Special Villas
Nederland, Friesland, vakantiehuis, woning, Ievers, natuur, weekendje weg

Bijzondere vakantiehuizen in Friesland

  • Luxe vakantiehuizen in Friesland
  • Voor 2 - 10 personen
  • Unieke vakantieadressen in de natuur

Vakantiehuis huren in Friesland

Je vakantiehuis in Friesland is een ideaal vertrekpunt om de provincie te ontdekken. Je kunt er wandelen, fietsen, watersporten en cultuur snuiven. Met een weids polderlandschap waarin water een belangrijke rol speelt met de vele meren en plassen, 4 nationale parken met unieke flora en fauna en historische steden en dorpen kom je tijd tekort om te genieten van al het moois dat Friesland te bieden heeft. Beleef het dorpse leven vanuit je vakantiehuis, met een ander ritme, meer tijd voor elkaar en veel ruimte om je heen. De vakantiehuizen van Special Villas zijn luxe, ruim en uniek.

 
Bekijk het aanbod vakantiehuizen in Friesland
 

Vakantietips Friesland

Je hebt een vakantiehuis in Friesland geboekt en dan wil je er ook graag op uit tijdens je vakantie. We geven je graag enkele tips:

Friesland waterland Heerlijk uitwaaien op het water in Friesland, er zijn genoeg mogelijkheden op een van de Friese Meren, sloten en kanalen. Huur een sloep, motorboot of zeilboot en vaar langs de mooiste plekjes, picknickmand mee en genieten maar. Er zijn vele mooie vaarroutes en je kunt op veel plekken een boot huren of zelfs een ‘kapitein’ inhuren als je zelf niet wilt varen. Zo beleef je Frŷslan op een hele andere manier.

Het Woudagemaal in Lemmer is het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in werking is. Sinds jaren staat het op de wereld erfgoedlijst van Unesco. Het is een leuk en origineel familieuitje.

 

Denk je aan Friesland, dan denk je aan de Elfstedentocht. We hebben een strenge winter nodig om schaatsend de tocht te kunnen maken. Maar ook fietsend, wandelend of varend kun je de Elfstedenroute beleven. Maak onderweg stops bij de verschillende dorpen en steden met ieder hun eigen karakter.

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland en in 2018 Culturele hoofdstad van Europa. Leeuwarden is ook winkelstad met kleine leuke winkelstraatjes en boetieks. Wist je dat Leeuwarden een voormalige hofstad is? Wandel de Nassauroute en ontdek waar de koninklijke familie ooit woonde. Het hele jaar door worden er ook evenementen georganiseerd, hou de agenda in de gaten. Een bezoek aan Franeker brengt je automatisch bij het Planetarium van Eise Eisinga. Het is het oudtse planetarium ter wereld dat nog steeds werkt. In de woonkamer van een prachtig grachtenpand bouwde hij een model van het zonnestelsel. Een educatief bezoek en interessant voor jong en oud. Harlingen is een prachtige stad aan het water met meer dan 600 monumenten, een aantrekkelijke binnenstad met grachtengordels en pakhuizen. Vanuit de haven vertrekken de veerboten naar de waddeneilanden Vlieland en Terschelling.

 
Boek jouw vakantiehuis in Friesland
 
261 beoordelingen
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.

Wat eerdere gasten ons vroegen ⤵

🐶 Is mijn hond welkom ?

Bij diverse vakantiehuizen mag uw hond mee, ook in Friesland. Via de zoekfilter kunt u hierop selecteren. Vergeet u niet de hond op te geven bij het reisgezelschap? Zo kan ook uw trouwe viervoeter genieten van een fijne vakantie.

👪 Met hoeveel personen kan ik verblijven in een vakantiehuis?

Het aanbod van Special Villas bestaat uit kleine en grote huizen. Ook in Friesland kunt u een huis huren om met het gezin of familie op vakantie te gaan. Ook zijn er groepsaccommodaties van 8 - 15 personen. Zo is er voor ieder gezelschap een leuk huis te vinden.