Special Villas
Luxe vakantiehuis in Duitsland

Luxe vakantiehuizen Eifel

  • Luxe vakantiehuizen met wellness
  • Voor families en groepen
  • Met sauna en buiten bubbelbad

Luxe vakantiehuizen in de Eifel

Luxe vakantiehuizen in de Duitse Eifel

De Eifel in Duitsland leent zich uitstekend voor een vakantie dichtbij huis. Op slechts een paar uur rijden waan je je in een heel andere wereld, het grensgebied tussen Duitsland en België biedt genoeg variatie om een vakantie door te brengen. De prachtige natuur, gastvrijheid, schilderachtige dorpen en historische bezienswaardigheden maken de Eifel tot een gevarieerde vakantiebestemming in ieder seizoen. 

 
Bekijk het aanbod vakantiehuizen in de Eifel
 

Op vakantie naar de Eifel

De Eifel strekt zich uit over België, Luxemburg en Duitsland waarvan het grootste deel in Duitsland ligt. In België grenst het aan de Belgische Ardennen. Het gebied strekt zich uit tussen de steden Aachen, Trier en Koblenz en kenmerkt zich door een middelgebergte met slingerende rivieren, rotsformaties en dalen, gedoofde vulkanen en bergplateaus. Een regio waar de actieve vakantieganger zijn hart kan ophalen met talloze wandelroutes, fietsroutes en uitstapjes naar burchten, kastelen en andere bezienswaardigheden.

 

Activiteiten in de Eifel Duitsland

Het Nationaal Park Eifel is een beschermd natuurgebied met 3 stuwmeren en bijzondere flora en fauna. Je vindt er o.a. zwarte ooievaars, wilde katten en je kunt er prima zelf op pad vanuit de Nationaal Park Poorten maar ook met een parkranger een wandeltocht maken. De Eifelstieg is een wandelroute die dwars door de Eifel loopt tussen Aken en Trier en die je in verschillende etappes kunt lopen.  En zo zijn er nog vele andere mogelijkheden om het landschap te ontdekken. De Kylltalradweg is een prachtige fietsroute voor het hele gezin op een licht heuvelachtig terrein van het noorden naar het zuiden van de Eifel. De route start in Dahlem en eindigt in Trier. Ook zijn er vele meren en rivieren waar je kunt zwemmen, zeilen, kanoën, raften en surfen. Op de meeste plekken zijn deze te huur. Voor wintersportliefhebbers zijn er enkele kleine skipistes bij Daun, Hellenthal en Prüm.

Uitstapjes in de Eifel

De Eifel kent vele leuke steden en dorpen. Vlakbij Aachen ligt Monschau, net over de Belgische grens, een historisch stadje met vakwerkhuizen en een gezellige drukte. Bitburg is wereldberoemd door de bierbrouwerij net als Gerolstein met het mineraalwater. In veel steden kom je vakwerkhuizen tegen, oude stadsmuren, burchten en kastelen. Vanuit je vakantiehuis in Malberg kijk je uit op Schloss Malberg met romantische kasteeltuinen. In Monreal wandel je door het middeleeuwse dorpje met romantische steegjes waar tegenwoordig kunstenaars hun werkplaatsen hebben ingericht. In de musea van o.a. Daun en Manderscheid kom je alles te weten over de geschiedenis van de aarde en het vulkanisme.

 
Boek jouw vakantiehuis in de Eifel
 
275 beoordelingen
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.