Special Villas
Op vakantie met je hond? De leukste vakantiehuizen in Europa

Op vakantie met je hond? Dit zijn de leukste adresjes in Europa

 

De leukste vakantiehuizen voor een vakantie met je hond

Heb je plannen om lekker op vakantie te gaan en wil je je hond meenemen? Hij maakt immers deel uit van jouw leven en is onmisbaar. Het is heerlijk om jouw trouwe viervoeter gewoon mee te nemen als je op vakantie gaat, maar dan moet dit bij de vakantiebestemming wel toegestaan zijn. In deze blog hebben we een aantal vakantieadresjes voor je uitgelicht waar honden welkom zijn, zodat je samen op vakantie kunt gaan. Dit zijn bijzondere plekjes in Nederland, België en Frankrijk, maar er zijn nog veel meer vakantiehuizen waar de hond welkom is.

 
 

Deze vakantiehuizen en villa’s in de natuur zijn perfect gelegen als je op vakantie gaat met de hond. Door de groene omgeving en natuur, is er genoeg speelruimte voor jouw hond. Een korte- of lange wandeling, een groot grasveld om te spelen, een fijne plek om de bench of mand te plaatsen en leuke plekken om te gaan ontdekken. Of je nu ver moet reizen of eropuit gaat in Nederland, er zijn verschillende opties voor jouw volgende vakantie. Kan je hond mee met een lange autorit? Ga dan voor een authentiek vakantiehuis of een chateau in Frankrijk, of wat dacht je van een vakantie naar  de prachtige Belgische Ardennen? Liever niet te lang reizen met de hond? Kies dan voor een vakantie in eigen land en ontdek de leukste plekjes in de verschillende provincies.

Villa's Beaudine in Zuid-Frankrijk

Altijd al gedroomd van een luxe vakantiehuis in Frankrijk met privé-zwembad, slenteren door Provencaalse dorpen en overal de geur van lavendel om je heen? Op park Beaudine vind je een 14-tal vakantiehuizen, met en zonder privezwembad. Ze hebben een fijne tuin, deze is echter niet afgesloten dus je moet je hond wel in de gaten houden. Bij de meeste huizen is je viervoeter welkom dus samen met jouw hondje geniet je hier van een heerlijke vakantie!

 

Park Beaudine - vakantiewoning T3 met prive-zwembad in Zuid-Frankrijk

Deze vakantiewoning in Frankrijk ligt op een kleinschalig park in de Provence met luxe vakantiehuizen met prive-zwembad.
Meer
 

Buitenverblijf de Rust in Brabant

In het Brabantse land ligt Buitenverblijf de Rust, een vrijstaand vakantiehuis voor 10 personen, sfeervol en eigentijds ingericht. Het huis ligt vlakbij het Leenderbos, waar je urenlange wandelingen kunt maken met je hond. Vanuit de omheinde tuin kijk je uit op landerijen, bij de buurman lopen paarden die van hun oude dag genieten. Het is hier heerlijk rustig. 's-Avonds de vuurkorf aan, een wijntje erbij en stoere verhalen vertellen. Je geniet er met vrienden of familie van het uitzicht over de weidevelden, de rust en sfeer, wat wil je nog meer?

Buitenverblijf de Rust - vakantiehuis voor familieweekend in Brabant

Dit luxe vakantiehuis ligt op een mooie plek in Nederland, met als achterbuur het Leenderbos in Brabant. De hond is welkom, ook uw paard mag mee.
Meer
 

Landhuis Aalten in de Achterhoek

Op een mooie plek in de Achterhoek ligt een luxe vakantiehuis waar het aan niets ontbreekt. Sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien met een verwarmd buitenzwembad, sauna, fitness, speelvoorzieningen en houtkachel. Overal waar je kijkt zie je de groene natuur van weilanden en bomen, de Achterhoek is een heerlijke streek om vakantie te vieren. Het afwisselende coulisselandschap is kenmerkend voor de Achterhoek, met weilanden, beekjes en houtwallen. Met honderden kilometers aan routes kun je alle kanten op om te wandelen en fietsen. De bewoners zijn gastvrij en je hond is van harte welkom.

 

Landhuis Aalten

Luxe vakantiehuis met zwembad, sauna en speelvoorzieningen
Meer
 

Duynpark het Zwanenwater aan de kust

In Callantsoog ligt een kleinschalig vakantiepark met unieke lodgetenten en enkele nieuwe Juttershutten. Ze zijn geschikt voor families met kinderen. De Juttershut is als een tiny house, compact en van alle gemakken voorzien, zelfs met badkamer. De uitstraling is stoer en robuust met elementen van het strand. Wil je luxe kamperen, kies dan voor een lodgetent. Glamping in Nederland met de luxe van een eigen badkamer en een luxe inrichting. je leeft veel buiten, lekker luieren in je strandstoel, genieten van de zon, zee en strand, een wandeling door de duinen en zandkastelen bouwen op het strand. En dat op slechts 10 minuten wandelen van het strand. Ga ook op ontdekking in natuurreservaat het Zwanenwater, een 600ha groot natuurgebied met zoutwatermeren, moerassen, heide, bos, duinen, bloemen en planten. Het is tevens een broedplaats van vele vogelsoorten. De hond moet helaas thuisblijven als je hier gaat wandelen.  

 

Duynpark het Zwanenwater - Juttershut

Kleinschalig park voor een glampingvakantie aan zee
Meer
 

Dorpskerk in Friesland

Vakantie vieren in een buitengewoon kerkje in Friesland, hoe bijzonder is dat? De Dorpskerk in Friesland is omgetoverd tot een subliem vakantiehuis. Veel elementen herrinneren nog aan de tijd toen de kerk nog kerkbezoekers had. Het orgel, de preekstoel, de kerkbankjes en de hoge plafonds geven het kerkje de allure van toen. En er zijn nog zoveel leuke andere details te ontdekken! Er is genoeg ruimte voor uw viervoeter, zorg er wel voor dat u een mand of bench meeneemt. In en om het huis kan uw hond lekker snuffelen, maak een wandeling over de dijk en langs de weilanden. Franeker ligt op ca. 4km, Harlingen iets verderop ca.12km. Er staan 12 fietsen klaar, u bent van harte welkom.

 

Dorpskerk - bijzonder vakantieadres in Friesland

Kerkje met kunst en comfort in Friesland, een bijzonder en luxe vakantiehuis. Een dagje naar een Waddeneiland, een bezoek aan Harlingen en luieren in de tuin.
Meer
 

Poorthuis in Blegny in de Voerstreek

Het Poorthuis is een vrijstaand huis, gelegen naast Chateau Cortils op een ongerepte plek waar natuur en rust in harmonie zijn. Zowel het chateau als het Poorthuis zijn gerestaureerd met duurzame bouwmaterialen en veel is hergebruikt. Voor liefhebbers van oude stenen, rust en natuur ben je hier aan het goede adres. Het landgoed heeft maar liefst 76 ha grond, deels bos en deels weidevelden voor akkerbouw en fruitteelt. Er lopen ook paarden, schapen en eenden. De hond is welkom, maar wel graag op de begane grond. Vanuit 'huis' kun je urenlang wandelen. Met recht een plek om te onthaasten. De Belgische Voerstreek ligt net voorbij Maastricht en is voor ieder seizoen een prachtige bestemming!

 

Het Poorthuis in Blegny

Karakteristiek vakantiehuis in de Belgische Voerstreek waar rust en natuur samenkomen
Meer
 

Chateau Prayssac in de Dordogne

Aan de rand van een dorpje ligt een romantisch kasteel, net ten zuiden van de Dordogne, niet ver van de rivier de Lot. Er is een grote, parkachtige tuin met een verscheidenheid aan in- en uitheemse boomsoorten. Het oude chateau wordt verbouwd in 2022/2023 en is vanaf zomer 2023 klaar voor de verhuur aan een groot gezelschap. Ernaast liggen de oude arbeidershuisjes, gîtes, die van 2-6 personen verhuurd worden. Het Bakkershuis is vrijstaand. In het voor- en naseizoen is het er heerlijk rustig, in de zomermaanden zijn er veel families met kinderen. Uw hond is welkom, mits aangelijnd. 's-Ochtends croissantjes halen in het dorp is een leuke wandeling om de dag op te starten. In de omgeving is veel te doen, authentieke dorpjes, kanovaren op de rivier en wijn proeven bij een wijnboerderij, te beginnen bij de buurman. het uitzicht op de heuvels en wijngaarden is zeer de moeite waard. 

 

Chateau Prayssac - B vakantiehuis met zwembad

Op deze idyllische plek in Frankrijk ligt een wijndomein met enkele vakantiehuizen en zwembad. In de Dordogne kun je genieten van kastelen, grotten en wijn.
Meer
 

Vakantiehuis la Source de Bru

Deze sfeervolle groepsaccommodatie is een heerlijk vakantiehuis voor families. De ligging in het hart van de Ardennen, aan de rand van het bos en op korte afstand van Stoumont, maken het tot een fijne plek om de omgeving te verkennen. Het voormalige hotelletje is een fijne plek voor liefhebbers van natuur, rust, wandelaars, mountainbikers en wielrenners. Ook uw hond is welkom. Kookliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, de keuken is het pronkstuk met een grote pizza-houtoven  en authentiek barretje met tap. Dat worden lange avonden tafelen!

 

Vakantiehuis la Source de Bru - groepshuis met pizzaoven

Familiehuis met sfeer voor kookliefhebbers in de Belgische Ardennen
Meer
 

Binnenhof in Vriezenveen

Een vakantiehuis huren in het Overijsselse Twente? Onthaasten kan hier prima, turen over de weilanden, wandelen en fietsen en proeven van heerlijke streekproducten. Deze woonboerderij ligt net buiten het centrum van Vriezenveen. Ideaal voor 2 gezinnen of een grote familie. Uw hond is welkom, wel opletten voor de kippen die buiten scharrelen en de pony's in de stal.Vlakbij natuurgebied Engbertsdijksvenen, Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en avonturenpark Hellendoorn.

 

Vakantiehuis de Binnenhof

Luxe en landelijk vakantiehuis in een gezellig dorp
Meer
 

Landgoed St. Geertruid Mirabelle in Limburg

In deze oude Limburgse boerderij bevinden zich meerdere vakantiehuizen, waarvan Mirabelle op de begane grond gelegen is. Daardoor kun je makkelijk je hond uitlaten in de omgeving. Het is een heerlijke plek om te onthaasten met gezin, familie of vrienden. Landelijk gelegen in het uiterste puntje van Zuid-Limburg. De hoge ligging biedt een panoramisch uitzicht op de weilanden en het lager gelegen Savelsbos. Voor de gasten is in de gezamenlijke tuin een overdekt terras met buitenkeuken, barbecue, grill. houtoven en hottub. Deze kun je prive afhuren voor een dag. Limburg, here we come!

 

Landgoed St. Geertruid Mirabelle - luxe vakantiehuis met hottub en sauna in Limburg

Limburgse gastvrijheid voor natuurliefhebbers, de boerderij heeft luxe vakantiehuizen, sauna en een houtoven, vanuit de hottub geniet je van het uitzicht.
Meer
 
 

Wat  is er nou leuker dan een vakantie met jouw hond? Samen de natuur verkennen tijdens mooie wandelingen, of ga naar een van de losloopgebieden. Ook een vakantie aan zee is een ideale bestemming voor een vakantie met de hond. Deze verschillende vakantiehuizen hebben een landelijke ligging zodat je kunt genieten van de frisse lucht, de natuur en de rust en ruimte om je heen. Echt even onthaasten en ontsnappen aan het dagelijkse leven, maar dan wel samen met jouw hondje.

Bij deze vakantieadresjes is jouw hondje welkom. Er zijn een aantal basisregels waar je op moet letten, vaak is het zo dat de hond niet in de slaapkamers mag, niet op het meubilair en dat hij of zij in een mand of bench slaapt.

 
 

Specialist in unieke vakantiehuizen

Special Villas verhuurt vakantiehuizen, maar dan nèt even anders. Alle vakantieverblijven van Special Villas zijn geselecteerd op interieurlocatie en ligging en alles is persoonlijk bezocht waardoor we precies weten wat je van de vakantievilla’s kunt verwachten. Bel of mail gerust voor meer informatie, we adviseren je graag.