Special Villas
Luxe vakantiehuizen in Languedoc Roussillon, Frankrijk

Bijzondere vakantieadressen in Languedoc Roussillon

  • Vakantiehuizen - gîtes - safaritenten in Zuid-Frankrijk
  • Met zwembad
  • Voor gezinnen en stellen

Bijzondere vakantieadressen in de Languedoc Roussillon

Een vakantie in de Languedoc Roussillon betekent zon, natuur en cultuur, volop genieten dus. Het departement de Gard maakt deel uit van deze regio en ligt ten westen van de bekende Provence. Het is er rustiger en zeker de moeite waard om vakantie te vieren. Special Villas biedt bijzondere vakantiehuizen en safaritenten aan midden in de natuur, luxe vakantievilla's en kleinschalige vakantieparken. Vakantie vieren temidden van wijngaarden en olijfbomen, karakteristieke dorpjes en steden met een rijke geschiedenis. Boek een vakantiehuis of safaritent in de Gard of ontdek de ongerepte natuur van de Cevennes en geniet van een bijzondere vakantiebeleving.

 
Bekijk het aanbod vakantiehuizen in de Languedoc Roussillon
 

Speciaal uitgelicht:

 
 

Bekijk het totale aanbod in de Languedoc Roussillon:

 

Vakantietips in de Languedoc Roussillon

Vanuit je vakantiehuis in bijvoorbeeld de Gard of Cevennes  is van alles te beleven, indrukwekkende natuur, eeuwenoude steden en unieke bezienswaardigheden. De regio heeft prachtige natuurgebieden zoals de Gorges du Tarn of het Parc National des Cevennes met ongerepte landschappen, rivieren, rotsen en bergkloven. Ideaal voor liefhebbers van natuur, cultuur en levensgenieters.

 

Nîmes kent vele overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals het beroemde amfitheater en het Maison Carré, een Romeinse tempel. De Feria in mei is een belangrijk volksfeest met stierengevechten en tradities.

Avignon mag niet op het lijstje ‘te bezoeken’ ontbreken. Je kunt een wandeling maken over de stadsmuren, de beroemde brug bekijken en het Palais des Papes.

Uzès is een middeleeuws stadje met een historisch centrum, je kunt een bezoek brengen aan het bisschoppelijk paleis en de kathedraal Saint-Théodorit. De markt op zaterdag is bekend in de wijde omgeving met haar lokale streekproducten, kazen, wijnen, groente en fruit.

 Pont du Gard is het best bewaarde aquaduct ter wereld en stamt uit de Romeinse tijd. Gedurende 6 eeuwen heeft het de stad Nîmes van water voorzien. De Pont du Gard staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en kan het hele jaar door bezocht worden.

Goudargues wordt ook wel het Venetië van het zuiden genoemd, er loopt een klein kanaal door het dorp met aan weerszijden platanen, terrassen en restaurants. Vlakbij stroomt de rivier Cèze waar je kunt zwemmen en kanovaren.

 
Boek jouw vakantiehuis in de Languedoc Roussillon
 
263 beoordelingen
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.

Wat eerdere gasten ons vroegen ⤵

🏊 Hebben de vakantiehuizen in de Languedoc Roussillon een zwembad?

Alle vakantieaccommodaties hebben een zwembad. Soms is deze te delen met andere gasten, maar er zijn ook vakantiehuizen met een privezwembad. Sommige zwembaden kunnen worden verwarmd in het voor- en najaar.

🚗 Kan ik met de elektrische auto naar Zuid-Frankrijk?

Het netwerk met elektrische laadpalen in Frankrijk wordt rap uitgebreid. Met een goede voorbereiding van de route met laadplaatsen, meerdere laadpassen en laadkabels kun je prima met de elektrische auto naar Frankrijk. De vakantiehuizen hebben niet altijd een laadpaal, vaak wel in het dorp vlakbij. Dit filmpje laat u zien hoe het in de praktijk werkt.

☀️ Wat is de beste periode om naar de Languedoc Roussillon te gaan?

De zomermaanden juli en augustus zijn warm en zonnig. Het voorjaar (april - juni) en het najaar (september en oktober) hebben vaak aangename temperaturen en het is minder druk met toeristen. Het is dan heerlijk weer om een terrasje te pakken en erop uit te gaan.