1. Luxe vakantiehuizen in Grafschaft Bentheim
  2. Persoonlijk en uniek
  3. Met sauna en jacuzzi, voor gezinnen en families

Luxe vakantiehuizen Nedersaksen Grafschaft Bentheim

De deelstaat Nedersaksen ligt in het Noordwesten van Duitsland en grenst aan Groningen, Drenthe en Overijssel. In oppervlakte is het zelfs groter dan Nederland. In het Zuidwesten van Nedersaksen ligt Grafschaft Bentheim, direct aan de grens van Overijssel. Het landschap is af en toe licht heuvelachtig en je kunt er heerlijk wandelen en fietsen langs rivieren, heide, bos en veenlandschap.

Je bent hier zo dicht bij Nederland dat de fiets hier ‘Fietse’ wordt genoemd. En wil je een stuk van de route overslaan, dan kun je je met de Fietsenbus naar de volgende plek laten brengen. Zo kun je ook met kinderen een leuke tocht samenstellen. Het is een mooie streek om de vakantie door te brengen, er valt genoeg te doen en te ontdekken.

Of je nu met z’n 2-en vakantie gaat vieren, met het gezin, familie of vriendengroep, iedereen kan hier genieten, zowel voor een weekendje weg als een lange vakantie van 2 weken. In ieder jaargetijde kun je genieten, wandelen in de herfst, bootje varen in de zomer, het hele jaar door fietsen of mountainbiken. Nedersaksen is dichtbij en veelzijdig.

De huizen van Special Villas zijn luxe en van alle gemakken voorzien. Is het aantal personen en de datum al bekend, klik dan op

Van Overijsselse Vecht naar Duitse Vecht

Natuur- en waterliefhebbers zijn hier aan het goede adres. In het Grafschaft Bentheim kun je met de boot de omgeving verkennen. Op de rivieren de Dinkel en de Vecht kun je peddelen met een kanoboot en op de vele kanalen kun je ook met een plezierboot terecht. Of maak een boottocht met de Vechtezomp, deze werd vroeger gebruikt om Bentheimer zandsteen te vervoeren tussen Nordhorn en Zwolle. Het zandsteen werd o.a. gebruikt bij de bouw van het Paleis op de Dam. Tegenwoordig kun je met de Vechtezomp meevaren naar Laar (Duitsland) varen, Coevorden en Hardenberg.

Uitstapjes in Grafschaft Bentheim

Hou je van actie, dan kun je er lekker op uit. Het grootste openluchtmuseum van Europa (Kunstwegen) ligt in het Duits-Nederlandse Vechtdal, tussen Ohne, Nordhorn en Zwolle. Er zijn maar liefst 75 beelden van (inter)nationale kunstenaars te bewonderen over een lengte van 180 km dwars door het Duits-Nederlandse Vechtdal. De route is opgedeeld in zeven trajecten.

Op de grens van het Grafschaft Bentheim, Drenthe en het Emsland bevindt zich het Internationale Natuurpark Bourtanger Moor-Bargerveen, het landschap bestaat uit veengebieden. Met de auto kun je verschillende themaroutes rijden, hier was in de 19e eeuw de grootste turfindustrie van Nederland.

Bezoek het kasteel in Bad Bentheim, Burg Bentheim werd voor het eerst in 1050 vermeld. Het kasteel ademt een en al geschiedenis uit en vandaag de dag kun je een kijkje nemen binnen het kasteel, beleef de riddertijd en het laboratorium van de alchemisten. Ieder jaar in mei vinden hier riddertoernooien plaats.

Bad Bentheim is ook bekend door haar kuuroord. Met het sterke zoute water laten veel mensen zich hier behandelen vanwege de therapeutische werking, je kunt er ook heerlijk ontspannen.

De regio kent vele wandelmogelijkheden. Bij Uelsen kom je de historische grafheuvels tegen en kun je wandelen op de heide. Op de Isterberg bij Bad Bentheim kun je door de zandsteenklippen wandelen, voor kinderen is de Isterberg een spannend klimpark op natuurlijke rotsen.

Tierpark Nordhorn is een geliefd uitje met meer dan 1000 dieren, daarnaast heeft de dierentuin ook een grote binnen- en buitenspeeltuin en een historische boerderij waar van alles te doen is. Bij warm weer kun je afkoelen in het Waldfreibad in Uelsen of in het Badepark Bad Bentheim.

Vergeet onderweg niet te genieten in een traditionele Gaststätte van Kaffee und Kuchen of een Weißbier.

Je kunt uitstapjes aan deze regio natuurlijk ook combineren met een vakantiehuis in het nabij gelegen Overijssel. Zo vier je vakantie in 2 landen.

321 beoordelingen
8,7

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,7.