Special Villas

Luxe vakantiehuizen in Noord-Holland

  • Luxe vakantiehuizen
  • Glamping
  • Vlakbij het strand

Luxe vakantiehuizen in Noord-Holland

De Noord-Hollandse kusten en de Waddeneilanden staan bekend om de kilometers lange stranden. Heerlijk uitwaaien aan de kust, struinen door de duinen en de wind door je haren. Het aanbod bestaat uit vakantiehuizen en glamping lodgetenten op loop- en fietsafstand van het strand. Zo heb je kust, natuur en leuke steden bij de hand voor een heerlijke vakantie aan zee. 

 
Bekijk het aanbod vakantiehuizen in Noord-Holland
 

Speciaal uitgelicht:

 
 

Bekijk het totale aanbod in Noord-Holland:

 

Vakantie vieren op Texel

Texel is een heerlijk eiland om vakantie te vieren. Zo dichtbij en toch heb je het gevoel ver weg te zijn van alle drukte. Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en behoort tot de provincie Noord-Holland. Het is zo’n 8 kilometer breed en 20 kilometer lang en bij uitstek geschikt om te fietsen. De veerboot brengt je vanuit Den Helder in 30 minuten naar de overkant. Texel is het hele jaar door de moeite waard om vakantie te vieren, of je nu komt voor een weekendje of een vakantie van 2 weken, er is genoeg te ontdekken. Kijk maar eens bij de huizen in Den Burg, de meest duurzame woningen van Europa.

Ervaar het eilandgevoel op Texel

Texel heeft veel te bieden voor de vakantieganger en dat ontdek je gelijk als je de veerboot af rijdt onderweg naar je vakantiehuis. Je komt al gauw authentieke boerenschuurtjes tegen (schapenboeten) en rustige landweggetjes leiden je naar de dorpjes toe. In de zomermaanden zijn er veel mensen op Texel, kom je voor de rust, vermijd dan badplaatsen als de Koog en Den Burg. In het binnenland is het rustig en kun je vele fietskilometers maken.

De natuur van Texel is veelzijdig

Texel heeft een rijke natuur dat bestaat uit grasland, duinen, bos en heide, kwelders en zandstranden. Je vindt er veel unieke vogelsoorten, op veel plekken kun je vogels spotten, vergeet dus je verrekijker niet. Ze kunnen hier veilig broeden, vinden volop voedsel in de Waddenzee en tijdens de trek komen ze hier op krachten.

Het Nationaal Park Duinen van Texel loopt van De Hors in het Zuiden tot aan de vuurtoren in het Noorden van het eiland. Een groot deel is toegankelijk voor het publiek en er is een uitgebreid netwerk aan wandelpaden.
De natuur in het Zuiden is ongerept en ruig, dat zie je vooral bij zandplaat de Hors waar door wind en zee steeds nieuwe duintjes ontstaan. Polder Waalenburg in het midden van Texel is een van de oudste natuurreservaten, je ontdekt hier oude kreken en er groeien bijzondere bloemen in het moerasgebied. Ook de Slufter in het Noorden is uniek door haar open verbinding met zee en prachtige rood-paarse kleuren in de zomermaanden. Ook de Waddenkant is de moeite waard en weer heel anders, het is een paradijs voor vogelliefhebbers. Met een gids kun je de natuur ontdekken, vogels spotten of een waddentocht maken over de bodem van de zee. Of maak een bos- of strandrit op een paard of een huifkarrentocht.

Texel heeft ongeveer evenveel schapen (Texelaars) als inwoners, in het voorjaar komen daar nog vele lammetjes bij, je kunt zelfs een lammetjes fietsroute volgen over het eiland.

Vakantie aan het strand van Callantsoog

Het dorp Callantsoog is een geliefde plek in de zomermaanden en dat is niet voor niets.  Het strand, de duinen en de zee zorgen, samen met het gezellige dorpscentrum met restaurants, strandpaviljoens en winkels, voor voldoende vertier op zonnige dagen. Ook in de omgeving is er genoeg te doen. De bollenvelden staan in het voorjaar prachtig in bloei. Het natuurgebied het Zwanenwater is in ieder seizoen een wandeling waard met 2 grote duinmeren, vele vogelsoorten en duizenden bloeiende orchideeën vanaf juni. Ook Bergen, Texel en Den Helder liggen op fietsafstand.        

 
Boek jouw vakantiehuis in Noord-Holland
 
259 beoordelingen
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.

Wat aandere gasten ons vroegen ⤵

💦 Zijn er ook wellness vakantiehuizen in Noord-Holland?

Special Villas heeft diverse wellness vakantiehuizen in het aanbod, ook in Noord-Holland. Via de zoekfilter kunt u selecteren op een vakantiehuis met sauna, hottub of buiten bubbelbad. Zo komt u als herboren terug.

🏖️ Zijn er ook vakantiehuizen aan de kust?

Wilt u vakantie vieren aan het strand, met de zee en duinen in de buurt? Special Villas heeft diverse huizen in het aanbod op korte afstand van de kust. Niet alleen in Noord-Holland, maar ook in Zeeland. Dat wordt een vakantie met lange strandwandelingen, zwemmen, kastelen bouwen op het strand en de wind door je haren voelen.

👪 Met hoeveel personen kan ik verblijven in een vakantiehuis?

Special Villas heeft vakantiehuizen in alle soorten en maten voor verschillende gezelschappen. Er zijn huizen voor gezinnen van 2-6 personen, maar ook groepsaccommodaties van 8 - 36 personen..