1. Streek van wijnen en kastelen
  2. Kasteelvakantie in Frankrijk voor families met kinderen
  3. Verwarmd zwembad - sauna - jacuzzi - fitness - hammam

LUXE VAKANTIEHUIZEN, VILLA’S EN KASTELEN IN DE BOURGOGNE

De Bourgogne is een streek van wijnen, kastelen en mooie natuur met bossen, weidevelden en wijngaarden. De regio ligt op niet al te grote afstand van Nederland en is ook voor een korte vakantie heel geschikt. Vanuit je luxe vakantiehuis ga je op ontdekkingstocht langs kerken en kastelen, proef de verrukkelijke wijnen in een van de vele wijnhuizen en geniet van het dagelijkse leven in de dorpen.

Kies voor een vakantievilla in een rustig dorpje, een vakantiehuis aan het water (tip: ideaal voor vissers) of een kasteel met uitzicht op de wijngaarden. De inrichting van de huizen is authentiek en luxe en voor sommige vakantiehuizen zelfs super-de-luxe. Een zwembad, sauna, fitness, Playstation…sommige vakantiehuizen hebben het allemaal. Sommige vakantiehuizen hebben een verwarmd zwembad, zo kun je ook in het voor- en najaar genieten van het zwembad. De inrichting is altijd sfeervol, zoals je bij alle huizen van Special Villas mag verwachten.

Kom je er zelf niet uit? Bel gerust voor advies, alle huizen zijn persoonlijk bezocht en er is direct contact met de eigenaar. Waar je ook voor kiest, het wordt een bijzondere vakantiebeleving.

 

GENIETEN VAN LA DOUCE FRANCE TIJDENS JE VAKANTIE IN BOURGOGNE

De luxe vakantiehuizen in de Bourgogne liggen in een groen landschap, soms in een rustig dorpje, maar ook op een landgoed, aan het water of met uitzicht op de wijngaarden. Pak je fiets, wandelschoenen of de auto en ontdek de mooie omgeving. De Bourgogne is een regio waar kunst en geschiedenis een belangrijke rol spelen. Onderweg kom je kastelen uit de middeleeuwen tegen zoals Ancy-le-Franc, Bazoches, Sully en Châteauneuf-en-Auxois.

FIETSEN

In de Bourgogne kun je heerlijk fietsen. Kilometers lange tochten over de voies vertes (speciaal aangelegde fietsroutes zonder auto’s), véloroutes (wegen met weinig verkeer) of speciale routes voor mountainbikers. De routes gaan langs wijngaarden, door dorpen en steden en komen langs cultureel en historisch erfgoed.

MORVAN

Het Parc naturel régional de Morvan is een dunbevolkt natuurgebied met 1500km aan wandelpaden. Je vindt hier geen kastelen en kerken, geen hordes toeristen, wel rustige dorpjes en veel bossen. Je kunt er eindeloze wandelingen maken.

CULINAIR GENIETEN IN DE BOURGOGNE

Bourgogne is de streek van lekker eten en drinken. Men zegt dat het Bourgondische leven hier uitgevonden zou zijn. Uit de hoofdstad Dijon komen de crème de cassis en de beroemde mosterd. Proef de Bourgondische keuken in een van de vele restaurants. Op de menukaart kom je de Bresse-kip tegen, Charolais-vlees voor de boeuf bourguignon en wijngaardslakken.

WIJNEN

De Bourgogne is een van de bekendste wijnstreken van Frankrijk met de Beaujolais, Chablis, Macon en Sancerre. Een wijnproeverij in een van de vele wijnhuizen mag tijdens je vakantie in de Bourgogne niet ontbreken.

DIJON

In de historische hoofdstad kun je een bezoek brengen aan het Palais des Ducs (het paleis van de hertogen van Bourgogne), de toren van Philippe de Goede en mooie vakwerkhuizen en musea. Het oude centrum heeft boetieks, terrassen en vele restaurants.

VÉZELAY

Un des plus beaux villages’ gelegen in het natuurgebied van de Morvan. Wanneer je aan de voet van de heuvel staat, kun je te voet naar het dorp lopen, hoog gelegen boven op een heuvel. Neem een kijkje in de basiliek Sainte Marie-Madeleine en wandel over de stadsmuren.

CHALON SUR SAÔNE

Een mooi stadje met een oud centrum met leuke straatjes, terrassen en restaurants. Jaarlijks vindt hier in het 3e weekend van juli het straatfestival plaats met jongleurs, circusartiesten en theateracts.

BEAUNE

Een prachtige stad met o.a het beroemde Hospices de Beaune met bourgondische-vlaamse schilderwerken van o.a. Roger van der Weyden en religieuze kunstwerken uit de 15e eeuw.

CLUNY

De abdij van Cluny van de benedictijnen, gebouwd in de 10e eeuw en destijds het centrum van de religieuze wereld. De indrukwekkende vestingwerken en een archeologisch museum laten herinneringen uit die tijd weer herleven.

BOEK EEN LUXE VAKANTIEHUIS IN frankrijk

Combineer een vakantie naar het zonnige zuiden met een verblijf in de Bourgogne. Ga je met het gezin op vakantie, de hele familie of met vrienden? Special Villas heeft ook grote vakantiehuizen en kastelen in Frankrijk, ideaal voor als je iets bijzonders te vieren hebt. Met zwembad uiteraard. Alle vakantiehuizen zijn persoonlijk bezocht, bel of mail gerust voor advies.