Special Villas
Vakwerkhuis Voerstreek

Vakwerkhuis Voerstreek

oeroude geschiedenis
Domaine les Marées

Domaine les Marées

kleinschalig vakantiedomein
la Nouvelle Source

la Nouvelle Source

paradijs voor ouders en kinderen
Betonnen Boshuis

Betonnen Boshuis

design vakantiehuis
Natuurlofts®

Natuurlofts®

Limburgse gastvrijheid
La Source de Bru

La Source de Bru

familiehuis in de Ardennen

Corona update

Corona update maart 2022

Op dit moment zijn er geen beperkende maatregelen meer op de bestemmingen waar Special Villas vakantiehuizen aanbiedt. Wel is het verstandig om goed voorbereid op reis te gaan en op de hoogte te blijven van de actuele situatie in uw vakantieregio. Kijk voor actuele reisadviezen op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken.  

Aangescherpt reisadvies - krijg ik mijn geld terug als ik wil annuleren?

Indien het vakantiehuis niet gesloten hoeft te worden van de overheid, mag het verhuurd worden en kan het verblijf feitelijk worden uitgevoerd. Juridisch heeft u bij het boeken van een losse accommodatie geen recht tot omboeken of kosteloos annuleren als het vakantiehuis beschikbaar is. Indien de groepssamenstelling niet voldoet aan de overheidsregels kunt u zelf ook passende maatregelen treffen door bv. het aantal verblijfsdagen onderling te verdelen. 

Het is verstandig om een goede annuleringsverzekering af te sluiten.

Waarom zou ik een annuleringsverzekering bij boeking afsluiten?
Is het coronavirus bij u of uw reisgenoot aantoonbaar vastgesteld? De standaard annuleringsverzekering en Allrisk-annuleringsverzekering bieden dan dekking voor het annuleren van een nog te beginnen reis omdat u zelf of uw reisgenoot corona heeft. 

Als u thuis in quarantaine moet blijven en niet op reis mag omdat u in aanraking bent geweest met iemand met het coronavirus en u heeft een Allrisk-annuleringsdekking dan is er recht op een vergoeding van de annuleringskosten. Hiervoor geldt een eigen risico van 25%.

Was het reisadvies op het moment van boeken geel of groen en is het reisadvies verscherpt op het moment van aankomst? Dan vergoedt de allrisk annuleringsverzekering 75% van de annuleringskosten als u zelf annuleert.

Check bij de Europeesche welke corona gerelateerde gebeurtenissen wel en niet vergoed worden. 

Via deze pagina proberen wij u zo volledig mogelijk te informeren over de mogelijkheden tot reizen in coronatijd. U kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen. We adviseren u om ook zelf advies in te winnen bij de (lokale) overheid en uw verzekeringsmaatschappij.