1. Luxe vakantiehuizen in Friesland
  2. Voor 2 - 10 personen
  3. Unieke vakantieadressen in de natuur

VAKANTIEHUIS HUREN IN FRIESLAND

Je vakantiehuis in Friesland is een ideaal vertrekpunt om de provincie te ontdekken. Je kunt er wandelen, fietsen, watersporten en cultuur snuiven. Met een weids polderlandschap waarin water een belangrijke rol speelt met de vele meren en plassen, 4 nationale parken met unieke flora en fauna en historische steden en dorpen kom je tijd tekort om te genieten van al het moois dat Friesland te bieden heeft.

Beleef het dorpse leven vanuit je vakantiehuis, met een ander ritme, meer tijd voor elkaar en veel ruimte om je heen. De vakantiehuizen van Special Villas zijn luxe, ruim en uniek.

Boek je vakantiehuis en geniet. In 2018 is Leeuwarden-Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa. Veel evenementen vinden niet alleen in Leeuwarden plaats, maar in de hele provincie, van de Wadden tot de wouden. Een mooi moment om naar Friesland te komen.

BIJZONDERE VAKANTIEADRESSEN

De vakantiehuizen van Special Villas liggen altijd in een mooie omgeving in de natuur. Daar worden ze op geselecteerd, net zoals de inrichting bijzonder en smaakvol moet zijn. Voor de vakantiehuizen in Friesland is dat zeker gelukt. Ze zijn sfeervol, luxe en uniek want zeg nou zelf, slapen in een kerkje is toch wel heel bijzonder? De originele voorwerpen van Friese kunstenaars maakt het extra speciaal.

Ben je op zoek naar een luxe vakantiehuis met je gezin of een groep, boek dan een vakantiehuis bij Special Villas. De vakantiewoningen zijn persoonlijk bezocht en er is direct contact met de eigenaar. We vertellen je graag meer hierover, dus bel gerust voor advies.

luxe vakantiehuizen huren in friesland

VAKANTIETIPS FRIESLAND

Je hebt een vakantiehuis in Friesland geboekt en dan wil je er ook graag op uit tijdens je vakantie. We geven je graag tips:

FRIESLAND WATERLAND

Heerlijk uitwaaien op het water in Friesland, er zijn genoeg mogelijkheden op een van de Friese Meren, sloten en kanalen. Huur een sloep, motorboot of zeilboot en vaar langs de mooiste plekjes, picknickmand mee en genieten maar. Er zijn vele mooie vaarroutes en je kunt op veel plekken een boot huren of zelfs een ‘kapitein’ inhuren als je zelf niet wilt varen. Zo beleef je Frŷslan op een hele andere manier.

STOOMGEMAAL

Het Woudagemaal in Lemmer is het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in werking is. Sinds jaren staat het op de wereld erfgoedlijst van Unesco. Het is een leuk en origineel familieuitje.

ELFSTEDENTOCHT

Denk je aan Friesland, dan denk je aan de Elfstedentocht. We hebben een strenge winter nodig om schaatsend de tocht te kunnen maken. Maar ook fietsend, wandelend of varend kun je de Elfstedenroute beleven. Maak onderweg stops bij de verschillende dorpen en steden met ieder hun eigen karakter.

LEEUWARDEN

Hoofdstad van Friesland en in 2018 Culturele hoofdstad van Europa. Leeuwarden is ook winkelstad met kleine leuke winkelstraatjes en boetieks. Wist je dat Leeuwarden een voormalige hofstad is? Wandel de Nassauroute en ontdek waar de koninklijke familie ooit woonde. Het hele jaar door worden er ook evenementen georganiseerd, hou de agenda in de gaten.

FRANEKER

Een bezoek aan Franeker brengt je automatisch bij het Planetarium van Eise Eisinga. Het is het oudtse planetarium ter wereld dat nog steeds werkt. In de woonkamer van een prachtig grachtenpand bouwde hij een model van het zonnestelsel. Een educatief bezoek en interessant voor jong en oud.

HARLINGEN

Harlingen is een prachtige stad aan het water met meer dan 600 monumenten, een aantrekkelijke binnenstad met grachtengordels en pakhuizen. Vanuit de haven vertrekken de veerboten naar de waddeneilanden Vlieland en Terschelling.

321 beoordelingen
8,7

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,7.