1. Luxe vakantiehuizen met sauna op Texel
  2. Duurzaam en off-grid
  3. Voor mindervaliden

Luxe vakantiehuizen op Texel

Texel is een heerlijk eiland om vakantie te vieren. Zo dichtbij en toch heb je het gevoel ver weg te zijn van alle drukte. Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en behoort tot de provincie Noord-Holland. Het is zo’n 8 kilometer breed en 20 kilometer lang en bij uitstek geschikt om te fietsen. De veerboot brengt je vanuit Den Helder in 30 minuten naar de overkant. Texel is het hele jaar door de moeite waard om vakantie te vieren, of je nu komt voor een weekendje of een vakantie van 2 weken, er is genoeg te ontdekken.

Is het aantal personen en de periode al bekend, klik dan op 

Ervaar het eilandgevoel op Texel

Texel heeft veel te bieden voor de vakantieganger en dat ontdek je gelijk als je de veerboot af rijdt onderweg naar je vakantiehuis. Je komt al gauw authentieke boerenschuurtjes tegen (schapenboeten) en rustige landweggetjes leiden je naar de dorpjes toe. In de zomermaanden zijn er veel mensen op Texel, kom je voor de rust, vermijd dan badplaatsen als de Koog en Den Burg. In het binnenland is het rustig en kun je vele fietskilometers maken.

De natuur van Texel is veelzijdig

Texel heeft een rijke natuur dat bestaat uit grasland, duinen, bos en heide, kwelders en zandstranden. Je vindt er veel unieke vogelsoorten, op veel plekken kun je vogels spotten, vergeet dus je verrekijker niet. Ze kunnen hier veilig broeden, vinden volop voedsel in de Waddenzee en tijdens de trek komen ze hier op krachten.

Het Nationaal Park Duinen van Texel loopt van De Hors in het Zuiden tot aan de vuurtoren in het Noorden van het eiland. Een groot deel is toegankelijk voor het publiek en er is een uitgebreid netwerk aan wandelpaden.
De natuur in het Zuiden is ongerept en ruig, dat zie je vooral bij zandplaat de Hors waar door wind en zee steeds nieuwe duintjes ontstaan. Polder Waalenburg in het midden van Texel is een van de oudste natuurreservaten, je ontdekt hier oude kreken en er groeien bijzondere bloemen in het moerasgebied. Ook de Slufter in het Noorden is uniek door haar open verbinding met zee en prachtige rood-paarse kleuren in de zomermaanden. Ook de Waddenkant is de moeite waard en weer heel anders, het is een paradijs voor vogelliefhebbers. Met een gids kun je de natuur ontdekken, vogels spotten of een waddentocht maken over de bodem van de zee. Of maak een bos- of strandrit op een paard of een huifkarrentocht.

Texel heeft ongeveer evenveel schapen (Texelaars) als inwoners, in het voorjaar komen daar nog vele lammetjes bij, je kunt zelfs een lammetjes fietsroute volgen over het eiland.

Vakantiehuis aan zee

Texel heeft slechts een paar dorpen, ieder met een eigen gezicht. Ieder dorp kun je met de fiets of auto vanuit jouw vakantiehuis bezoeken. De Koog is een levendige badplaats en favoriet bij strandliefhebbers en watersporters. Je vindt hier restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Den Burg is een dorp met historische gebouwen, winkels en restaurants. Oosterend heeft schilderachtige straatjes en gevels, wandel eens de Historische Leitjesroute door het dorp. De Cocksdorp is het meest Noordelijke dorp van Texel en grenst aan de Waddendijk. Oudeschild is de thuishaven van de vissers, waar de Noordzeekotters aan de kade liggen en rondvaartboten uitvaren voor een tocht over de wadden. Ga hier gerust een visje eten. Den Hoorn is een dorpje met kunstenaars, de witte toren van het hervormde kerkje wordt vaak door toeristen op de foto gezet. In het voorjaar ligt het dorpje tussen de gekleurde bloembollenvelden. De Waal is het kleinste dorp van het eiland met een sfeer uit vroeger tijden.

Special Villas heeft luxe vakantiehuizen voor groepen net buiten Den Burg, op slechts 7km van het strand. Ze zijn duurzaam gebouwd en hebben een ecozwemvijver. Heerlijk met de fiets uitwaaien en op ontdekkingstocht.

Wat gaan we ontdekken op Texel?

Strandliefhebbers zijn op Texel aan het goede adres. Op de meeste plekken langs het Noordzeestrand kun je zwemmen. Op diverse plekken kun je surfen en catamaran zeilen. Echte durfals kunnen parachute springen bij Paracentrum Texel.

Texel heeft diverse musea waar de historie van het eiland weer tot leven komt. Bij Ecomare kun je zeehonden zien, bruinvissen en vogels. Benieuwd naar de verhalen van jutters en zeelui? In Oudeschild vind je museum Kaap Skil waar je verhalen van vroeger kunt horen en lezen. Bezoek ook ’t Walvaardershuisje in Den Hoorn en beleef de geschiedenis van de walvisvaarders van 300 jaar geleden. Of bezoek het grootste juttersmuseum ter wereld. Vanaf de vuurtoren van Texel heb je een prachtig uitzicht over de Noordzee, de Waddenzee en Vlieland. Vanuit jouw vakantiehuis op Texel kun je het hele eiland ontdekken.

Vervoer op Texel

Het vervoer op Texel is goed geregeld. Je kunt je eigen fiets meenemen of fietsen huren. Je kunt ook met de auto het eiland verkennen. De Texelhopperbus brengt je overal naar toe op het eiland. De grote bus rijdt op vaste tijden naar de Koog en Den Burg. De kleine busjes rijden naar andere plekken op Texel en moet je vooraf reserveren.

321 beoordelingen
8,7

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,7.