Special Villas

Les Garrigues de la Vallée des Baux

  • 15 Appartementen en 3 luxe huizen
  • Omheind zwembad
  • Omgeving van Saint Remy en Baux de provence

Kleinschalig vakantiepark in Les Alpilles

Dit kleinschalige domein is ideaal voor stellen en gezinnen die op zoek zijn naar een rustige vakantie op een van de mooiste plekjes in de Provence. De appartementen hebben ieder een andere indeling, zijn modern ingericht en hebben o.a. airco en een luxe badkamer. Door de ligging op een heuvel heb je een prachtig uitzicht op de natuur. Het zwembad is omheind en biedt een uitzicht om bij weg te dromen. De appartementen liggen op verschillende niveaus, dus enige conditie is wel vereist :) .

 
 

Speciaal uitgelicht:

 
 

Bekijk het totale aanbod bij les Garrigues de la Vallee des Baux:

 

Unieke ligging

Les Alpilles is het Parc Régional Naturel van hartje Provence, gelegen tussen Avignon, Arles en Salon-de-Provence met rotsachtige kalkheuvels, pijnbomen, wijnranken en olijfgaarden. Je vindt er Romeinse bouwwerken en opgravingen en talloze Provenҫaalse dorpen en steden zoals op slechts enkele kilometers afstand Saint Remy de Provence en Baux de Provence. Ook Arles, Avignon en Aix-en-Provence liggen in de buurt. Het dorpje Paradou is rustig en heeft een bakker, kleine supermarkt en restaurant. Het hele jaar door zijn er kunstfestivals, exposities en dorpsfeesten. Bezoek tijdens je vakantie in de Provence een festival.

Uitstapjes in de omgeving

  • St Remy de Provence is een karakteristiek Provenҫaals stadje met smalle straatjes, pleinen met fonteinen, boulevards met platanen en kunstgaleries. Je vindt er o.a. het archeologosch museum en geboortehuis van de 16e eeuwse arts-astroloog Nostradamus. Vincent van Gogh werd hier geinspireerd door de natuur, het dorp met zijn platanen en cipressen en heeft hier vele schilderijen gemaakt. Er zijn wandelroutes uitgezet die in het teken staan van de schilder. Iedere week komen mensen van heinde en ver naar de markt met streekproducten.
  • Glanum, een oude Grieks-Romeinse stad, net onder St Remy de Provence. In 260 na Christus verwoest door barbaren en pas in 1921 ging men er opgravingen doen. Deze belangrijke archeologische vindplaats toont heiligdommen, een openbaar centrum, een woonwijk en Les Antiques.
  • Maussane-les-Alpilles ligt in de Vallée des Baux, tussen de ruige Alpilles-heuvels en het vlakke gebied van Crau. U bent hier in het hart van de Provence, de geliefde streek van Vincent Van Gogh en Daudet.
  • Baux-de-Provence is een middeleeuws dorp met een kasteel op een steile rots waar toneelspelers historische taferelen uitbeelden. Het uitzicht is fenomenaal op de vallei, de Alpilles. In de kalksteengroeve wordt een multimedia voorstelling getoond (Carrière de Lumière)
  • Arles, met haar Romeinse Arena, Théatre Antique en Amfitheater. Vandaag de dag zijn veel sporen uit de geschiedenis nog zichtbaar. De Romeinse monumenten staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. De binnenstad is ook de moeite waard met de indrukwekkende kathedraal, gezellige straatjes en pleinen en het café van Van Gogh, dat te zien is in een van zijn schilderijen.
 
 

Les Garrigues de la Vallee des Baux

 
275 beoordelingen
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.