We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw vakantie en het Coronavirus. Het beleid ten aanzien van Corona wijzigt regelmatig per regio en/of land. We volgen hierin de adviezen van de (lokale) overheden en staan in nauw contact met de huiseigenaren. Zorg dat uzelf ook op de hoogte blijft van de actuele situatie in uw vakantieregio via o.a. het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) en RIVM.

U heeft een vakantiehuis in Nederland geboekt?
Update 26 juni 2021

Sinds 26 juni heeft de Nederlandse overheid de huidige maatregelen versoepeld, er geldt geen groepsbeperking meer voor een verblijf in een vakantiehuis, wel gelden de algemene voorzorgsmaatregelen.

Actuele reisadviezen vindt u op deze website.

U heeft een vakantiehuis in Belgie geboekt?
Update 19 juli 2021

Vanaf 1 juli is er geen verplichting tot testen of quarantaine als u uit een groene of gele zone komt. Komt u uit een rode zone, en heeft u een digitaal coronacertificaat met volledig vaccinatie (+ 2 weken if +4 Jansen vaccin), recente negatieve PCR-test (max. 72u oud) of herstelcertificaat, dan hoeft u niet in quarantaine. Verblijft u langer dan 48 uur in belgie, dan dient u een Passagier Localisatie Formulier moeten invullen.

Actuele reisadviezen vindt u op deze website.

U heeft een vakantiehuis in Duitsland geboekt?
Update 19 juli 2021

De reiscode voor Duitsland is groen, maar Duitsland ziet Nederland als risicoland. Er gelden de volgende inreisbeperkingen naar Duitsland toe.

U dient zich voor aankomst te registreren via https://www.einreiseanmeldung.de/#/ 

Als u een digitaal vaccinatiebewijs, negatief testresultaat of herstelbewijs upload tijdens het registreren, hoeft u niet in quarantaine. Deze regels gelden ook voor kinderen vanaf 6 jaar.  
 
Deelstaten kunnen wel afzonderlijke regels hebben en voor toegang van voorzieningen kan men een negatieve test of vaccinatiebewijs vragen. Vakantiehuizen mogen (beperkt) gasten ontvangen, het aantal personen/huishoudens is afhankelijk van het aantal besmettingen per deelstaat.  

Actuele reisadviezen vindt u op deze website.

U heeft een vakantiehuis in Frankrijk geboekt?
Update 19 juli 2021

Voor reizen naar Frankrijk geldt voor volledig gevaccineerden dat u met de internationale QR-code mag reizen. Neem ook het gele boekje mee met uw vaccinatiebewijs, het is niet zeker of de QR-code overal kan worden gelezen.

Bent u niet volledig gevaccineerd, dan dient u een negatieve test te kunnen tonen van max. 24uur oud (vanaf moment van testen tot aankomst in Frankrijk). I.v.m. de drukte bij de testlocaties en het lange wachten op het resultaat van een pcr-test, kunt u ook kiezen voor een antigeentest. 

Alle reizigers dienen een verklaring op eer mee te nemen.

Vanaf 1 augustus heeft u de coronapas ook nodig voor bezoek aan horeca, grote winkelcentra en openbaar vervoer. Kinderen t/m 17 jaar zijn tot en met 30 augustus vrijgesteld van deze regel. 

Actuele reisadviezen vindt u op deze website.

Algemeen
Update 27 juli 2021

Nederland heeft vanaf 27 juli alle EU-landen op groen of geel gezet. alleen bij een nieuwe variant kan een land weer code oranje krijgen..Als je volledig gevaccineerd bent, zijn er geen testen nodig, wel evt. formulieren invullen. Bij terugkeer vanuit een geel land geldt vanaf 8 augustus voor reisigers zonder vaccinatie- of herstelbewijs dat ze zich verplicht dienen te laten testen in het land van verblijf.

Controle over het virus krijgen we alleen als iedereen zich aan de volgende basisregels houdt. Dit geldt ook als u op vakantie gaat. 

  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen
  • Bent u in afwachting van een test, blijf thuis
  • Houdt 1,5m afstand van anderen
  • Was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes 

Contactloos op vakantie
Veel vakantiehuizen hebben inmiddels maatregelen genomen om coronaproof te kunnen verblijven. Denk aan contactloos inchecken, extra hygienemaatregelen en alle voorzieningen voor uw eigen gezelschap. Bij deze huizen kunt u contactloos op vakantie, het aanbod wordt regelmatig uitgebreid.

Veelgestelde vragen

Ik heb een boeking met een negatief reisadvies, een verbod of beperking, vanwege overheidsmaatregelen. Wat nu? 
Indien het vakantiehuis niet gesloten hoeft te worden van de overheid, mag het verhuurd worden en kan het verblijf feitelijk worden uitgevoerd. Juridisch heeft u bij het boeken van een losse accommodatie geen recht tot omboeken of kosteloos annuleren als het vakantiehuis beschikbaar is. Als de maatregelen gevolgen hebben voor uw boeking, gaan wij in overleg met de huiseigenaar en zoeken we een gepaste oplossing. Omdat de vakantiehuizen van verschillende eigenaren zijn, zijn we afhankelijk van de flexibiliteit van de eigenaar. Indien de groepssamenstelling niet voldoet aan de overheidsregels kunt u zelf ook passende maatregelen treffen door bv. het aantal verblijfsdagen onderling te verdelen. Indien u wilt wijzigen naar een andere periode, zijn er kosten en voorwaarden aan verbonden.

We raden u aan alleen te boeken in de samenstelling waarvan u zeker weet dat deze doorgaat. Indien u een boeking maakt in een samenstelling die volgens de overheidsregels niet kan, boekt u op eigen risico. Informeer vooraf naar de mogelijkheden, veel huiseigenaren accepteren momenteel geen groepsboekingen.

Mag ik kosteloos annuleren?
U mag altijd annuleren, deze keuze maakt u zelf. De reguliere voorwaarden zijn dan van toepassing, deze vindt u terug bij onze algemene voorwaarden. Indien u een verzekering heeft afgesloten, kunt u bij de betreffende verzekeringsmaatschappij navraag doen of de annuleringskosten gedekt zijn. 

Ik heb (griep)klachten, ben in afwachting van een coronatest of moet in thuisquarantaine. Kan ik kosteloos annuleren?
Helaas zijn dit geen redenen om kosteloos te annuleren of uw boeking te wijzigen. Indien u moet annuleren, zijn de standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing. Informeer bij uw reis- en/of annuleringsverzekering of u in aanmerking komt voor verdoeding van de annuleringskosten.

Ik moet mijn restantbetaling nog voldoen, maar twijfel of ik mijn vakantie moet annuleren?
De reguliere reisvoorwaarden blijven van toepassing en de betalingsverplichting blijft van kracht. We verzoeken u dan ook om deze te respecteren en de betaling(en) binnen de geldende termijnen te voldoen. Als de volledige reissom niet op tijd betaald is, kan de boeking door de reisorganisatie geannuleerd worden tegen de dan geldende annuleringsvoorwaarden.
Voelt u zich onveilig en wilt u liever annuleren, dan heeft u géén recht op een vergoeding. De Consumentenbond zegt hierover: angst is geen 'geldige' reden om de reis kosteloos te annuleren. Als u zich prettiger voelt de vakantie te annuleren, dan kan dat volgens de annuleringsvoorwaarden.