Special Villas

Bijzondere vakantieadressen in Poitou Charente

  • Luxe vakantiehuizen Charente en Charente Maritime
  • Kleinschalige vakantieparken
  • Glooiende heuvels en badplaatsen aan de Atlantische kust

Vakantie vieren in Poitou-Charente

De regio Poitou Charentes ligt aan de westkust van Frankrijk en maakt sinds 2016 deel uit van de regio Nouvelle-Aquitaine. De departementen Charente en Charente Maritime behoren tot deze regio. De streek kent de op een na meeste zonuren van Frankrijk met een gemiddelde temperatuur van ca. 26 graden. Heel aangenaam weer om de omgeving te verkennen en er is genoeg te zien, doen en te beleven. De glooiende heuvels nodigen uit om te wandelen en fietsen, ook de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella loopt door deze regio. Het moerasgebied van Marais Poitevin, ook wel het groene Venetie genoemd, kent vele soorten vogels, libelles, vissen en vlinders. Te ontdekken met een bootje, huifkar of fiets. En dan zijn er nog de mooie stranden en gezellige badplaatsen van la Rochelle, Ile d'Oleron en studentenstad Poitiers. Een verrassend leuke omgeving om te ontdekken.   

 
Bekijk het aanbod vakantiehuizen in Poitou Charente
 

Speciaal uitgelicht:

 
 

Bekijk het totale aanbod in de Poitou-Charente:

 

Kindvriendelijke vakantiehuizen

U gaat op vakantie met kinderen. Wat doet u als zij het liefst willen spelen en zwemmen en u wilt genieten van luxe, sfeer en rust? We hebben het ideale vakantiehuis voor u gevonden: een kleinschalig vakantiedomein met luxe vakantiehuizen, een zwembad, speelruimte voor de kinderen en de ouders kunnen lekker luieren. Naast de vakantieparkes in Poitou Charentes zijn er ook andere kleinschalige vakantieparken in Frankrijk.

Vakantietips Charente-Maritime

 Voor een strandvakantie bent u in de Charente-Maritime aan het juiste adres. De kust kent kilometers lange zandstranden waar je kunt windsurfen, kitesurfen en zwemmen.

 Voor de kust liggen de eilanden île d’Oleron, île de Ré, île d’Aix en île Madame, met de prachtigste stranden en baaien.

 Met een boot kun je om het bekende Fort Boyard varen.

 Ook voor fijnproevers is deze streek een paradijs, al het lekkers uit zee is hier te proeven zoals oesters, mosselen, kreeften en krabben.

 Bezoek ook eens Cognac, met zijn distilleerderijen. Voor wie cognac te sterk vindt, moet zeker eens de Pineau des Charentes proeven, een heerlijk aperitief.

Vakantietips Charente

 Een reis over glooiende heuvels met opgerolde strobalen en grazende koeien, langs eindeloze wijnvelden en idylische dorpjes. 

✔ Er zijn leuke uitstapjes te maken naar Angoulême, hoofdstad van Charente.

 Chateau Rochefoucauld, een elegant kasteel met statig ingerichte woonvertrekken.

 Boottocht met een gabarre

 
Boek jouw vakantiehuis in Poitou Charente
 
261 beoordelingen
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.

Wat eerdere gasten ons vroegen ⤵

🏊 Hebben de vakantiehuizen in de Poitou Charente een zwembad?

Jazeker! Bij alle vakantiehuizen is er zwemgelegenheid, soms een privezwembad en soms een gemeenschappelijk zwembad. Zo kun je heerlijk baantjes trekken of op een ligbedje dobberen en wegdromen van la Douce France.

🌏 Is het ver rijden naar de Poitou Charente?

Deze regio kun je in 1 dag rijden en ligt ca. 970km vanaf Utrecht. 

🚗 Kan ik met de elektrische auto naar de Poitou Charente?

Het netwerk met elektrische laadpalen in Frankrijk wordt rap uitgebreid. Met een goede voorbereiding van de route met laadplaatsen, meerdere laadpassen en laadkabels kun je prima met de elektrische auto naar Frankrijk. De vakantiehuizen hebben niet altijd een laadpaal, vaak wel in het dorp vlakbij. Dit filmpje laat u zien hoe het in de praktijk werkt