Vakantiehuis op de boerderij in Nederland, Belgiëe, Duitsland en Frankrijk
Vakantiehuis op de boerderij in Nederland, Belgiëe, Duitsland en Frankrijk

Vakantiehuis op de boerderij

 
  1. Vakantiehuis op de boerderij
  2. Landelijk gelegen in de natuur
  3. Sfeervol en luxe

Overnachten bij de boer

Een vakantie op de boerderij is een unieke ervaring. Even weg uit de hectiek van drukke werkweken, dagelijkse files, kinderen naar sportclubs brengen en alles strak moeten organiseren. Kom tot rust tijdens een verblijf in een vakantieboerderij, een paar dagen onthaasten zal je goed doen.

Wat is een vakantieboerderij?

Een vakantieboerderij ligt op het platteland in een landelijk gebied. Vroeger was de boer actief in de landbouw of veeteelt en soms is dat nog steeds het geval. Zo kun je het leven op de boerderij ontdekken en de boer laat je graag meegenieten van alle seizoenen van het landelijke leven.

Veel boeren hebben de boerderij of stal verbouwd tot vakantiehuis en zijn niet meer actief als agrariër, vaak lopen er nog enkele dieren op het erf rond zoals een hond, poezen, kippen, een varken of paard en ervaar je nog de sfeer van vroeger.

Boerderijvakantie met kinderen

Een weekendje weg of een vakantie op het platteland is ook voor kinderen een leuke ervaring. Een ontmoeting met koeien, geitjes en varkens is voor kinderen vaak een hele belevenis; knuffelen, aaien of voeren, niets moet, alles mag. De boer kan je alles vertellen over het leven op de boerderij. Weet jij wat er allemaal gebeurt voordat de groentes op je bord belanden? Beleef het zelf, een vakantie op de boerderij gaat nooit vervelen.

Hieronder ziet u alle boerderijen waar u vakantie kunt vieren. Is het aantal personen en de periode al bekend, klik dan op

 

Vakantie in de buitenlucht

Op het platteland zit je al gauw tussen de weilanden, maisvelden of boomgaarden met in de directe omgeving boerderijen, bossen en heidevelden. Je kunt eindeloze wandelingen maken in de natuur, kilometers lange fietstochten en ook voor kinderen is er genoeg te doen.

Beleef de seizoenen van het platteland tijdens een vakantie in een vakantiehuis in IJhorst (Overijssel) of Sint Geertruid (in het uiterste puntje van Limburg), een loftappartement net buiten Maastricht (Limburg), een boerderijvakantie in Schoonebeek (Drenthe), of een safaritent op het erf van een boerderij in Lattrop (Overijssel). Limburg kent typische carreboerderijen, ideaal voor groepen. En wil je ‘op stand’ vakantie vieren, boek dan een herenboerderij in Groningen. De locaties zijn geschikt voor 2-20 personen en ideaal voor een romantisch weekendje weg, een gezinsvakantie of verblijf met een groep.

Vakantiehuis met wellness

Een verblijf op een boerderij gaat prima samen met luxe en wellness. Na een actieve dag in de buitenlucht kun je heerlijk ontspannen in de hottub, sauna, jacuzzi of zwembad. Heb je ooit eens de Limburgse heuvels bekeken vanuit een hottub? Beleef het mee, logeren op het platteland is nog nooit zo leuk geweest.

Boerderij huren

Kies je voor rust, kleinschaligheid en persoonlijke benadering, kies dan eens voor een vakantie op het platteland. Weer even tijd voor elkaar, een goed gesprek, terug naar de natuur en nieuwe energie opdoen. Een fijne boerderijvakantie gewenst!

94 beoordelingen
8,7

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,7.