Special Villas
Luxe wellness vakantiehuis in Gelderland, Nederland

Luxe vakantiehuis huren in Gelderland

  • Luxe vakantiehuizen in Gelderland
  • Vakantie in de natuur
  • Luxe kamperen tot wellness vakantiehuis

Op zoek naar een vakantiehuis in Gelderland?

In deze veelzijdige provincie kun je prima terecht voor een vakantie of een weekendje weg. Het gebied is groot en groen en staat bekend als wandel- en fietsprovincie. Je kunt alle kanten op in de Gelderse streken de Veluwe, Achterhoek, Rivierenland en de regio Arnhem-Nijmegen. Of je nu kiest voor een ontspannen of actieve vakantie, zoek je rust of avontuur, een vakantie in Gelderland brengt mooie herinneringen met zich mee. Ben je op zoek naar een karakteristiek vakantiehuis op een voormalige boerderij, logeerhuisjes in een boomgaard of kies je voor wellness in een luxe vakantiehuis? Waar je ook voor kiest, je kunt het hele jaar genieten van een vakantie in Gelderland.

 

 
Bekijk het aanbod vakantiehuizen in Gelderland
 

Speciaal uitgelicht:

 
 

Bekijk het totale aanbod in Gelderland:

 

Vakantietips Gelderland

Ontdek al wandelend het Gelderse landschap met haar prachtige natuur met bossen, kronkelende riviertjes, heidevelden, landgoederen, akkers en historische boerderijen. Wandelen geeft je energie en ontspanning. Om daarna te genieten van de sauna, buiten bubbelbad of hottub in een wellness vakantiehuisje.

Veluwe

De Veluwe is een en al natuur, het Nationale Park De Hoge Veluwe is wereldberoemd. Ontdek het natuurgebied vanuit je vakantiehuis en ga op pad met de boswachter, hij kan je alles vertellen over de flora en fauna en misschien kom je wel wilde zwijnen of herten tegen. De Veluwe kent een grote diversiteit aan landschappen met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en grasvelden. In het bezoekerscentrum kun je terecht voor wandel- en fietsroutes. Met de gratis Witte Fietsen kun je het park verkennen. Middenin het park is het Kröller-Müllermuseum met een grote collectie kunstwerken van Vincent van Gogh en een beeldentuin.

Rivierenland

Rivierenland kun je op vele manieren ontdekken. Trek je wandelschoenen aan, neem je verrekijker mee en struin langs de dijken en uiterwaarden van de rivier de Waal, op zoek naar bijzondere flora en fauna. Met behulp van uitgestippelde routes ontdek je de mooiste plekken. Een veerpontje brengt je naar de overkant. Fiets langs pittoreske dorpjes en boomgaarden en pauzeer op een van de terrassen die je onderweg tegenkomt.

In de zomermaanden kun je watersporten, zwemmen en luieren op een van de strandjes. Rivierenland kent ook een rijke historie die is terug te vinden in de kastelen, forten en landgoederen. De Tuinen van Appeltern, het landgoed van Heerlijkheid Mariënwaerdt en Slot Loevestein zijn de moeite van een bezoek meer dan waard.

Achterhoek

Ook in de Achterhoek valt veel te beleven voor jong en oud met afwisselende natuur van beekjes, weilanden, bossen en heidevelden. De streek heeft een rijke cultuur en geschiedenis, zo merk je al gauw tijdens een bezoek aan een van de historische stadjes met verdedigingswerken. De statige landhuizen, kastelen en buitenverblijven (waarvan sommige zijn open gesteld voor het publiek) doen de geschiedenis herleven. De Achterhoek is ook een streek waar je culinair kunt genieten. In het voorjaar zijn er de asperges en in de herfst en winter kun je bij veel restaurants wildgerechten proeven. De Achterhoek kent tevens diverse wijngaarden, fiets van wijngaard naar wijngaard en laat je verrassen door de mooie smaken.

 
Boek jouw vakantiehuis in Gelderland
 
274 beoordelingen
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.

Wat eerdere gasten ons vroegen ⤵

🐶 Is mijn hond welkom ?

Er zijn diverse huizen waar uw hond welkom is, zo kunt u samen met uw trouwe viervoeter genieten van het vakantiehuis en de mooie omgeving. Via de zoekfilter kunt u de vakantiehuizen selecteren waar uw hond mee naar toe mag. Vergeet niet uw hond op te geven bij de reserveringsaanvraag.

💦 Zijn er ook vakantiehuizen met wellness in Gelderland?

Special Villas heeft veel wellness vakantiehuizen in het aanbod, ook in Gelderland. Dat is pas echt genieten in een vakantiehuis met sauna, hottub, buiten bubbelbad of zelfs zwembad. We helpen u graag bij uw keuze, weet u al wat uw keuze wordt?

👧 Is er genoeg te doen voor kinderen tijdens een vakantie in Gelderland?

Gelderland is de grootste provincie van ons land en voor iedere vakantieganger is er genoeg afwisseling, dus ook voor kinderen. Wild spotten met de boswachter, sporen zoeken met de kinderen, misschien kom je wel een vos of bever tegen, of op avontuur in een klimbos via netten, touwen en hindernissen. Genoeg uitdaging dus! In het Openluchtmuseum komt Nederland door de eeuwen heen tot leven. Zijn uw kinderen geinteresseerd in geschiedenis? Bezoek een van de vele kastelen en ga terug in de tijd. Een dagje naar de dierentuin van Burger's Zoo, de Apenheul of het Dolfinarium behoort ook tot de mogelijkheden. Er is genoeg te doen om een vakantie van 1 of meer weken te vullen.