Special Villas
Vakantiehuizen Nedersaksen Duitsland

Luxe vakantiehuizen Nedersaksen | Duitsland

  • Luxe vakantiehuizen Nedersaksen
  • Ostfriesland
  • Grafschaft Bentheim
  • Met sauna, buiten bubbelbad, huisbioscoop

Luxe vakantiehuizen in Nedersaksen 

Voor een ontspannen vakantie of weekendje weg ben je in Nedersaksen aan het juiste adres. Deze Duitse deelstaat ligt in het noordwesten van Duitsland en grenst aan Groningen, Drenthe en Overijssel. Je vindt er rust, ruimte en veel mogelijkheden voor een actieve vakantie. De grensregio Ostfriesland lijkt met haar vlakke en groene landschap met veel water, molens en fietspaden, op Nederland maar heeft toch een uniek karakter. Ontdek deze mooie waterrijke omgeving te voet, per fiets of met de boot. Grafschaft Bentheim grenst aan Overijssel en in het licht heuvelachtige landschap kun je heerlijk wandelen en fietsen langs rivieren, heide, bos en veenlandschap.

 
Bekijk het aanbod vakantiehuizen in Nedersaksen
 

Speciaal uitgelicht:

 
 

Bekijk het totale aanbod in Nedersaksen:

 

Vakantietips Nedersaksen

Nedersaksen is een deelstaat in het noordwesten van Duitsland. Door de ligging naast Groningen, Drenthe en Overijssel is Nedersaksen een goed alternatief voor een vakantie in eigen land. We geven je enkele tips wat er te zien, doen en beleven is in de regio's Ostfriesland en Grafschaft Bentheim.

Nedersaksen - Ostfriesland

Ostfriesland, is een waterrijk gebied met veengebieden, riviertjes en kanalen en grenst aan Groningen. Op veel plaatsen kun je een kano huren en de omgeving varend bewonderen. Duitsland is voor fietsliefhebbers een paradijs, met 3500 km aan fietsroutes biedt Ostfriesland volop mogelijkheden voor een fietsvakantie. Aan de hand van themaroutes kunnen recreatieve fietsers en fanatieke mountainbikers de streek verkennen, er zijn speciale 'Peddel en Pedaal' routes. 

Uitstapjes in Ostfriesland

 Ostfriesland kent een echte theecultuur, in de 17e eeuw door de Nederlanders geintroduceerd. De bewoners van Ostfriesland drinken gemiddeld 300 lt per persoon, dat is 10x zoveel als de rest van Duitsland. De thee wordt volgens een bepaalde ceremonie geserveerd en een toefje slagroom maakt het helemaal af. Ervaar het eens in een van de vele theehuizen. In het Bünting Teemuseum in Leer wordt je wijzer over dit typische theeritueel.

 Leer is een Hanzestad tussen de Ems en de Leda, vanaf de haven kijk je uit op de oude stad met pakhuizen en historische gevels. Maak een stadswandeling en pauzeer in een van de vele cafeetjes, ga winkelen of bezoek het Heimatmuseum waar de geschiedenis van de havenstad Leer herleeft. 

 In de stad Papenburg herinnert veel aan de oude veenkolonie en scheepvaart. Het stadhuis, het scheepvaartmuseum, landgoed Altenkamp of het openluchtmuseum zijn enkele mogelijkheden voor een dagje uit. Je kunt zelfs een bezoek brengen aan Meyer Werft, waar de grote en meest luxe cruiseschepen worden gebouwd. 

 De stad Aurich ligt in het hart van Ostfriesland en heeft een haven als middelpunt voor het maken van een rondvaart. Op het mooie marktplein kun je een tradtioneel kopje thee drinken, bezoek ook drogisterij Maass, uit 1855.

Nedersaksen - Grafschaft Bentheim

In de grensregio van Overijssel ligt Grafschaft Bentheim, je bent hier zo dicht bij Nederland dat de fiets hier ‘Fietse’ wordt genoemd. En wil je een stuk van de route overslaan, dan kun je je met de Fietsenbus naar de volgende plek laten brengen. Zo kun je ook met kinderen een leuke tocht samenstellen. Het is een mooie streek om de vakantie door te brengen, er valt genoeg te doen en te ontdekken. In ieder jaargetijde kun je genieten, wandelen in de herfst, bootje varen in de zomer, het hele jaar door fietsen of mountainbiken. Nedersaksen is dichtbij en veelzijdig.

Uitstapjes in Grafschaft Bentheim

 Natuur- en waterliefhebbers zijn hier aan het goede adres. In het Grafschaft Bentheim kun je met de boot de omgeving verkennen van de Overijsselse Vecht naar de Duitse Vecht.

 Op de rivieren de Dinkel en de Vecht kun je peddelen met een kanoboot en op de vele kanalen kun je ook met een plezierboot terecht.

 Of maak een boottocht met de Vechtezomp, deze werd vroeger gebruikt om Bentheimer zandsteen te vervoeren tussen Nordhorn en Zwolle. Het zandsteen werd o.a. gebruikt bij de bouw van het Paleis op de Dam. Tegenwoordig kun je met de Vechtezomp meevaren naar Laar (Duitsland) varen, Coevorden en Hardenberg.

 Het grootste openluchtmuseum van Europa (Kunstwegen) ligt in het Duits-Nederlandse Vechtdal, tussen Ohne, Nordhorn en Zwolle. Er zijn maar liefst 75 beelden van (inter)nationale kunstenaars te bewonderen over een lengte van 180 km dwars door het Duits-Nederlandse Vechtdal. De route is opgedeeld in zeven trajecten. 

 Op de grens van het Grafschaft Bentheim, Drenthe en het Emsland bevindt zich het Internationale Natuurpark Bourtanger Moor-Bargerveen, het landschap bestaat uit veengebieden. Met de auto kun je verschillende themaroutes rijden, hier was in de 19e eeuw de grootste turfindustrie van Nederland. 

 Bezoek het kasteel in Bad Bentheim, Burg Bentheim werd voor het eerst in 1050 vermeld. Het kasteel ademt een en al geschiedenis uit en vandaag de dag kun je een kijkje nemen binnen het kasteel, beleef de riddertijd en het laboratorium van de alchemisten. Ieder jaar in mei vinden hier riddertoernooien plaats. 

 Bad Bentheim is ook bekend door haar kuuroord. Met het sterke zoute water laten veel mensen zich hier behandelen vanwege de therapeutische werking, je kunt er ook heerlijk ontspannen. 

 De regio kent vele wandelmogelijkheden. Bij Uelsen kom je de historische grafheuvels tegen en kun je wandelen op de heide. Op de Isterberg bij Bad Bentheim kun je door de zandsteenklippen wandelen, voor kinderen is de Isterberg een spannend klimpark op natuurlijke rotsen. 

 Tierpark Nordhorn is een geliefd uitje met meer dan 1000 dieren, daarnaast heeft de dierentuin ook een grote binnen- en buitenspeeltuin en een historische boerderij waar van alles te doen is.

 Bij warm weer kun je afkoelen in het Waldfreibad in Uelsen of in het Badepark Bad Bentheim. Vergeet onderweg niet te genieten in een traditionele Gaststätte van Kaffee und Kuchen of een Weißbier.

Je kunt uitstapjes aan deze regio natuurlijk ook combineren met een vakantiehuis in het nabij gelegen Overijssel. Zo vier je vakantie in 2 landen.

 
Boek jouw vakantiehuis in Nedersaksen
 
263 beoordelingen
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.

Wat eerdere gasten ons vroegen ⤵

🚗 Hoe ver is het rijden naar Nedersaksen?

Nedersaksen ligt in de grensregio en is dus goed aan te rijden vanuit Nederland voor een paar dagen weg. OstFriesland ligt net over de grens bij Groningen. Graf Bentheim ligt vlakbij de Overijsselse grens. Zo bent u dichtbij en toch in een hele andere omgeving.

🐶 Mag onze hond mee op vakantie?

Iedere huiseigenaar heeft zijn eigen regels, bij diverse vakantiehuizen is uw hond van harte welkom. Via de zoekfilter kunt u hierop selecteren. Vergeet niet om uw hond op te geven bij het reisgezelschap.