Special Villas

Duurzame vakantiehuizen

 • Duurzaam vakantie vieren
 • Ecovriendelijke vakantiehuizen
 • Milieubewust op vakantie

Duurzame vakantiehuizen

Ecotoerisme begint een steeds belangrijker plaats in te nemen voor de consument: duurzaam vakantie vieren met aandacht voor de mens en de natuur. Ook voor vakantiehuizen geldt dat er steeds vaker wordt stilgestaan bij duurzaamheid. Veel vakantiewoningen maken gebruik van duurzame energie, denk aan groene energie of zonnepanelen en zijn gebouwd met natuurlijke materialen en duurzame isolatiematerialen. Als jij je steentje bij wilt dragen aan de natuur, huur dan een groen vakantiehuis, zo ben je milieubewust bezig en kunnen we er met zijn allen langer van genieten. Je vindt hier een selectie van eco-vriendelijke vakantiehuizen met aandacht voor het milieu, de mens en de natuur. Waar een volgende generatie ook van kan genieten. Bekijk hieronder een persoonlijke selectie van groene vakantiehuizen, gelegen op een mooie plek in de natuur, waarbij de vakantiehuizen ieder op hun eigen manier hun steentje bijdragen aan duurzaamheid.

 
  Unieke vakantiehuizen

  Individuele huizen of op kleinschalig parkje, bijzonder in ligging, architectuur en inrichting

  Duurzaam op vakantie

  Eco-vriendelijk, met aandacht voor het milieu en duurzaam gebouwd

  Persoonlijk advies

  Persoonlijk bezocht, direct contact met huiseigenaar en gratis advies op maat

 
 

Speciaal uitgelicht:

 

Bekijk het totale aanbod duurzame vakantiehuizen:

 

Duurzaam vakantie vieren

Vind jij het ook belangrijk om zuinig om te gaan met de natuur en het milieu zo min mogelijk te belasten? Huur een duurzaam vakantiehuis zodat je ecologisch verantwoord vakantie kunt vieren en de natuur een handje kunt helpen. Zo kun je overnachten op een boerderij waar biologisch geboerd wordt, luxe kamperen in een safaritent met ecologisch composttoilet, een vakantiehuis huren midden in het bos en dat verwarmd is met duurzame energie uit de bodem, een groepsaccommodatie huren op het Groningse platteland die volledig energieneutraal is verbouwd of slapen in een middeleeuws vakwerkhuis in de Voerstreek, gerestaureerd volgens ecologische principes zoals muren van leem en een regenwateropvangsysteem. Er is volop keuze om op een eco-vriendelijke manier vakantie te vieren. Het aanbod varieert van minimalistisch tot luxe, van 2-35 personen, geschikt voor stellen, gezinnen, families en groepen vrienden in Nederland, Belgie, Frankrijk en Duitsland. De vakantiewoningen van Special Villas zijn uniek, kleinschalig en gastvrij.

Wat is een eco-vriendelijk vakantiehuis

Wanneer is een vakantiehuis eco-vriendelijk? Wat voor de een duurzaam en eco-vriendelijk is, is voor de ander misschien niet ‘groen’ genoeg. De eigenaren van de vakantiehuizen in deze selectie doen hun best om rekening te houden met het milieu en de natuur. Zo is er bijvoorbeeld bij de bouw en inrichting gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, wordt er actief aandacht besteed aan energiezuinig beheer, afval en waterverbruik of wordt er met milieuvriendelijke producten schoongemaakt. De vakantiehuizen van Special Villas zijn niet officieel getoetst aan criteria van een certificerende organisatie, het is een persoonlijke selectie op basis van eigen eco-criteria.

Groene vakantiehuizen

De vakantiehuizen van Special Villas liggen in de natuur, in het bos of op de hei of in een landelijk gebied. Je vindt ze in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Rust, ruimte en natuur zijn belangrijke elementen voor de vakantiehuizen van Special Villas. Ze zijn nèt even anders dan anders, weg van de massa, uniek en sfeervol ingericht. De vakantiehuizen zijn met zorg ingericht door de eigenaren, ze worden persoonlijk geinspecteerd en er is snel contact gelegd met de eigenaar mocht je speciale wensen hebben. Als je een duurzaam vakantiehuis huurt, draag je je steentje bij aan een leefbare wereld waarin ook de volgende generatie kan genieten van de natuur en haar omgeving.

 
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.