We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw vakantie en het Coronavirus. Het beleid ten aanzien van Corona wijzigt regelmatig per regio en/of land. We volgen hierin de adviezen van de (lokale) overheden en staan in nauw contact met de huiseigenaren. Zorg dat uzelf ook op de hoogte blijft van de actuele situatie in uw vakantieregio via o.a. het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) en RIVM.

U heeft een vakantiehuis in Nederland geboekt?
Update 17 januari 2021

Op vakantie gaan in Nederland mag. Sinds 15 januari adviseert de Nederlandse overheid om per dag niet meer dan 4 gasten te ontvangen (met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar)  naast het eigen huishouden. Dit geldt voorlopig tot n met 25 januari. 

Actuele reisadviezen vindt u op deze website.

U heeft een vakantiehuis in Belgie geboekt?
Update 2 december 2021

Reizigers uit Nederland hoeven niet in quarantaine als u een coronabewijs kunt laten zien: volledige vaccinatie (+ 2 weken of +4 Jansen vaccin), recente negatieve PCR-test (max. 72u oud) of antigeen sneltest (van de dag voor of van aankomst)  of herstelbewijs (min. 11 dagen oud op moment van aankomst en max. 180 dagen voor aankomst in Belgie afgenomen). Verblijft u langer dan 48 uur in Belgie, dan dient u een Passagier Localisatie Formulier in te vullen.

Actuele reisadviezen vindt u op deze website.

U heeft een vakantiehuis in Duitsland geboekt?
Update 21 december 2021

Vanaf 28 december geldt in alle deelstaten de 2G-regel (vaccinatie- of herstelbewijs) voor o.a. horeca, musea, vakantiehuizen en winkels. De maximale groepsgrootte is 10 personen (met uitzondering van kinderen tot 14 jaar). Wie geen vaccinatie- of herstelbewijs heeft mag, naast het eigen huishouden, slechts 2 gasten ontvangen. Wie geen vaccinatie- of herstelbewijs heeft, komt het land wel in met een negatief testbewijs maar moet dan 10 dagen in quarantaine bij een verblijf langer dan 24 uur. De quarantaine kan met een negatieve test na 5 dagen worden beëindigd.

Actuele reisadviezen vindt u op deze website.

U heeft een vakantiehuis in Frankrijk geboekt?
Update 3 december 2021

  • Vanaf 15 december 2021 is uw coronabewijs binnen Frankrijk niet meer geldig als u 65 jaar of ouder bent en u uw 2e vaccinatie (of 1e na een covid-besmetting) langer dan 7 maanden geleden heeft gehad. Alleen een coronabewijs van 3 vaccinaties (of 2 na een covid-besmetting) is vanaf dan geldig.
  • Vanaf 15 januari 2022 geldt deze maatregel ook voor personen van 18 jaar en ouder. Na het verkrijgen van het 3e vaccin (boosterprik) kunt u uw coronapas meteen weer actualiseren en gebruiken binnen Frankrijk ( geen wachttijd nodig).
  • Als u vanaf deze datum niet aan de voorwaarde van de 3e prik voldoet, wordt u als ongevaccineerd gezien en moet u bij ieder bezoek aan restaurant, bioscopen, musea, et cetera een negatief PCR- of antigeentestresultaat laten zien die niet ouder dan 24 uur is.
  • Voor personen die geen boostervaccin hebben gehad, geldt vanaf 15 december 2021 (voor mensen ouder dan 65 jaar) en januari 2022 (voor mensen ouder dan 18 jaar) dat hun coronabewijs niet meer geldig is als toegangsbewijs binnen het land, maar wel om Frankrijk in te reizen.
  • Vanaf 15 december 2021 gelden er ook nieuwe regels voor mensen die het Janssen-vaccin hebben gekregen. Lees alle informatie en details op de website van het consulaat van Frankrijk in Nederland.

Actuele reisadviezen vindt u op deze website.

Algemeen
Update 3 december 2021

Controle over het virus krijgen we alleen als iedereen zich aan de volgende basisregels houdt. Dit geldt ook als u op vakantie gaat. 

  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen
  • Bent u in afwachting van een test, blijf thuis
  • Houdt 1,5m afstand van anderen
  • Was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes 

Contactloos op vakantie
Veel vakantiehuizen hebben inmiddels maatregelen genomen om coronaproof te kunnen verblijven. Denk aan contactloos inchecken, extra hygienemaatregelen en alle voorzieningen voor uw eigen gezelschap. Bij deze huizen kunt u contactloos op vakantie, het aanbod wordt regelmatig uitgebreid.

Veelgestelde vragen

Ik heb een boeking met een negatief reisadvies, een verbod of beperking, vanwege overheidsmaatregelen. Wat nu? 
Indien het vakantiehuis niet gesloten hoeft te worden van de overheid, mag het verhuurd worden en kan het verblijf feitelijk worden uitgevoerd. Juridisch heeft u bij het boeken van een losse accommodatie geen recht tot omboeken of kosteloos annuleren als het vakantiehuis beschikbaar is. Indien de groepssamenstelling niet voldoet aan de overheidsregels kunt u zelf ook passende maatregelen treffen door bv. het aantal verblijfsdagen onderling te verdelen. 

We raden u aan alleen te boeken in de samenstelling waarvan u zeker weet dat deze doorgaat. Indien u een boeking maakt in een samenstelling die volgens de overheidsregels niet kan, boekt u op eigen risico. Informeer vooraf naar de mogelijkheden, veel huiseigenaren accepteren momenteel geen groepsboekingen.

Mag ik kosteloos annuleren?
U mag altijd annuleren, deze keuze maakt u zelf. De reguliere voorwaarden zijn dan van toepassing, deze vindt u terug bij onze algemene voorwaarden. Indien u een verzekering heeft afgesloten, kunt u bij de betreffende verzekeringsmaatschappij navraag doen of de annuleringskosten gedekt zijn. 

Ik heb (griep)klachten, ben in afwachting van een coronatest of moet in thuisquarantaine. Kan ik kosteloos annuleren?
Helaas zijn dit geen redenen om kosteloos te annuleren of uw boeking te wijzigen. Indien u moet annuleren, zijn de standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing. Informeer bij uw reis- en/of annuleringsverzekering of u in aanmerking komt voor verdoeding van de annuleringskosten.

Ik moet mijn restantbetaling nog voldoen, maar twijfel of ik mijn vakantie moet annuleren?
De reguliere reisvoorwaarden blijven van toepassing en de betalingsverplichting blijft van kracht. We verzoeken u dan ook om deze te respecteren en de betaling(en) binnen de geldende termijnen te voldoen. Als de volledige reissom niet op tijd betaald is, kan de boeking door de reisorganisatie geannuleerd worden tegen de dan geldende annuleringsvoorwaarden.
Voelt u zich onveilig en wilt u liever annuleren, dan heeft u géén recht op een vergoeding. De Consumentenbond zegt hierover: angst is geen 'geldige' reden om de reis kosteloos te annuleren. Als u zich prettiger voelt de vakantie te annuleren, dan kan dat volgens de annuleringsvoorwaarden.

Is het verstandig om een annuleringsverzekering bij boeking af te sluiten?
Is het coronavirus bij u of uw reisgenoot aantoonbaar vastgesteld? De standaard annuleringsverzekering en Allrisk-annuleringsverzekering bieden dan dekking voor het annuleren van een nog te beginnen reis omdat u zelf of uw reisgenoot corona heeft. 

Als u thuis in quarantaine moet blijven en niet op reis mag omdat u in aanraking bent geweest met iemand met het coronavirus en u heeft een Allrisk-annuleringsdekking dan is er recht op een vergoeding van de annuleringskosten. Hiervoor geldt een eigen risico van 25%.
Check bij de Europeesche welke corona gerelateerde gebeurtenissen wel en niet vergoed worden. 

Via deze pagina proberen wij u zo volledig mogelijk te informeren over de mogelijkheden tot reizen in coronatijd. U kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen. We adviseren u om ook zelf advies in te winnen bij de (lokale) overheid en uw verzekeringsmaatschappij.