1. Luxe vakantiehuizen Nedersaksen Ostfriesland
  2. Voor gezinnen en families
  3. Met sauna, jacuzzi, huisbioscoop

LUXE VAKANTIEHUIZEN IN NEDERSAKSEN ostfriesland

Voor een ontspannen vakantie of weekendje weg ben je in Nedersaksen aan het juiste adres. Deze Duitse deelstaat ligt in het noordwesten van Duitsland en grenst aan Groningen. Je vindt er rust, ruimte en veel mogelijkheden voor een actieve vakantie.

De regio Ostfriesland lijkt met haar vlakke en groene landschap met veel water, molens en fietspaden, op Nederland maar heeft toch een uniek karakter. Ontdek deze mooie waterrijke omgeving te voet, per fiets of met de boot.

En wat dacht je van een dagje strand? Aan de Noordzeekust en Ostfriese eilanden kun je heerlijk uitwaaien. Ook zijn er genoeg bezienswaardigheden om een dagje erop uit te gaan.

De vakantiehuizen van Special Villas zijn persoonlijk bezocht zodat we je goed kunnen adviseren. Ze liggen op een mooie plek in de natuur en zijn modern en comfortabel ingericht. Veel vakantiehuizen zijn extra luxe en hebben een sauna, jacuzzi of zelfs zwembad. Bel gerust voor advies en boek je vakantiehuis in Nedersaksen voor een bijzondere vakantiebeleving.

 

GROTE VAKANTIEHUIZEN

Als je met meerdere gezinnen op vakantie gaat, is een groot vakantiehuis ideaal. Samen koken, een spelletje spelen en genieten. Als je de kosten deelt, ben je voordeliger uit dan een hotel. Een vakantiehuis biedt volop privacy, het staat volledig ter beschikking van de groep en hoeft niet gedeeld te worden met andere gasten.

Special Villas heeft in Nedersaksen-Ostfriesland grote en luxe vakantiehuizen waar jong en oud zich zullen vermaken. Een kinderspeelkamer, huisbioscoop, sauna of jacuzzi maken het extra aantrekkelijk. Zijn er speciale wensen? Door direct contact met de eigenaar kunnen we snel overleggen en je vragen beantwoorden

VAKANTIETIPS NEDERSAKSEN

Door de ligging naast Groningen en Drenthe is Nedersaksen een goed alternatief voor een vakantie in eigen land. We geven je enkele tips wat er te zien, doen en beleven is in de regio.

NATIONALE PARKEN IN NEDERSAKSEN

De deelstaat Nedersaksen kent 2 nationale parken. Het Wattenmeer in het noorden is het Waddengebied met duinen, zandbanken en zeldzame vogelsoorten. Het nationaal park Harz toont een heel ander landschap met haar gebergte, uitgestrekte bossen en meren. Nedersaksen heeft veel andere natuurgebieden waar je eindeloze wandelingen en fietstochten kunt maken.

PEDDEL EN PEDAAL

Het noordwesten van Nedersaksen, Ostfriesland, is een waterrijk gebied met veengebieden, riviertjes en kanalen. Op veel plaatsen kun je een kano huren en de omgeving varend bewonderen. Duitsland is voor fietsliefhebbers een paradijs, met 3500 km aan fietsroutes biedt Ostfriesland volop mogelijkheden voor een fietsvakantie. Aan de hand van themaroutes kunnen recreatieve fietsers en fanatieke mountainbikers de streek verkennen.

THEE MET EEN TOEFJE SLAGROOM

Ostfriesland kent een echte theecultuur, in de 17e eeuw door de Nederlanders geintroduceerd. De bewoners van Ostfriesland drinken gemiddeld 300 lt per persoon, dat is 10x zoveel als de rest van Duitsland. De thee wordt volgens een bepaalde ceremonie geserveerd en een toefje slagroom maakt het helemaal af. Ervaar het eens in een van de vele theehuizen. In het Bünting Teemuseum in Leer wordt je wijzer over dit typische theeritueel.

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN NEDERSAKSEN-OSTFRIESLAND

HANZESTAD LEER

Leer is een Hanzestad tussen de Ems en de Leda, vanaf de haven kijk je uit op de oude stad met pakhuizen en historische gevels. Maak een stadswandeling en pauzeer in een van de vele cafeetjes, ga winkelen of bezoek het Heimatmuseum waar de geschiedenis van de havenstad Leer herleeft.

PAPENBURG

In de stad Papenburg herinnert veel aan de oude veenkolonie en scheepvaart. Het stadhuis, het scheepvaartmuseum, landgoed Altenkamp of het openluchtmuseum zijn enkele mogelijkheden voor een dagje uit. Je kunt zelfs een bezoek brengen aan Meyer Werft, waar de grote en meest luxe cruiseschepen worden gebouwd.

AURICH

De stad Aurich ligt in het hart van Ostfriesland en heeft een haven als middelpunt voor het maken van een rondvaart. Op het mooie marktplein kun je een tradtioneel kopje thee drinken, bezoek ook drogisterij Maass, uit 1855.

321 beoordelingen
8,7

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,7.