Special Villas
Vakwerkhuis Voerstreek

Cevenolse Mas gîte Verdier - vakantie vieren middenin de natuur

Beschikbaarheid en prijs
 

Locatie

Frankrijk, Cevennes, Vialas
 

Kenmerken

8321
 

Voorzieningen

  1. Bij rivier/meer
  2. Bosrijke omgeving
  3. Landelijk
  4. Natuurhuisje
  5. Gîte
  6. Bijzonder
  7. Duurzaam
  8. Kleinschalig vakantiepark
  1. Gezinnen
  2. Huisdieren
  3. Contactloos inchecken
  4. Niet-roken
  5. Zwemvijver
  6. Oven
  7. Droger
  1. Magnetron
  2. Vaatwasser
  3. Wasmachine
  4. Slaapkamers: 3
  5. Badkamers: 1
  6. Babybedden: 1
  7. Kinderstoelen: 1
 

Bijzonder

  • Wat een uitzicht
  • Middenin de natuur
  • Kleinschalig
 

Omschrijving

Voor liefhebbers van kunst, cultuur en natuur is vakantie vieren in de Cevennes een belevenis. Ook leuk voor kinderen: dammen bouwen in de rivier.

Vakantie in de Cevennes is genieten van de natuur

De Cevenolse Mas in de Cevennes ligt op een prachtige plek midden in de ruige natuur. Met de restauratie door de Nederlandse eigenaars (architect en kunstliefhebber) komt het middeleeuwse boerengehucht weer tot leven. Er zijn meerdere gebouwen, opgetrokken uit leisteen en graniet, met poortjes, weggetjes en pleintjes omringd door terrassen met fruit- en kastanjebomen, kleine akkers, een moestuin en weiden met schapen, kippen en geiten. De eigenaars streven ernaar zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn.

De 3 gîtes liggen verspreid op het erf. Donzel en Escalier zijn geschakeld, Verdier ligt er tegenover. Ze zijn allemaal verschillend, maar sfeervol ingericht met gebruik van natuurlijke materialen en meubels, veelal typerend voor de Cevennes, en aardse tinten en diverse kunstwerken.

Er is ruimte in overvloed en er zijn genoeg plekjes waar je kunt genieten van een mooi boek en het prachtige uitzicht. Iets verderop stroomt een klein beekje waar kinderen kunnen 'avonturen'. Door de terrasvormige bouw van het terrein is het niet geschikt voor hoge hakken of mensen die moeilijk ter been zijn.Het fraaie domein ligt middenin de adembenemende natuur van het nationale Parc des Cevennes. Het uitzicht is fenomenaal: uitgestrekte bossen, diepen kloven en uitgesleten rotsen. Zeker voor liefhebbers van natuur, kunst en cultuur is dit een waar paradijs!

Gîte Verdier - 8 personen

Een ruime woning met authentieke elementen in combinatie met modern comfort. Deze gîte heeft een eigen terras.

Begane grond
Entree via woonkamer of via het overdekte terras. Woonkamer met grote open haard en comfortabele zithoek met o.a. een tweepersoons slaapbank. Een lange, handgemaakte eettafel en moderne open keuken met 5 gaspitten, koelkast met apart vriesvak, oven, magnetron, vaatwasser, koffiezetapparaat.
Badkamer met douche, toilet en dubbele wasbakken.
Tegenover ligt nog een badkamer met douche, toilet en wastafel.

1e verdieping
2 Slaapkamers voor 2 personen, allen met losse bedden. 
1 Slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en een stapelbed.
In deze gîte is centrale verwarming aanwezig.

Buiten bij de Cevenolse Mas

Overdekt terras met tuinmeubilair.
Beneden het terrasvormige terrein stroomt de rivier Luech, waar heerlijk gezwommen kan worden.

Algemene faciliteiten

  • Zwemmogelijkheid in de rivier Luech, deze stroomt beneden het terrein
  • Picknickplaats aan de oever van de beek
  • Ontbijt (vanaf € 8 per persoon) en table d'hôte (ca. € 25 per persoon, kinderen tot 10 jaar € 15)
  • Bezoek van het viltatelier van de Mas
  • Parkeergelegenheid op een centrale plek; er is een bagagekar om uw bagage naar de woning of eco-camping te brengen
  • Ruimte met wasmachine en strijkijzer
  • Terrastuinen op verschillende niveaus
  • In het voor- en naseizoen zijn er geregeld activiteiten zoals exposities, cursussen, workshops en seminars, veelal in het teken van kunst en cultuur. Ook is de mas een ideale gelegenheid voor een ´retraite´ of voor het organiseren van groepsevenementen zoals dagtochten met een ezel, wandelen en/of klimmen onder begeleiding van een gids.

Omgeving van de Cevenolse Mas

  • Afstand vanaf Utrecht ca. 1100 km.
  • Het departement Lozère is een nog onontdekte streek, veel rustiger en ruiger dan de bekende Ardèche. Het nationale Parc des Cevennes biedt volop mogelijkheden om te voet, te paard of per auto te verkennen. Sportievelingen kunnen hun hart ophalen met fietsen, klimmen, canyoning, speleologie en kanoën. In de riviertjes kun je ook heerlijk zwemmen.
  • U bent hier in het hart van de Cevennes, met de schitterende Corniches des Cevennes met bekende plaatsen als St. Jean du Gard en Anduze. Vergeet echter niet dat de weggetjes smal en kronkelig zijn, waardoor u per uur niet veel kilometers kunt rijden.
  • De dorpjes en stadjes in de omgeving bieden volop festivals, leuke marktjes, restaurantjes en bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Le Pont de Montvert.
  • Wandelmogelijkheden vanaf de Mas
  • Dagtochten met een ezel, vertrek vanuit het dorp

2 recensies


  1. 9,6

    De gite is smaakvol en sfeervol ingericht. Een heerlijke plek om te verblijven. We voelden ons direct thuis. De omgeving is werkelijk prachtig. Een wandeling naar de rivier is zeer de moeite waard. We genoten van de rust en de natuur. Ook het meer verderop is heerlijk. We maakten veel sportieve en culturele uitstapjes. Elke dag was het weer fijn thuiskomen. De gastheer en -vrouw waren zeer vriendelijk en behulpzaam. Echt fijne, zachte mensen.

    Augustus 2023 - Familie (met kinderen) - Mieke N.

  2. 8,4

    Een stap terug in de tijd. Genieten van de historie van het pand zonder gebrek aan moderne faciliteiten. Prachtig uitzicht over de beboste bergen. Veel leuke, interessante of mooie attracties in de omgeving maar wees bereid ervoor te rijden. Een dag(deel) doorbrengen aan de rivier waar de kids met de stenen konden bouwen, zwemmen, visjes vangen (en vrij laten) en springen van de rots in het diepe deel van de rivier is een heerlijke optie als je een dagje bij ‘huis’ wil blijven. En fijn is dat het riviertje geen sterke stroming heeft, niet heel breed is en steeds onderbroken wordt door grote rotsblokken waardoor het met kinderen overzichtelijk is. Het is wel even een bergafdeling van 15 min op een stenig pad om er te komen. Wat de eerste dag overigens langer leek dan alle andere dagen.

    Augustus 2022 - Gezinnen - Anne v.

 
8321
 
  • Wat een uitzicht
  • Middenin de natuur
  • Kleinschalig