale bestemming dus voor het jaarlijkse familie- of vriendenweekend. Als er sneeuw valt in de wintermaanden, is het landschap omgetoverd tot winterwonderland. In de Hoge Venen kun je langlaufen en zelfs op beperkte schaal skiën in bijvoorbeeld de Hoge Venen. Wandelen in de sneeuw is dan ook de moeite waard. We hebben de leukste Ardennentips voor je op een rijtje gezet. Vakantie vieren in een vakantiehuis in de Belgische Ardennen is altijd een goed idee!

Kijk hier voor de mooiste groepshuizen in o.a. de Ardennen

Grote vakantiehuizen België

Een groot vakantiehuis huren in België? Special Villas biedt luxe villa's, landhuizen en boerderijen. Persoonlijk geinspecteerd, hoge kwaliteit en service.

Culinair genieten in je vakantiehuis in de Ardennen

Wie van lekker eten houdt, is in de Ardennen aan het juiste adres. In de vele restaurants kun je heerlijke streekgerechten proeven. In de herfst- en wintermaanden staan wildgerechten op het menu, voor visliefhebbers is forel een favoriet gerecht. In de supermarkten kun je typische streekproducten kopen, die je ’s-avonds kunt klaarmaken in de keuken van jouw vakantiehuis in de Ardennen. Proef de echte Ardennen ham, Luikse wafels, streekkazen uit Mardesous, Orval en Rochefort. 

Boek jouw vakantiehuis in de Ardennen
 

Wat andere gasten willen weten?

🚗 Hoe ver is het rijden vanuit Nederland?

Vanuit Utrecht is het ca. 240km rijden naar de Belgische Ardennen. Vanuit Breda ben je er in ca. 2 uur. Ideaal voor een weekendje weg.

🍂  In welk seizoen is de Ardennen op zijn mooist?

De Ardennen is in ieder seizoen de moeite waard om vakantie te vieren. De groene natuur in het voorjaar en de zomer, sneeuwwandelen in de wintermaanden en de herfstkleuren, ieder seizoen heeft zijn charme. 

🙋‍♀️ Waarom een vakantiehuis in de Ardennen boeken bij Special Villas?

Special Villas biedt vakantiehuizen aan die 'anders dan anders' zijn, gelegen op bijzondere plekjes en smaakvol ingericht. De huizen zijn persoonlijk bezocht en er is direct contact met de huiseigenaar. We kunnen aan de hand van uw wensenlijstje advies op maat geven. Bel of mail gerust. 

 
276 beoordelingen
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.

Huur een vakantiehuis in de Ardennen