Special Villas
Luxe vakantiehuis in Westerwald, Duitsland

Luxe vakantiehuizen in Westerwald | Duitsland

  • Luxe vakantiehuizen in Westerwald
  • Voor gezinnen en families
  • Met sauna, buiten bubbelbad, huisbioscoop

Luxe vakantiehuizen in Westerwald

Duitsland is een populair vakantieland, de mensen zijn gastvrij, de natuur is ‘wunderschön’ en na een korte of lange vakantie kom je als herboren terug. Het Westerwald is een prachtig natuurgebied ten zuiden van Sauerland, en een ideale vakantiebestemming voor een weekendje weg of vakantie. De vakantiehuizen van Special Villas liggen midden in de natuur, weg van de massa en zijn smaakvol en luxe ingericht. Dat geldt zeker ook voor de vakantiehuizen in het Westerwald. Met een huisbioscoop, sauna, buiten bubbelbad en biljart is het verleidelijk om ‘thuis’ te blijven. Maar vergeet vooral niet de mooie omgeving te verkennen. Vanuit je vakantiehuis kun je vele uitstapjes maken. Wandel- en fietspaden, historische bezienswaardigheden, kloosters, vakwerkhuizen, je komt het allemaal tegen tijdens je vakantie.

 
Bekijk het aanbod vakantiehuizen in Westerwald
 

Ontdek de natuur vanuit je vakantiehuis in het Westerwald

Het Westerwald is een laaggebergte in de deelstaten Noordrijn-Westfalen, Hessen en Rijnland-Palts. Voor natuurliefhebbers is het een wandelparadijs met glooiende heuvels met uitgestrekte bossen, groene dalen met weidevelden en meertjes, afgewisseld met kleine dorpjes met vakwerkhuizen en imposante kastelen. Vanuit je vakantiehuis wandel je zo de bossen in, de meeste routes zijn bewegwijzerd. Voor ieder niveau zijn er geschikte wandel- en fietsroutes, of je nu op je gemak wilt wandelen of fietsen door de bossen en weidevelden of dat je een uitdagende klimpartij wilt ondernemen, de mogelijkheden zijn legio.

© Foto Ketz

Vakantietips voor het Westerwald

 Het Westerwald is ideaal voor wandelaars. Het landschap is heuvelachtig (de hoogtes variëren tussen de 100 en 400 meter), met oneindig veel bossen, heide, kleine riviertjes en inheemse planten en dieren. Je wandelt over heuvelruggen met prachtige vergezichten, door bossen en boomgaarden, langs beken en groene velden. Onderweg kom je oude kloosters en historische plaatsjes als Hachenburg en Herborn tegen. Voor Nordic-Walking liefhebbers is dit het paradijs met vele kilometers wandelpaden zoals de Westerwaldsteig en de Rothaarsteig.

 Er zijn vele leuke dorpen en stadjes om te bezoeken. Het historische Daaden met haar vakwerkhuizen en barok Pfarrkirche is de moeite van een bezoek waard. Vlakbij ligt Schloss Friedewald waar vandaan je mooie wandelingen kunt maken.

 In Kirchen kun je natuurmonument Druidenstein bewonderen. 

 Veel plaatsen in Duitsland hebben een band met het Huis van Oranje Nassau. In Dillenburg ligt de oorsprong van het Nederlandse koningshuis. Ook Siegen speelde een belangrijke rol in de geschiedenis.

 Breng een stedenbezoek aan voormalige hoofdstad Bonn met prachtige barokgebouwen en kerken. Het is de geboorteplaats van Beethoven, waar je een bezoek kunt brengen aan zijn geboortehuis. Met een boottocht over de rivier de Rijn bekijk je de stad van een hele andere kant.

  Ook Koblenz, ingeklemd tussen de Moezel en de Rijn, kent een geschiedenis die teruggaat tot de romeinse tijd. Oude vestingmuren, burchttorens, kastelen en patriërshuizen getuigen van een rijk verleden. De vesting Ehrenbreitstein bevindt zich op een steile rots en was ooit een van de sterkste vestingwerken uit Europa.

 Duitsland kent een rijke traditie aan kuren, een kuuroord kan een heilzame werking hebben op lichaam en geest. Breng een bezoek aan Marienbad in Bad Marienberg en je komt als herboren terug. 

✔ In Bad Marienberg kun je ook een bezoek brengen aan het Wildpark en Basaltpark. De geschiedenis brengt je 25 miljoen jaren terug naar de vulkanische omgeving en de basaltwinning die in de afgelopen eeuwen een belangrijke rol heeft gespeeld.

 
Boek jouw vakantiehuis in het Westerwald
 
259 beoordelingen
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.

Wat eerdere gasten ons vroegen ⤵

🚗 Hoe ver is het rijden naar het Westerwald?

Het Westerwald ligt ten Zuiden van Sauerland, op ca. 300km afstand vanaf Utrecht. Een ideale bestemming voor een weekendje weg of een langere vakantie.

🐶 Mag mijn hond mee op vakantie?

Iedere huiseigenaar bepaalt zelf of honden zijn toegestaan. Via de zoekfilter kan hierop geselecteerd worden. Wel zo fijn toch, als uw trouwe viervoeter mee mag op vakantie?