1. Natuurhuisjes in Frankrijk
  2. Aan zee, in bosrijke omgeving of landelijk gebied
  3. Voor stellen, gezinnen of families

Vakantiehuizen in de natuur

Vakantie vieren tussen de wijnvelden, vlakbij een pittoresk dorpje in een groene omgeving. Veel mensen dromen daar van! In een natuurhuisje in Frankrijk ben je verzekerd van rust en ruimte om je heen en kun je volop genieten van je vakantie. Geen geluid van voorbij razende auto’s, geen drukke campings en geen harde muziek maar alleen het gekwetter van de dieren uit de natuur. Zodra de temperaturen stijgen, hoor je de krekels. Op het Franse platteland kom je dieren tegen die je bij ons nauwelijks meer ziet zoals wilde zwijnen, reeën, vossen en in waterrijke gebieden de otter. En ’s-avonds hoor je de stilte en kijk je in het donker naar de sterrenhemel.

Iedereen heeft het af en toe nodig, bijtanken na een drukke periode, geen agenda’s plannen en geen verplichtingen. Even heerlijk niets doen is soms broodnodig om de batterij weer op te laden. Een vakantiehuis midden in de Franse natuur is dan een fijne plek om te ontspannen en de omgeving te verkennen.

 

Soorten natuurhuizen

Natuurhuisjes liggen op de mooiste plekjes in de natuur. Tijdens onze zoektocht naar vakantiehuizen is dat een belangrijke voorwaarde; zowel de ligging als de inrichting van het huis moeten tiptop in orde zijn om toegevoegd te worden aan het aanbod van Special Villas.

We hebben natuurhuizen in vele soorten en maten, variërend van authentieke gîtes, voormalige boerderijen tot safaritenten en luxe vakantiehuizen en zelfs kastelen. Of je met z’n 2-en op vakantie gaat, met het gezin of met de hele familie, er is voor iedereen wat te kiezen.

Waar vind ik natuurhuisjes in Frankrijk?

Wil je de geur van lavendel ruiken of olijven plukken, dan kom je al gauw uit in Zuid-Frankrijk. In de Drôme Provençale, Provence Côte d’Azur en Languedoc Roussillon schijnt de zon volop en kun je uren wandelen in de ongerepte natuur van nationale en regionale natuurparken. Je vindt er een variatie aan bossen, afgewisseld door rotsformaties en kronkelende rivieren en lieflijke dorpjes met olijfboomgaarden en lavendelvelden.

De Ardèche is erg geliefd bij Nederlanders. Ruige natuur met rotsen, de rivier slingert door het landschap en met de kano vaar je onder de beroemde Pont d’Arc, een natuurlijke boogbrug. Op warme dagen zorgt een bezoek aan de grotten van Aven d’Orgnac voor verkoeling. Voor nog meer actie kun je gaan raften, rotsklimmen of canyoning. De Ardèche heeft ook gebieden die minder toeristisch zijn, zoals Desaignes en Vals-les-Bains.

De Cevennes grenst aan de Ardèche en maakt deel uit van de regio Languedoc-Roussillon. Het is hier minder toeristisch en de natuur wordt gekenmerkt door gebergtes, kalksteenformaties, groene valleien en ‘causses’ (hoogvlaktes). Je kunt hier uren wandelen zonder mensen tegen te komen. De dorpjes hebben leistenen huizen, het leven van alledag gaat in een traag tempo voorbij, heerlijk relaxed.

De Dordogne bestaat uit 4 gebieden Périgord Noir, Vert, Blanc en Pourpre, genoemd naar hun eigenschap: donkere bossen (en truffels!), overweldigende natuur, kalkstenen valleien en wijngaarden. De Dordogne is ook de streek van grotten, kastelen en rivieren. Ook hier kun je een actieve vakantie beleven en het landschap vanaf het water aanschouwen. Kanovaren, klimparken en mountainbiken zorgen voor een unieke beleving.

De Bourgogne is een streek met een rijke geschiedenis met kastelen, kloosters en kerken. Het vlakke landschap kent weidevelden, bossen en wijngaarden. En het regionale natuurpark Morvan, met bossen en meren, leent zich uitstekend voor een wandel- of fietstocht. Je komt langs snelstromende beekjes en watervallen, het water is een favoriete plek van de wilde eend, ijsvogel en forel.
en bezoek aan een wijnhuis mag je niet overslaan tijdens je vakantie. Je kunt zelfs overnachten in een kasteel met uitzicht op wijnvelden.

Natuurhuisjes aan zee

Misschien vier je liever vakantie aan het water. De Charente Maritime in het zuid-westen van Frankrijk kent de op-een-na meeste zonuren van Frankrijk en heeft kilometers lange zandstranden en idylissche eilandjes voor de kust zoals île d’Oleron, île de Ré en île Madame. De Marais Poitevin is een natuurgebied van moeras waar reigers, otters, koeien en geiten samen leven. Al varend op een platte boot kun je het groene Venetië ontdekken.

De Provence is met haar heerlijke klimaat, indrukwekkende natuur en de vele idyllische dorpjes erg geliefd. Vanaf het vroege voorjaar kun je vaak al van de zon genieten, tot midden oktober kun je meestal nog op een terras in de zon zitten. Liefhebbers van wijn, cultuur en natuur kunnen hun hart ophalen in les Alpilles of de Luberon. 

Waar je ook vakantie viert in Frankrijk, wandelen en fietsen kan altijd vanuit jouw natuurhuisje. Neem dus gerust je wandelschoenen en fiets mee, vanuit de ‘achtertuin’ van jouw vakantiehuis kan de tocht beginnen. De eigenaren vertellen je graag over de mooiste routes in de omgeving.

Op de website vind je verschillende natuurhuizen in Frankrijk. Voor ieder budget en iedere smaak is er wel een vakantiehuis te vinden. Is het aantal personen en de periode wanneer je wilt gaan al bekend, klik dan op

8,7

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,7.