1. Luxe vakantiehuizen in Drenthe
  2. Van 2- 14 personen
  3. Kindvriendelijk - wellness - onthaasten

Luxe vakantiehuis huren in Drenthe

Ontdek Drenthe met haar prachtige natuur, unieke hunebedden en brinkdorpen vanuit je vakantiehuis. De regio is één groot natuurgebied met 3 Nationale Parken met bossen, heide en zandverstuivingen. Te voet of op de fiets of mountainbike kom je op de mooiste plekjes. Grote kans dat je een herder met zijn schaapskudde tegenkomt. In Drenthe is zoveel te zien en te doen, dat een dag tekort is. Boek dus gerust een vakantiehuis, na een dagje uit is het heerlijk ‘thuis’ komen. Wat is er heerlijker dan een luxe vakantiehuis of een knusse vakantiewoning op het erf van een boerderij of in een dorpshuis. Kom genieten van de rust en natuur in Drenthe.

 
Bekijk het aanbod vakantiehuizen in Drenthe
 
 

Bijzondere vakantiehuizen

Bij Special Villas worden de vakantiehuizen persoonlijk bezocht en geselecteerd. Ze liggen op bijzondere plekken in de natuur, in een omgeving waar je kunt wandelen en fietsen. Ook aan de inrichting wordt veel aandacht besteed, de vakantiehuizen zijn meestal luxe en in ieder geval met smaak ingericht. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Drenthe? Bel of mail gerust, we geven je graag advies. Of je nu komt met kinderen, met z’n 2 of met een groep, in Drenthe ben je welkom!

©Leonie Wiers

Vakantietips in Drenthe

In Drenthe is veel te ontdekken, met een rijk verleden en immense natuur is er genoeg te beleven tijdens je vakantie. Drenthe is ook rijk aan cultuur, tijdens je vakantie ervaar je dat kunst, cultuur en geschiedenis met elkaar verweven is. Het culturele erfgoed ligt zelfs middenin de natuur. In Drenthe is veel te zien, doen en beleven. We geven je enkele tips voor jouw vakantie. Boek je vakantiehuis en ga er op uit!

Natuur

Drenthe heeft maar liefst 3 Nationale Parken en prachtige natuurgebieden. Het Nationaal Park Dwingelderveld is een aaneenschakeling van heidevelden. Je zult verrast worden door de prachtige paarse kleur in de nazomer. Breng ook een bezoek aan een schaapskooi, de schaapsherder vertelt je graag over zijn werk. In het bezoekerscentrum in Ruinen vind je wandel- en fietsroutes, picknickmand mee en erop uit! Het Drents-Friese Wold is een uitgestrekt gebied met bossen, heide, stuifzand en grasland. Voor mountainbikers een superplek. Het Nationaal Park de Drentsche Aa is een uniek natuurgebied met een beek van maar liefst 28 km die door het landschap slingert. Tijdens je tocht kom je langs mooie es- en brinkdorpen waar je op een terrasje kunt pauzeren. Drenthe is een echte wandel- en fietsprovincie. Er zijn maar liefst 2100 km aan fietspaden, je kunt een eigen route uitstippelen met het fietsknooppuntennetwerk of kiezen voor een uitgestippelde route. De keuze is zo groot dat je alle kanten op kunt.

Hunebedden

Denk je aan Drenthe, dan denk je aan hunebedden. Deze grafmonumenten dateren uit de prehistorie en werden gebouwd door het Trechterbekervolk, er zijn er maar liefst 52 van in Drenthe. In het Hunebedcentrum in Borger leer je alles over de geschiedenis van de hunebedden. Vanuit je vakantiehuis ben je zo bij het Hunebedcentrum.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Op deze plek wordt je geconfronteerd met de Nederlandse geschiedenis. Hier werden tijdens de Tweede Wereldoorlog vele joden gedeporteerd. In het museum lees je de verhalen van de slachtoffers en overlevenden.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Het voormalige Dierenpark Emmen is omgetoverd tot een nieuwe locatie Wildlands Adventure Zoo waar je in een dag een reis maakt door 3 verschillende werelden. Je gaat op avontuur door de jungle, de savanne en het poolgebied en ontdekt hier vele wilde dieren.

Kinderactiviteiten

Ga je met kinderen op vakantie, dan biedt Drenthe vele mogelijkheden. Wat dacht je van het Boomkroonpad in Borger waar je over de boomtoppen wandelt. Of het klimpark in Grolloo, de Sprookjeshof in Zuidlaren, attractiepark Drouwenerzand, Plopsa Indoor in Coevorden. Voor kinderen is Drenthe een feestje!

 
Boek jouw vakantiehuis in Drenthe
 
402 beoordelingen
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.