1. Luxe vakantiehuizen in Groningen
  2. Zwembad - sauna - jacuzzi
  3. Grote vakantiehuizen

LUXE VAKANTIEHUIZEN VOOR EEN WEEKENDJE WEG 

Groningen is de meest noordelijke provincie van ons land en heeft een gevarieerde natuur waar je volop kunt genieten van de rust en de ruimte. Vanuit je eigen vakantiehuis kun je eindeloze tochten maken al wandelend, fietsend of toerend met de auto. Je maakt kennis met de prachtige natuur, de Waddenzee (door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed), de Groningse wierden en borgen. Er zijn genoeg redenen om in Groningen op vakantie te gaan. Boek een vakantiehuis in Groningen voor een bijzondere vakantiebeleving. Het aanbod bestaat uit romantische rijksmonumenten, grote vakantiehuizen voor groepen met zwembad, sauna en jacuzzi. Ze liggen aan het water, in een bosrijk natuurgebied of temidden van weidevelden met uitgestrekte vergezichten.

UNIEKE VAKANTIEHUIZEN

Je gaat een korte vakantie plannen voor het jaarlijkse weekendje weg met familie of vrienden. Een groot vakantiehuis is dé manier om gezellig bij elkaar te zijn, samen te koken, een spelletje te spelen en te genieten. Als je de kosten deelt, is dit vaak voordeliger dan een hotel. Je hebt de vakantiewoning voor jouw groep helemaal alleen, hoe heerlijk is dat?

Het blijkt vaak lastig om een vakantiehuis te vinden die voldoet aan alle wensen van de groep. Bij Special Villas kun je terecht voor persoonlijk advies, de huizen zijn bezocht en er is direct contact met de eigenaar mochten er speciale wensen zijn.

In Groningen zijn de vakantiehuizen groot, luxe en ze beschikken over veel faciliteiten. Met een binnenzwembad, sauna en jacuzzi kan iedereen op zijn manier ontspannen. Ook kinderen zijn van harte welkom, zij vermaken zich op de Wii, trampoline of speelruimte.

luxe vakantiehuizen in groningen

VAKANTIETIPS GRONINGEN

In Groningen is er veel te zien, doen en beleven tijdens een vakantie. Er zijn maar liefst 7 regio’s, ieder met hun eigen karakter, natuur en bezienswaardigheden. Bij het boeken van een vakantiehuis bij Special Villas krijg je tips voor uitstapjes meegestuurd.

WADDENZEE

Als je aan Groningen denkt, denk je al gauw aan de Waddenzee met haar unieke biologische ecosysteem en leefgebied van vele zeldzame planten en dieren. Er zijn diverse mogelijkheden voor het maken van een wadlooptocht. Het Waddenkustgebied kent een uitgebreid wandelknooppunten netwerk waarmee je zelf je eigen wandelroute kunt samenstellen.

NATIONAAL PARK LAUWERSMEER

Het Nationaal park Lauwersmeer is voor natuurliefhebbers en sportievelingen de moeite waard. Je kunt het te voet, per fiets of kano verkennen. Het natuurgebied bestaat uit een groot meer met daaromheen bossen en open gebieden en kent een grote populatie aan vogels, wild en zelfs zeearenden.

WESTERWOLDE

In Westerwolde kun je eindeloos lang wandelen en fietsen over de heide, door de bossen, langs beken, moerassen en vennen. Het is een uniek gebied, niet alleen vanwege de natuur maar ook vanwege historische bouwwerken zoals het 15e eeuwse klooster van Ter Apel en vestingstad Bourtange. Boek je vakantiehuis bij landgoed Ter Wupping, vanuit huis wandel je zo de bossen in.

OLDAMBT

Het Oldambtmeer ligt in natuur- en woongebied de Blauwe Stad, nog niet zo lang geleden was dit een akkerbouwgebied dat onder water is gezet. Je kunt er zwemmen, kanovaren, zeilen en met een kleine motorboot varen. Het natuurgebied kent inmiddels bijzondere flora en fauna. Vakantiehuis Erve Oostwold ligt aan het Oldambtmeer, ideaal toch?

PIETERPAD

Heb je altijd al het Pieterpad willen lopen? Het startpunt begint bij Pieterburen, je kunt dus hier je eerste etappe lopen. Hier is tevens de bekende zeehondencrèche, opvangcentrum voor zeehonden die hun moeder zijn kwijtgeraakt of ziek zijn.

BORGEN

Tijdens je vakantie zul je vast ook borgen tegenkomen. Vroeger waren dit fraaie buitenverblijven van jonkers uit de vorige eeuw, van oorsprong waren het verdedigingswerken waar de rijke boeren hun toevlucht zochten in tijden van gevaar. Tegenwoordig doen ze o.a. dienst als museum. De vier bekendste borgen zijn de Fraeylemaborg in Slochteren, de Menkemaborg in Uithuizen, Landgoed Nienoord in Leek en de borg Verhildersum in Leens.

321 beoordelingen
8,7

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,7.